Mazda3 BK LF '04 Top Sport Aero 2.0 "Monte Carlo Yellow"
Pomalowałem felgi plastidipem, wg. mnie wygląda elegancko
. Zużyłem dwie puchy, chociaż myślałem, że pójdą trzy. Oryginalny plastidip jest bardzo wydajny
Wrzucę może jakiś dystans i kiedyś moooże sprężyny eibacha.
- Od: 8 lip 2016, 16:15
- Auto: Mazda 3 Top Sport 2004 2.0 150KM
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
sbk napisał(a):kiedyś moooże sprężyny eibacha.
Jakie moooooże, chyba na pewno!

Serio mało poszło Ci na te felgi. To jakiś matowy kolor, nie połysk czy po prostu tak chciałeś?
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
macvas napisał(a):Brawo Ty!
Dwie puchy 500ml na cztery fele? To faktycznie wydajnie. Ile warstw położyłeś?
Dwie puchy 400ml
zelka napisał(a):sbk napisał(a):kiedyś moooże sprężyny eibacha.
Jakie moooooże, chyba na pewno!Albo i niżej jeszcze.
![]()
Serio mało poszło Ci na te felgi. To jakiś matowy kolor, nie połysk czy po prostu tak chciałeś?
Plastidip jest matowy, można kupić bezbarwny lakier który nadaje połysk, też od plastidipa. Wole mat, bardziej sportowo
Kilka fotek na szybko, przy okazji stuknęła równa liczba
Czekam teraz na małe naklejki (11cm) które wylądują w rogach na bocznych tylnych szybach, będzie to coś takiego: Zamówiłem też czarne naklejki "mazda" na zaciski i nowe dywaniki z żółtym haftem "mazda3". Fotki wkrótce
Dopisano 25 lip 2016, 16:20:
Wjechały naklejki
Teraz tylko zabezpieczyc je lakierem bezbarwnym. Mała rzecz a cieszy 
Czekam teraz na małe naklejki (11cm) które wylądują w rogach na bocznych tylnych szybach, będzie to coś takiego: Zamówiłem też czarne naklejki "mazda" na zaciski i nowe dywaniki z żółtym haftem "mazda3". Fotki wkrótce

