Tuning optyczny Mazda6 GH – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Emill93 napisał(a):Dodałem lokalizacjeTo jeżeli dasz rade coś tam ugadać to daj znać, ja też mam mały zakładzik w mojej okolicy więc może tam pojadę się zapytać o ceny.

Za tylną szybę, 2 boczne i tylne reflektory zapłacił około 120 funtów... nie wiem czy dużo czy mało – nie mam porównania
Zlota robimy w Portsmouth 28-29 maja więc mamy nadzieję, że się pojawisz z rodzinką
tu masz linka
Niedaleko będziesz miał

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Okej dostałem wycene od pierwszego garażu:
£179 szyby
£50 tylne lampy
£59 przednie lampy
Do Portsmouth mam około 40 minut drogi ale....
...z czym ja mam przyjechać? Z mazdą 6 z 2010 roku czyli OK – po faceliftingu ale na felgach 16tkach które bym z chęcią wymienił (jak byście mieli jakieś namiary to chętnie zerknę) z silnikiem 1.8 przy 120 KM czyli najbiedniejszej wersji? Zero jakiego kolwiek tuningu. Po prostu seria (którą teraz chce troche wyostrzyć
Moim zdaniem zloty są dla prawdziwych fanów
Ja sam siebie nie zaliczam do tej grupy 
To mój projekt
(Lewa strona to stan obecny czego można się domyślić
)

£179 szyby
£50 tylne lampy
£59 przednie lampy
Do Portsmouth mam około 40 minut drogi ale....
...z czym ja mam przyjechać? Z mazdą 6 z 2010 roku czyli OK – po faceliftingu ale na felgach 16tkach które bym z chęcią wymienił (jak byście mieli jakieś namiary to chętnie zerknę) z silnikiem 1.8 przy 120 KM czyli najbiedniejszej wersji? Zero jakiego kolwiek tuningu. Po prostu seria (którą teraz chce troche wyostrzyć

Moim zdaniem zloty są dla prawdziwych fanów
To mój projekt

- Od: 28 sie 2013, 23:06
- Auto: Mazda 6, 2010, 1.8Pb
Imho ori ładnie wygląda i bym nie przyciemniał. Ja mam tylne od wersji dynamic (białe, nie czerwone klosze) i bym nie chciał ich przyciemniać. Jedyne co to można dać lampy w kreta (rozklejenie przednich reflektorów i wymalowanie środka na czarny mat), aczkolwiek to nie na moje zdolności manualne.
Kolego, auta to dodatek tego forum. Tutaj liczą się ludzie, relacje między nimi, wymiana zdań i opinii. Na pewno podczas takiego zlotu/spotu pozna się grono osób, podpyta "o to i owo".
Nie rezygnuj tak szybko! To nie jakieś RACEISM, że "must be" gleba, air ride albo niewiadomo co jeszcze. 
Emill93 napisał(a):..z czym ja mam przyjechać? Z mazdą 6 z 2010 roku czyli OK – po faceliftingu ale na felgach 16tkach które bym z chęcią wymienił (jak byście mieli jakieś namiary to chętnie zerknę) z silnikiem 1.8 przy 120 KM czyli najbiedniejszej wersji? Zero jakiego kolwiek tuningu. Po prostu seria (którą teraz chce troche wyostrzyć
Moim zdaniem zloty są dla prawdziwych fanów Ja sam siebie nie zaliczam do tej grupy
Kolego, auta to dodatek tego forum. Tutaj liczą się ludzie, relacje między nimi, wymiana zdań i opinii. Na pewno podczas takiego zlotu/spotu pozna się grono osób, podpyta "o to i owo".
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
Czy do GH prócz springów -35mm od H&R wymyślili coś innego jak np. do innych autek Eibachy wersja sportline (-40/-50), czy pozostaje wtedy już tylko i wyłącznie gwint? 

- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
zelka napisał(a):Czy do GH prócz springów -35mm od H&R wymyślili coś innego jak np. do innych autek Eibachy wersja sportline (-40/-50), czy pozostaje wtedy już tylko i wyłącznie gwint?
Lowtec ma na bank -40mm
Miałem je w swojej GH
- Od: 24 sie 2014, 23:10
- Auto: Obecnie:Mazda3 BK Z6 '07 Sport Galaxy Grey by Daniel
Poprzednio:
Mazda6 Sport GH L5 '08 Cristal White Pearl by Daniel
I tak bede w Polsce w tym czasie więc odpada, ale mam zamiar udzielać się poszerzać swoją wiedzę czytająć to forum i może na nastepny zlot wpadne.
Zastanawiam się czy nie przyciemnić tego w polsce bo w sumie jade już za 4 tygodnie a na pewno bedzie taniej.
Jakie są średnio ceny w polsce za taką przyjemność panowie?
Zastanawiam się czy nie przyciemnić tego w polsce bo w sumie jade już za 4 tygodnie a na pewno bedzie taniej.
Jakie są średnio ceny w polsce za taką przyjemność panowie?
- Od: 28 sie 2013, 23:06
- Auto: Mazda 6, 2010, 1.8Pb
zelka napisał(a):Dzięki za podrzucenie!obadałem właśnie stronkę Lowtec'a i mają -40 przód/-30 tył.
Będę wertować jeszcze internety, może gdzieś coś jeszcze znajdę.
Te miałem... Ja byłem zadowolony
Poprzednio:
w PL ceny pewnie 400-600zł za szyby
Gdzie jest tak drogo?
Ja dawałem w zeszłym roku 350zł za GY.
Ja dawałem w zeszłym roku 350zł za GY.
zelka napisał(a):Na seryjnym zawieszeniu czy amorki również wymieniałeś?
Na serii
Poprzednio:
Podpowiedzcie mi proszę, czy ta lotka:
http://allegro.pl/mazda-6-kombi-spoiler-lotka-klappy-tyl-gorny-2009r-i6196866692.html
To taka:

Czy taka:

Lub taka:

Generalnie poszukuję takiej dłuższej (zdjęcie nr 1 lub 3)
No i oczywiście tych lamp z ostatniego zdjęcia również

To taka:

Czy taka:

Lub taka:

Generalnie poszukuję takiej dłuższej (zdjęcie nr 1 lub 3)
No i oczywiście tych lamp z ostatniego zdjęcia również

Mandey napisał(a):No i oczywiście tych lamp z ostatniego zdjęcia również
To są bodaj poliftowe lampy A-spec z typoszeregu Sports-Line. Skądinąd robią konkretną robotę w połączeniu z tym parapetem (chyba to dedykowany part zza kałuży), dokładkami oraz felunkiem

-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Potrzebuję info jaka jest średnica rury wydechowej w miejscu montażu końcówki?
Chciałbym zamówić fi100, ale nie wiem na jaki rozmiar montażowy.
Chciałbym zamówić fi100, ale nie wiem na jaki rozmiar montażowy.
- Od: 26 wrz 2013, 18:56
- Auto: Była:
Mazda 6 GH 2,5l 170KM L5-VD