Niestety zenon już mniej szczęśliwie, palnik jest ok, więc kolejnym podejrzanym jest przetwornica – do sprawdzenia dopiero po sylwestrze.
Czateria...cd
loockas napisał(a):Myślę, że większy syf może być w takiej małej wiosce jak u mnie (zero blokowisk, tylko domy gdzie strzelam 95% grzeje węglem), ale kto by tam badał takie mieściny.
A jednak moi dobrzy znajomi, firma e-SBL kupiła sobie sondę i bada... Wynik jest koszmarny:
http://looko2.com/tracker.php?search=5ccf7f1a564b
Jako zaniepokojony mieszkaniec chyba się z tym przejdę do wydziału ochrony środowiska i zapytam jaki mają pomysł na zmianę tej sytuacji
Swoją drogą chyba sobie sprawię taką sondę. Ciekawe jakie mi wyjdą wyniki w momencie jak mnie sąsiad zadymia
Niefajnie. Ale do przewidzenia.
Zabawić się w jasnowidza?
loockas napisał(a):Jako zaniepokojony mieszkaniec chyba się z tym przejdę do wydziału ochrony środowiska i zapytam jaki mają pomysł na zmianę tej sytuacji
Zabawić się w jasnowidza?
Ale chyba się trochę powygłupiam i kilka pism wyślę. Najbardziej denerwuje mnie brak promowania programów dofinansowania do wymiany pieców. Siedzi goniec na etacie, mógłby wrzucić ulotkę do każdej skrzynki. Tak samo jak można było przygotować jakiś poradnik dotyczący efektywnego palenia i też ludzi tym zaspamować, czy jakieś inne kampanie bo w wielu przypadkach ludzie nie muszą nic wymieniać w domu, tylko zmienić przyzwyczajenia. No ale kogo to obchodzi, nie po to się siedzi w państwówce żeby coś robić.
Kurde, 550zł taka sonda.
loockas napisał(a):Kurde, 550zł taka sonda.
Kumpel mówił, że da się kupić czujnik za parę dolków (nie wiem czy to prawda, ale nie mam powodu mu nie wierzyć).
Wystarczy wyczarować do tego jakieś arduino czy cokolwiek co będzie wyświetlało dane z niego.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
loockas napisał(a)::P
Ale chyba się trochę powygłupiam i kilka pism wyślę. Najbardziej denerwuje mnie brak promowania programów dofinansowania do wymiany pieców. Siedzi goniec na etacie, mógłby wrzucić ulotkę do każdej skrzynki. Tak samo jak można było przygotować jakiś poradnik dotyczący efektywnego palenia i też ludzi tym zaspamować, czy jakieś inne kampanie bo w wielu przypadkach ludzie nie muszą nic wymieniać w domu, tylko zmienić przyzwyczajenia. No ale kogo to obchodzi, nie po to się siedzi w państwówce żeby coś robić.
Kurde, 550zł taka sonda.
Odstaw alko na tydzień i viola
Stała pod ścianą prężąc kakao
Gib napisał(a):Odstaw alko na tydzień i viola
To bym zaoszczędził jakieś 16zł, dwa piwa po 8zł wypiłem od świąt. No ok, jeszcze dwie szklanki łychy, ale to dostałem na święta, się nie liczy
Na imprezie Miasta Katowice i Polsatu na razie szału nie ma – rok temu było znacznie więcej ludzi o tej porze 
Kamera on-line
Kamera on-line
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
stachan napisał(a):Na imprezie Miasta Katowice i Polsatu na razie szału nie ma
Marznąć można gdziekolwiek
Ja nawet alkoholu dziś nie ruszam i jakoś mi się nie chce. Wk**wiaja mnie jedynie Ci którzy co chwilę odpalaja petardy i fajerwerki. Mam nadzieję że dziecka mi nie wystrasza o północy. Swoją drogą, ciekawe ile debili będzie miało porozrywane dłonie itp..
Beny napisał(a):No nie wiem loockas szwagier w piątek w Szczyrku 2 h w kolejkach się wystał zanim na stok wszedł.
Ale piątek to nie Nowy Rok od rana
Dopisano 01 sty 2017 1:34:
Najlepszego Kochani