Dopisano 25 lip 2016, 16:20:
Wjechały naklejki
Fajnie dobrane nici, pasują kolorystycznie to tapicerki siedzeń. 
Nakładki na pedały + podstopnicę poszukaj sobie jeszcze w jakiejś przystępnej cenie, fajny dodatek.
Nakładki na pedały + podstopnicę poszukaj sobie jeszcze w jakiejś przystępnej cenie, fajny dodatek.
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
zelka napisał(a):Fajnie dobrane nici, pasują kolorystycznie to tapicerki siedzeń.
Myślałem nad podstopnicą ale niczego konkretnego jeszcze nie widziałem
A tymczasem M3 dostaje nowe hamulce na tył, ręczny już ledwo chwytał, klocki na wykończeniu. Klocki + tarcze TRW, oby nie piszczały...
aliexpress.com – tam masz pełno podstopnic i nakładek na geje.
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Co do korozji to ja u siebie ściągnąłem te plastikowe nakładki na progi w jednym miejscu zaczęła wychodzić powierzchniowo ruda szmata ale na szczęście obyło się bez wycinania i szpachli wszystko zdarte do żywego nakupiłem środków i to zabezpieczyłem po założeniu z powrotem tych nakładek nic nie widać a mam nadzieje, że to uleczy sprawę na parę lat bo auta lubią niestety zadawać się z rudymi Polecam to zrobić puki nie widać jeszcze bo sa tam miejsca gdzie wchodzą wpinki od tych nakładek i od nich leźe zaraza w pierwszej kolejności.
- Od: 22 mar 2014, 16:50
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 2007
sbk napisał(a):Zamówiłem też czarne naklejki "mazda" na zaciski i nowe dywaniki z żółtym haftem
Jak kiedyś odbierałem kolegę z imprezy i mi się zrzygał w aucie, to też miałem dywaniki z żółtym haftem.
Bardzo ładnie się auto prezentuje
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
W ramach małego update'u:
W sierpniu do Mazdy zamontowałem gaz, a konkretniej instalacje LOVATO SMART:
Koszt: 2500zł
W grudniu Mazda miała małą stłuczkę, kobieta wyjeżdżając z bramy wjechała mi w tylną lampę, uszkodzenia jak na zdjęciach:
Ubezpieczyciel (Warta) na początku proponował 1050zł za całość (bez przyjazdu rzeczoznawcy), zadzwoniłem więc do ASO, sama lampa kosztuje 1400zł.. Kazałem im przysłać rzeczoznawce który szkodę wycenił na 1460zł. Lampę w bardzo dobrym stanie dostałem na allegro za 300zł, po umyciu auta rysy na zderzaku praktycznie nie widać.
Jako, że Mazda trochę na siebie zarobiła to postanowiłem usunąć rdzę z auta oraz zrobić pełną konserwację podwozia. Co zostało zrobione:
– Pomalowany 2x tylny błotnik z nadkolami
– Pomalowana tylna klapa
– Usunięta rdza z dołu drzwi od strony kierowcy
– Spasowany przedni zderzak z lampą (wyskoczył ślizg)
– Pełna konserwacja podwozia (razem z nadkolami)
– Wymieniony zaworek podciśnienia
Za konserwację zapłaciłem 400zł, za całą resztę 1000zł.
Martwi mnie trochę kolor, bo mieli problem z dobraniem pod auto.. Muszę zobaczyć jak to będzie wyglądać w słońcu, widać różnicę między błotnikiem a zderzakiem. Ewentualnie wpadnę do nich na poprawkę.
Dzisiaj kupuję felgi od Mazdy 6 MPS, 18 cali 7J ET50:
Za felgi z oponami (2015 rok) dałem 950zł (z przesyłką), myślę, że jest to dobra cena
Plany co do kół: renowacja i pomalowanie w czarny połysk, liczę na taki efekt:
W sierpniu do Mazdy zamontowałem gaz, a konkretniej instalacje LOVATO SMART:
Koszt: 2500zł
W grudniu Mazda miała małą stłuczkę, kobieta wyjeżdżając z bramy wjechała mi w tylną lampę, uszkodzenia jak na zdjęciach:
Ubezpieczyciel (Warta) na początku proponował 1050zł za całość (bez przyjazdu rzeczoznawcy), zadzwoniłem więc do ASO, sama lampa kosztuje 1400zł.. Kazałem im przysłać rzeczoznawce który szkodę wycenił na 1460zł. Lampę w bardzo dobrym stanie dostałem na allegro za 300zł, po umyciu auta rysy na zderzaku praktycznie nie widać.
Jako, że Mazda trochę na siebie zarobiła to postanowiłem usunąć rdzę z auta oraz zrobić pełną konserwację podwozia. Co zostało zrobione:
– Pomalowany 2x tylny błotnik z nadkolami
– Pomalowana tylna klapa
– Usunięta rdza z dołu drzwi od strony kierowcy
– Spasowany przedni zderzak z lampą (wyskoczył ślizg)
– Pełna konserwacja podwozia (razem z nadkolami)
– Wymieniony zaworek podciśnienia
Za konserwację zapłaciłem 400zł, za całą resztę 1000zł.
Martwi mnie trochę kolor, bo mieli problem z dobraniem pod auto.. Muszę zobaczyć jak to będzie wyglądać w słońcu, widać różnicę między błotnikiem a zderzakiem. Ewentualnie wpadnę do nich na poprawkę.
Dzisiaj kupuję felgi od Mazdy 6 MPS, 18 cali 7J ET50:
Za felgi z oponami (2015 rok) dałem 950zł (z przesyłką), myślę, że jest to dobra cena
Plany co do kół: renowacja i pomalowanie w czarny połysk, liczę na taki efekt:
Mam takiego samego żółtka i powiem Ci , że z kolorem nie bedzie łatwo . Jest to trójwarstwowa perła

- Od: 16 lut 2006, 21:56
- Auto: 626 coupe 2.2
mazda 3 2.0 TOPSPORT
audi A4 1.6
Transalp 600