Witam wszystkich!
Może na samym początku przedstawię się.
Mam na imie Kamil lat 25 pochodze z okolic Poznania obecnie niestety lub stety mieszkam w uk. huh juz 5 rok leci.
Auto posiadam zaledwie 3 tygodnie więc za dużo o nim powiedzieć nie mogę.. kupione w angli od drugiego właściciela.
cos o aucie. Model takara ( moze mi ktos wyjasnic czym te modele sie roznia? )
rok 2008
Dane
Model: Mazda 3
Silnik 1,6 z6
Wyposażenie
– Radio CD ze zmieniarka na 6 płyt
– 8 poduszek powietrznych
– wielofunkcyjna kierownica
-Immobilizer
-centralny zamek
-4 elektryczne szyby
-klimatronik
-2 kluczyki
-el lusterka
-ABS
-halogeny przeciwmgłowe
Plany
-Wymiana radia na Radio z wyswietlaczem 7'' i nawigacja
– zmiana felg ( mysle o felgach z mazdy rx8 )
– serwis oleje, filtry, rozrzad
– zmiana głośników w drzwiach i ich wygłuszenie
-Przyciemnienie szyb ( Loading....)
-montaż czujników cofania na tyle
Przebieg 68 tys mil
Pełna historia serwisowa do 2 lutego 2016 roku.
Autko w srodku wyglada jakby wyjechalo z salonu przed chwila naprawde bardzo zadbane. Mam jednak kilka watpliwosci. Ale o tym pozniej
Mazda3 BK Z6 2008 Takara Black widow
Strona 1 z 1
Witamy w dziale Nasze Mazdy. Filtr powietrza jest pod pokrywą po lewo od znaczka Mazdy
Prośba o napisanie kliku słów o wyposażeniu i historii auta.
Best ET: Czaplinek '15 17,813, Ryki '15 17,808
-
Moderator EC/NM
- Od: 12 lip 2014, 15:21
- Auto: 3 BK '05r HB 1.6 Z6-VE
MX-3 KL-DE
No dobra robota z tym oklejeniem plastików wewnątrz
Sam też okleiłem tylko folią ze strukturą aluminium szczotkowane
Pozdrawiam !
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Oklejanie TAK, carbą NIE
Ogólnie fajna czarnula 
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
testowo okleilem ale moim zdaniem nie wyglada zle, zawsze mozna zmienic. Mam do was pytanie. Przymierzam sie do wymiany tarcz i klocków. Co mowicie o komplecie Brembo ? Przod + tyl ? Tarcze i klocki.
Mam do wyboru jeszcze firme eicher i Pagid nic specjalnego nie moge znalesc o tym w internetach..
Jaki koszt kompletu jest w Polsce? Brembo? U mnie wychodzi okolo 180f ( ok.900zl)
Dopisano 11 sty 2017, 01:43:
Mógłbyś podesłać mi fotkę?
Mam do wyboru jeszcze firme eicher i Pagid nic specjalnego nie moge znalesc o tym w internetach..
Jaki koszt kompletu jest w Polsce? Brembo? U mnie wychodzi okolo 180f ( ok.900zl)
Dopisano 11 sty 2017, 01:43:
Bejsu napisał(a):No dobra robota z tym oklejeniem plastików wewnątrzSam też okleiłem tylko folią ze strukturą aluminium szczotkowane
Pozdrawiam !
Mógłbyś podesłać mi fotkę?
- Od: 17 kwi 2016, 08:04
- Auto: Mazda 3 BK Z6 Takara
Piękna Mazda, ładnie się lakier prezentuje, woskowałeś coś czy to po zakupie taki? 
Ogólnie Takara w Anglii to chyba odpowiednik europejskiej wersji Kintaro, tak wnioskuję za wikipedią i google grafiką, więc masz po prostu UK Kintaro
Podwozie ewidentnie masz do zabezpieczenia, taka domena Mazd że je "bierze" niestety.
Ogólnie Takara w Anglii to chyba odpowiednik europejskiej wersji Kintaro, tak wnioskuję za wikipedią i google grafiką, więc masz po prostu UK Kintaro
Podwozie ewidentnie masz do zabezpieczenia, taka domena Mazd że je "bierze" niestety.
- Od: 9 lis 2015, 21:04
- Auto: Mazda 3 Z6 '07
To nie jest odpowiednik kintaro – inny ręczny, inna gałka i kintaro miało piano black obwódki wokół nawiewów, a tu są srebrne. To zwykły top sport albo jakoś tak.
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Dzisiaj jako ze znalazłem jeszcze trochę ledów postanowiłem podświetlić cup holder bo trochę mnie drażniło ze w nocy nic tam nie widać. W planach mam jeszcze włozyć jakieś podświetlenie do podłokietnika bo tam tez ciemnica ;( Tylko czy ktoś wyciągał już go może? Dużo z tym rozkręcania?
A to efekty ;
Ogólnie nie daje to dużo światła w dzień paski nie rzucają się w oczy, a jak zamknę schowek to światła nie
widać w ogóle.
A to efekty ;
Ogólnie nie daje to dużo światła w dzień paski nie rzucają się w oczy, a jak zamknę schowek to światła nie
widać w ogóle.
- Od: 17 kwi 2016, 08:04
- Auto: Mazda 3 BK Z6 Takara
Strona 1 z 1