To chyba w pływu takiego sporego nie ma skoro w Belgii kosztuje tyle samo a i czasem mniej niż w Polsce, zarobki mechaników w Belgii są sporo wyższe niż w Polsce. Wyposażenie serwisu będzie kosztować tyle samo to fakt.rafs24 napisał(a):pensje pracowników
Serwisowanie Mazdy – Pytania
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Drugi przegląd w Odyssey (Prawie 40tys km). 1200zł po zniżce z karty VIP (niektóre pozycje 10%, a niektóre 5%). W cenie przegląd blach, przegląd ogólny, olej 0w20, filtr oleju, filtr kabinowy, filtr powietrza oraz płyn hamulcowy.
Dobra cena bo z olejem to pewnie maksymalnie 750zł. Tylko który to był przegląd i co zawiera się w tej cenie?
– filtr oleju, powietrza, kabinowy
– płyn hamulcowy?
– przegląd nadwozia od strony blach?
Coś mniej lub więcej? Dołączam jeszcze zdjęcie faktury. Dopiero teraz zauważyłem, że olej 350zł kosztował...

– filtr oleju, powietrza, kabinowy
– płyn hamulcowy?
– przegląd nadwozia od strony blach?
Coś mniej lub więcej? Dołączam jeszcze zdjęcie faktury. Dopiero teraz zauważyłem, że olej 350zł kosztował...

Chyba się coś w tej kwestii zmieniło i nie cisną tak na 5w30.
Ja dzwoniłem do ASO w Krakowie i Kielcach. W obu leją i 5w30 oraz 0w20, tyle że w Krakowie nie wpływa to na cenę a w Kielcach coś marudzili, ale stwierdzili, że zamkniemy się też w tej samej cenie.
Generalnie jak się wahałem czy Kraków czy Kielce to od razu w Kielcach usłyszałem dobrą cenę.
Za pierwszy przegląd wraz z wymianą oleju na 0w20 policzą 650 brutto + 100 za ewentualny przegląd karoserii. Akurat ustawiłem sobie wyjazd do Warszawy w tym czasie, więc kosztu dojazdu nie liczę.
Generalnie w Krakowie też jakoś drogo nie było. Jak dobrze pamiętam coś ok 900 też z olejem 0w20 i już przeglądem karoserii.
Ja dzwoniłem do ASO w Krakowie i Kielcach. W obu leją i 5w30 oraz 0w20, tyle że w Krakowie nie wpływa to na cenę a w Kielcach coś marudzili, ale stwierdzili, że zamkniemy się też w tej samej cenie.
Generalnie jak się wahałem czy Kraków czy Kielce to od razu w Kielcach usłyszałem dobrą cenę.
Za pierwszy przegląd wraz z wymianą oleju na 0w20 policzą 650 brutto + 100 za ewentualny przegląd karoserii. Akurat ustawiłem sobie wyjazd do Warszawy w tym czasie, więc kosztu dojazdu nie liczę.
Generalnie w Krakowie też jakoś drogo nie było. Jak dobrze pamiętam coś ok 900 też z olejem 0w20 i już przeglądem karoserii.
fux napisał(a):Przecież wystarczy sprawdzić temp. wrzenia.
...ponieważ takie są zalecenia producenta...
Wymiana płynu po 2 latach i później co 2 lata...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
fux napisał(a):Przecież wystarczy sprawdzić temp. wrzenia.
Jakiego wrzenia

Wojtek napisał(a):Dlatego się wymienia co 2 lata w każdej marce.
Nie w każdej...
Nie musisz wymieniać płynu hamulcowego o ile tak producent płynu uważa
W ogóle nic nie musisz, to są tylko zalecenia

Dokładniej to chodzilo mi o to by wymieniać kiedy przewiduje producent auta... Co nie znaczy, że każdy producent zaleca co 2 lata. Tylko i aż tyle...
Arkana , Renault , Mii