Czateria...cd
JohnnyB napisał(a):juz ma 3,5 godziny opoznienia.....urlop.....
Próbują Cię powoli przyzwyczajać do kubańskiego stylu – tam takie opóźnienie to normalka, nikomu się nigdzie nie śpieszy
PeKa napisał(a):Johny, ubezpieczałeś się?
Musiał – na Kubie ubezpieczenie jest obowiązkowe ale tylko część ubezpieczycieli którzy nie mają w umowach kruczków jest honorowana. Z nieważną polisą można nie ukończyć odprawy celnej
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Polska administracja elektroniczna... Super, przecież mamy to wypełnię wniosek o becikowe przez Internet, bo pamiętam jak dwa lata temu chciałem zamordować pracownice MOPS gdy składałem wnioski papierowe. Oszczędzę sobie nerwów...
1. Loguję się do epuap, profil zaufany przez bank itd. Jestem na swoim koncie
2. Wybieram swój urząd i listę spraw, szukam wniosku o becikowe – JEST! mój urząd go obsługuje!
3. Po przeczytaniu co mi będzie potrzebne klikam w "ZAŁATW SPRAWĘ" – super, przycisk nawet działa!
4. Zostaje przekierowany do serwisu sekap.pl gdzie widzę kolejny katalog spraw.
5. Korzystając z wyszukiwarki znajduje wniosek o becikowe, klikam... znowu przycisk działa, szacun!
6. Czytam (po raz kolejny) co potrzebne jest do wypełnienia wniosku oraz jak złożyć wniosek. Dostępna opcja tradycyjna i przez internet przez uwaga... serwis empatia. Klik i przekierowanie do serwisu empatia (to po ciula był w ogóle ten sekap.pl?)
7. Dobra jestem w empatii... logowanie przez... ePUAP (punkt 1)
8. Oczywiście ląduje na głównej stronie mimo, że po raz n-ty powinienem zostać przekierowany do konkretnego wniosku, znowu szukam wniosku o becikowe
9. Znalazłem! Zaczynam wypełniać i odkrywam, że nie da się usuwać żadnych znaków za pomocą backspace czy delete. Na szczęście działa zaznaczenie tekstu i zastąpienie go dowolnym znakiem – brawo!
10. Brnę jak rakieta przez 7 stron wniosku, na końcu walidator który o dziwo działa
11. Kończę wypełniać wniosek, dodaję załączniki
12. Wysyłam i co... trzeba potwierdzić tożsamość profilem zaufanym przez... ePUAP (to już będzie 3 raz).
13. Hurrraaa, wysłane.
I to ma opanować np mój rodzic czy teść? Moja żona nie będą zacofana technicznie siedziała obok i patrzyła jak na czarnoksiężnika który przeskakuje między zakładkami i loguje się w 5 miejscach by tylko nie dać satysfakcji urzędasom i nie stawić się u nich osobiście.
Pewnie i tak znajdą błąd we wniosku i odrzucą
1. Loguję się do epuap, profil zaufany przez bank itd. Jestem na swoim koncie
2. Wybieram swój urząd i listę spraw, szukam wniosku o becikowe – JEST! mój urząd go obsługuje!
3. Po przeczytaniu co mi będzie potrzebne klikam w "ZAŁATW SPRAWĘ" – super, przycisk nawet działa!
4. Zostaje przekierowany do serwisu sekap.pl gdzie widzę kolejny katalog spraw.
5. Korzystając z wyszukiwarki znajduje wniosek o becikowe, klikam... znowu przycisk działa, szacun!
6. Czytam (po raz kolejny) co potrzebne jest do wypełnienia wniosku oraz jak złożyć wniosek. Dostępna opcja tradycyjna i przez internet przez uwaga... serwis empatia. Klik i przekierowanie do serwisu empatia (to po ciula był w ogóle ten sekap.pl?)
7. Dobra jestem w empatii... logowanie przez... ePUAP (punkt 1)
8. Oczywiście ląduje na głównej stronie mimo, że po raz n-ty powinienem zostać przekierowany do konkretnego wniosku, znowu szukam wniosku o becikowe
9. Znalazłem! Zaczynam wypełniać i odkrywam, że nie da się usuwać żadnych znaków za pomocą backspace czy delete. Na szczęście działa zaznaczenie tekstu i zastąpienie go dowolnym znakiem – brawo!
