Mazda6 USA tylne światła na EU
Strona 1 z 1
Witam, jak w temacie. Mam 6 z 2003 roku 3.0 V6 z USA i zastanawiam się nad tylnymi lampami z wersji EU. Mają przeciwmgielne, oraz inny typ żarówek ( moje mają 5w21, których nie mogę na żadnej stacji ani hipermarkecie znaleźć, więc trzeba jeździ do hurtowni ). Czy ktoś się orientuje, czy światła z EU będą pasowały do wersji USA? Maździe chyba nie chciało się robić innych zaczepów i wymiarów?
- Od: 4 paź 2014, 11:52
- Auto: Mazda 6 (GG) sedan
2003r
3.0 l V6 24/DOHC 220 KM (AJ)
Nie chcę Cię martwić, ale każda mazda 6 ma typ żarówki stop/postojowa 21/5W. Dodatkowo, żeby mieć przeciwmgielny nie wystarczy sama zmiana lamp – trzeba dołożyć manetkę i instalacje, np. tak jak tu: viewtopic.php?f=60&t=116645
Zostaw te lampy co masz, przeciwgielny tak samo się dokłada obojetnie które lampy będziesz miał EU czy USA.
A następnym razem jak Ci padnie żarówka to nie jedź na stacje czy do hipermarketu tylko do dobrze zaopatrzonego sklepu motoryzacyjnego.
Zostaw te lampy co masz, przeciwgielny tak samo się dokłada obojetnie które lampy będziesz miał EU czy USA.
A następnym razem jak Ci padnie żarówka to nie jedź na stacje czy do hipermarketu tylko do dobrze zaopatrzonego sklepu motoryzacyjnego.
Strona 1 z 1