Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Normalnie jestem w szoku. Tak dużym, że chyba poczekam do marca z aktualizacją 
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
... nie przeżywaj – weż i załaduj !
No ... przyjmij ją w prezencie ?
Może to wersja limitowana ...
Bo Mazda "raczy nas" tą aktualizacją – i to pewnie z konieczności ... nie powiem już o jakości (Trasa Średnicowa Północna w moim m-cie funkcjonuje od ponad roku a MZD w dalszym ciągu pokazuje pole ) Mam nadzieje , że ta aktualizacja obecnie to zmieni dla dobra przyjezdnych gości !

Może to wersja limitowana ...

Bo Mazda "raczy nas" tą aktualizacją – i to pewnie z konieczności ... nie powiem już o jakości (Trasa Średnicowa Północna w moim m-cie funkcjonuje od ponad roku a MZD w dalszym ciągu pokazuje pole ) Mam nadzieje , że ta aktualizacja obecnie to zmieni dla dobra przyjezdnych gości !

Toruńczyk a sprawdź na aplikacji HERE jak masz? To są te same mapy.
Wiosenna jakoś umknęła ale za to zimowa w gratisie
Pecha mają tylko ci co im czas się skończył :/
Wiosenna jakoś umknęła ale za to zimowa w gratisie

Pecha mają tylko ci co im czas się skończył :/
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Darmowa dla tych co mają ważną subskrypcje
, np. od dnia zakupu – rejestracji przez 3 lata , potem się płaci i tak do końca świata
Pozdrawiam
Pozdrawiam
andrep napisał(a):Darmowa dla tych co mają ważną subskrypcje, np. od dnia zakupu – rejestracji przez 3 lata , potem się płaci i tak do końca świata
![]()
Nie zaplacilbym 113 Euro za 1 aktualizację... I...
Nie zaplacilbym za 3 letnią subskrypcję 180 Euro...
Ja też bym nie zapłacił tyle za nawigacje
, Wojtek był temat poruszany (na 22 str.) wcześniej po ile można kupić poza ASO, ja tak kupiłem i też uważam że nawet tych pieniędzy mapa nie warta ale jak jeden z kolegów na forum powiedział :co by pusty telewizor w aucie nie stał " te pare złotych wydałem
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Prawie 800zl (po dzisiejszym kursie euro) za 6 aktualizacji to moim zdaniem bardzo dużo. Oczywiście mając na względzie to, że na telefonie mam nawigację aktualizowaną na bieżąco, z uwzględnieniem natężenia ruchu, fotoradarami i to za darmo
Ogólnie uważam, że w dobie powszechnego internetu w telefonach komórkowych i szerokiej funkcjonalności tychże urządzeń nawigacja w samochodzie to przeżytek.
Jaka jest lokalizacja folderu kopii bezpieczeństwa map nawigacji w Windows 10 Pro.
Standardowo w Windowsie 8.1 Pro była na C:\Users\użytkownik\AppData\Roaiming\mazda\backup.
W Windows 10 brak jest tego – AppData\Roaiming\mazda\backup.
Standardowo w Windowsie 8.1 Pro była na C:\Users\użytkownik\AppData\Roaiming\mazda\backup.
W Windows 10 brak jest tego – AppData\Roaiming\mazda\backup.

czarmi napisał(a):Jaka jest lokalizacja folderu kopii bezpieczeństwa map nawigacji w Windows 10 Pro
To nie zależy od wersji Windows, za to od Mazda Toolbox już tak. A ta ostatnia od kilku wersji robi backup, którego... nie ma. Najprościej samemu przegrać zawartość karty gdzieś na dysk i po kłopocie.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):A ta ostatnia od kilku wersji robi backup, którego... nie ma.
Nie ma? Jednak po każdej aktualizacji dość znacznie zmniejsza mi pojemność dysku C, więc mniemam, że gdzieś je lokuje ...
czarmi napisał(a):darrecki napisał(a):A ta ostatnia od kilku wersji robi backup, którego... nie ma.
Nie ma? Jednak po każdej aktualizacji dość znacznie zmniejsza mi pojemność dysku C, więc mniemam, że gdzieś je lokuje ...
A przepraszam, obecna wersja zrobiła kopię w "c:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\mazda\backupFromTB3\...\drive0". Zajmuje to 7GB...
Dodam, ze mam Windows 10
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):"c:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\mazda\backupFromTB3\...\drive0"
Niestety, u siebie mam trochę inaczej: C/użytkownicy/nazwa użytkownika, później szereg plików, ale brak AppData\Roaming\mazda\backupFrom.....
Zainstaluj Total Commander, w opcjach włącz pokazywanie plików ukrytych i systemowych a znajdziesz to, czego szukasz. Bez tego jak bez ręki, aczkolwiek ja jestem starej daty i zostało przyzwyczajenie jeszcze za czasów Norton Commandera pod DOSem
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Dzięki darrecki.
Poradziłem sobie bez tego programu, uaktywniając jedynie pokazywanie ukrytych plików folderów i dysków i mam je, ale folder backupFromTB3 jest niestety pusty. Przyznam, że chciałbym usunąć stare kopie bezpieczeństwa ...
Poradziłem sobie bez tego programu, uaktywniając jedynie pokazywanie ukrytych plików folderów i dysków i mam je, ale folder backupFromTB3 jest niestety pusty. Przyznam, że chciałbym usunąć stare kopie bezpieczeństwa ...
Ewentualnie zamiast do backupfromTB3 zobacz do download_cache. U mnie miał on 12GB przed instalacją, teraz jest ponad 16GB. 16GB śmiecia... Naprawdę logika Mazdy czasami zwala z nóg.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Niestety też nie. Folder ten ma ok. 5,8 GB, a w nim jest kilkadziesiąt innych folderów i każdy z pięciocyfrowym nr. Przeczytałem trochę w pomocy Mazda Toolbox, że kopie bezpieczeństwa przechowywane są na serwerach Naviextras, więc skąd po każdej aktualizacji map, pomniejsza się zasobność mojego dysku o ok. 5-6GB. Nie to żebym był taki chytry w temacie zajmowania miejsca przez jakiekolwiek instalowane aplikacje, ale trochę lubię wiedzieć dlaczego