Czateria...cd
Ja ju jestem jak Angelina, rozliczyłem Pita 
Ja decydowanie na + choć w tym roku trochę mniej.
Panowie, chcę zamówić sobie transmiter xiaomi (tak to jest, jak się kupuje auto bieda edition
) – jest poniżej 70 zł i w okolicach 120. Ktoś wie jaka jest różnica oprócz mikrofonu?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Edit:
Co za masakra z tą sygnaturą z tt. Już wyłączam. Przy okazji – po pół roku padł mi p8 lite. Wymienili następnego dnia na p9 lite, bo nie mieli starszego modelu
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Edit:
Co za masakra z tą sygnaturą z tt. Już wyłączam. Przy okazji – po pół roku padł mi p8 lite. Wymienili następnego dnia na p9 lite, bo nie mieli starszego modelu
Podświetlenie i z brakiem mikrofonu wiąże się brak funkcji zestawu głośnomówiącego. Wpisz sobie w google roidmi vs roidmi 2s
Edit: No i wsparcie apki
Edit: No i wsparcie apki
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
nemi napisał(a):po pół roku padł mi p8 lite
To mnie zmartwiłeś, mój na szczęście jeszcze działa

nemi napisał(a):jest poniżej 70 zł i w okolicach 120
Tego za niby 120zł da się kupić za 12 do max 18 dolców w zależności od promocji. Największa różnica między 1, a 2s (poza wymienionymi wyżej) to amperaż ładowarki oraz w 2s dodano redukcję zakłóceń FM. Jak ja kupowałem, to z okazji promocji różnica między 1, a 2s wynosiła niecałe 2$ więc nawet nie myślałem o pierwszej wersji
Dzisiaj zrobiłem trasę z 2s ze śląska do Krynicy. Ani razu nic nie zaszumiało. Zawsze omijałem transmitery fm szerokim łukiem, ale ten mnie niesamowicie zaskoczył.
2S występuje w wersji international i chinese. Ja mam chińską. Zdania na temat różnic są podzielone, ale najbardziej prawdopodobna to taka, że różnią się opakowaniem i instrukcją
Jak już rozmawiacie o takich cudach techniki to może i mi doradzicie 
Chcę puszczać sobie muzykę po BT w domu i samochodzie. W domu potrzebuję czegoś co podłączę do wieży i będzie odbierać muzykę, a w samochodzie czegoś do xcarlink'a. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Na allegro jest troche tego, ale zależy mi też na jakości dźwięku
Chcę puszczać sobie muzykę po BT w domu i samochodzie. W domu potrzebuję czegoś co podłączę do wieży i będzie odbierać muzykę, a w samochodzie czegoś do xcarlink'a. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Na allegro jest troche tego, ale zależy mi też na jakości dźwięku
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Neonixos666 napisał(a):Ile Grzyby płacisz na swojego muscle cara?
Rozumiem że pytasz o Dacię?
Za klocka najniższa znaleziona (aktualnie) cena to 890zł.
Rok temu było ... 440zł.
jacobs napisał(a):zależy mi też na jakości dźwięku
Nie dzia(ł)duj, kup najdroższe
Dopisano 04 lut 2017 12:04:
Grzyby napisał(a):Rok temu było ... 440zł.
A na marginesie – firma która oferowała w roku ubiegłym ubezpieczenie za 520zł, w tym roku chce za nie "tylko" 2600zł.
Za samo OC ofc, z 60% zniżkami

jacobs napisał(a):w samochodzie czegoś do xcarlink'a. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Na allegro jest troche tego, ale zależy mi też na jakości dźwięku
Że w MXie chcesz wysoką jakość dźwięku? Ma to jakikolwiek sens, jeśli będziesz jeździł 40km/h, powyżej i tak nie będzie różnicy więc kupuj cokolwiek co nie ma januszowego opisu.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
nemi napisał(a):Panowie, chcę zamówić sobie transmiter xiaomi (tak to jest, jak się kupuje auto bieda edition ) – jest poniżej 70 zł i w okolicach 120. Ktoś wie jaka jest różnica oprócz mikrofonu?
jak masz VW bieda edyszyn to sprawdź sobie czy masz odpowiednie gniazdo zapalniczki do transmitera. Ja musiałem wymieniać
brii napisał(a):Że w MXie chcesz wysoką jakość dźwięku? Ma to jakikolwiek sens, jeśli będziesz jeździł 40km/h, powyżej i tak nie będzie różnicy więc kupuj cokolwiek co nie ma januszowego opisu.
W sumie racja, po prostu nie chciałbym żeby coś przerywało czy nadawało taki (nie wiem jak to nazwać) 'cyfrowy' pogłos
Poza tym nie jest tak źle z tym słuchaniem muzyki w Mx'ie

Dopisano 4 lut 2017, o 12:15:
Grzyby napisał(a):A na marginesie – firma która oferowała w roku ubiegłym ubezpieczenie za 520zł, w tym roku chce za nie "tylko" 2600zł.
Nieźle, chyba przejdę się do agenta trochę wcześniej, bo jak mi zaproponują taką cenę to sprzedaję mx'a
EDIT:
Aż z ciekawości sprawdziłem składkę w kalkulatorze mbanku 684,00 – nie ma tragedii.
Ja ostatecznie wynalazłem pakiet tańszy od zeszłorocznego o 60 PLN.....Za dwa miechy bede musiał ubezpieczyć V40....tutaj się już boje, bo płaciłem za pakiet 2,4kPLN.....
W przypadku tego transmitera czasem mam jakieś drobne zakłucenia, zwłaszcza jak trafie częstotliwością w jaką inną stację. Lokalnie jeżdząc nie ma problemu, nic strasznego nie łapie, jak wyjadę dalej, może być potrzeba zmiany czestotliwości.
Ogólnie żona używa, nie narzeka. Kupiłem w sumie radio z USB, ale z racji problemów z podłaczeniem do instalacji fabrycznej, zstało radio fabryczne, a Pioneer leży w szafie....
W przypadku tego transmitera czasem mam jakieś drobne zakłucenia, zwłaszcza jak trafie częstotliwością w jaką inną stację. Lokalnie jeżdząc nie ma problemu, nic strasznego nie łapie, jak wyjadę dalej, może być potrzeba zmiany czestotliwości.
Ogólnie żona używa, nie narzeka. Kupiłem w sumie radio z USB, ale z racji problemów z podłaczeniem do instalacji fabrycznej, zstało radio fabryczne, a Pioneer leży w szafie....
..::Born To Rise Hell::..
jacobs napisał(a): jak mi zaproponują taką cenę to sprzedaję mx'a
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to kurde jest OC! Ubezpieczenie przed wyrządzeniem szkody INNYM użytkownikom.
I uzależnianie stawek od marki, modelu czy pojemności jest wręcz idiotyczne. O innych typu adres "nocowania" auta nie wspominam.
Co to ma do rzeczy skoro to nie AC? Co za różnica czym w kogoś innego wjadę? Że co? Mitsubishi zrobi mniejsze szkody w innym aucie niż BMW lub Citroen? Co ma do tego nocowanie? Z OC mi skradzionych kół czy całego auta nie oddadzą...
Że mocne auto MOŻE stwarzać większe zagrożenie? Owszem może. Ale wcale nie myślę żeby statystyki to potwierdzały (niestety takich analiz brak). Odwracając systuację – czy słabe auto może powodować większe zagrożenie niż mocniejsze? Owszem może. I co dalej?
Zresztą – co ma moc do pojemności... Aktualnie sprzedawane 1.5-1.8l mają moc taką jak u mnie z 3.3l
jacobs napisał(a):Aż z ciekawości sprawdziłem składkę w kalkulatorze mbanku 684,00 – nie ma tragedii.
Sam sprawdziłem – jakieś śmiesznie niskie te stawki tam są...
Najlepsze że jak wpisuję Town&Country to nie wyliczy ubezp. (OC +AC) z powodu "pochodzenia pojazdu"
Ale jak wpiszę Gran Voyager (czyli klon na EU) to liczy

Pomijam że w dowodzie mam wpisane tylko "VOYAGER"

Chociaż tutaj nie ma różnicy w stawce – i Grand i zwykły wychodzi to samo.
Musze sobie to zapamiętać
Ostatnio edytowano 4 lut 2017, 13:27 przez Grzyby, łącznie edytowano 1 raz
jacobs napisał(a):W domu potrzebuję czegoś co podłączę do wieży i będzie odbierać muzykę
Ze 3 lata temu kupiłem se takie coś: http://www.philips.ca/c-p/AEA2000_37/bl ... fi-adapter
Podłączone w wieży jako AUX spokojnie sie paruje z telfonem i działa. Znaczy już nie, bo sprzęt zmieniłem i ten wylądował w sypialni uzywany raz na miesiąc.
Płaciłem coś około 100 zł. Wada taka, że potrzebujesz dodatkowego gniazdka żeby to zasilić.
A w MXie nie cudowałem z BT, xcarlink, pendrak załadowany 594 plikami mp3 i spokój, raz na sezon zmieniam zestaw plików, hehe.
Xenocyd napisał(a):Ze 3 lata temu kupiłem se takie coś: http://www.philips.ca/c-p/AEA2000_37/bl ... fi-adapter
Nawet jeszcze to sprzedają. Muszę tylko sprawdzić ile urządzeń obsługuje. Na gwiazdkę dostałem słuchawki bluetooth i bardzo mi się podoba ta idea. Teraz muszę wszystko zbluetoothować
Xenocyd napisał(a):A w MXie nie cudowałem z BT, xcarlink, pendrak załadowany 594 plikami mp3 i spokój, raz na sezon zmieniam zestaw plików, hehe.
Też tak teraz mam, ale nudzą mi się te pliki szybko