10. Brnę jak rakieta przez 7 stron wniosku, na końcu walidator który o dziwo działa
11. Kończę wypełniać wniosek, dodaję załączniki
12. Wysyłam i co... trzeba potwierdzić tożsamość profilem zaufanym przez... ePUAP (to już będzie 3 raz).
13. Hurrraaa, wysłane.
I to ma opanować np mój rodzic czy teść? Moja żona nie będą zacofana technicznie siedziała obok i patrzyła jak na czarnoksiężnika który przeskakuje między zakładkami i loguje się w 5 miejscach by tylko nie dać satysfakcji urzędasom i nie stawić się u nich osobiście.
Pewnie i tak znajdą błąd we wniosku i odrzucą
Szacun wielki, że udało Ci się przekilkać przez tyle stron i nie trafiłeś na ścianę.
Mnożenie tych serwisów na które wydano kupę kasy to niesamowita akcja. Utrzymanie tego potem w stanie "do użytku" to byłby wyczyn który chyba nikomu by się nie udał. Ostatnio na stronach ekoportalu trafiłem na kilkadziesiąt odnośników do słownika którego nie było (404) a przy próbie zgłoszenia usterki i kliknięciu "wyślij" dostałem komunikat "404"
I jeszcze jeden sukces ePaństwa – grube dziesiątki (jak nie setki) milionów po stronie budżetu wydane na JPK i drugie tyle po stronie firm – skutek: od 2016.07.01 danych z JPK (liczonych w terabajtach) do zeszłego piątku użyto 3 razy (słownie: trzy)
Mnożenie tych serwisów na które wydano kupę kasy to niesamowita akcja. Utrzymanie tego potem w stanie "do użytku" to byłby wyczyn który chyba nikomu by się nie udał. Ostatnio na stronach ekoportalu trafiłem na kilkadziesiąt odnośników do słownika którego nie było (404) a przy próbie zgłoszenia usterki i kliknięciu "wyślij" dostałem komunikat "404"

I jeszcze jeden sukces ePaństwa – grube dziesiątki (jak nie setki) milionów po stronie budżetu wydane na JPK i drugie tyle po stronie firm – skutek: od 2016.07.01 danych z JPK (liczonych w terabajtach) do zeszłego piątku użyto 3 razy (słownie: trzy)

Ta z JPK jest też wesoło.
Ciekawy jestem czy dostanę odpowiedź z odmową, bo wg zasad "stacjonarnych" powinienem załączyć zaświadczenie z US o dochodach lub oświadczenie na podstawie danych z PIT. Jednak na epuap w wymaganych dokumentach nie ma o tym mowy
Wysłałem więc bez... najwyżej przy okazji przetestuje formę składania korekty 
Masakra... po co jest tyle tych serwisów? I każdy trzeba utrzymywać i bulić pewnie niemałą kasę.
Ciekawy jestem czy dostanę odpowiedź z odmową, bo wg zasad "stacjonarnych" powinienem załączyć zaświadczenie z US o dochodach lub oświadczenie na podstawie danych z PIT. Jednak na epuap w wymaganych dokumentach nie ma o tym mowy
Masakra... po co jest tyle tych serwisów? I każdy trzeba utrzymywać i bulić pewnie niemałą kasę.
Czyli przyczyniasz się do wk..urzania setek tysięcy osob
Ja na szczęście becikowe załatwiłem w urzędzie i najwyższemu dzięki, że zarówno ja jak i moja żona pracowalismy u swoich obecnych pracodawców co najmniej od dwóch lat, inaczej trzeba by załatwiać jakieś zaswiadczenia, pity i gowno wie co jeszcze. Sprawę załatwiłem szybko i pozytywnie.
Ja na szczęście becikowe załatwiłem w urzędzie i najwyższemu dzięki, że zarówno ja jak i moja żona pracowalismy u swoich obecnych pracodawców co najmniej od dwóch lat, inaczej trzeba by załatwiać jakieś zaswiadczenia, pity i gowno wie co jeszcze. Sprawę załatwiłem szybko i pozytywnie.
eee tam ja na raz składałem o becikowe, rodzinne i dodatek z tytułu urodzenia dziecka, wszystko w okienku 
Jeszcze nie pracowałem dla jakichś instytucji państwowych, więc się do tego nie przyczyniłem.
Nagle się okazało, że będę aplikować o jeszcze jedno stanowisko. Ciekawe, czy też mnie zaproszą na rozmowę. Tylko bym nie programował – nie wiem czy chcę z tym zerwać w sumie... Lubię to mimo wszystko.
Do odważnych świat należy, byle tylko mniej nie chcieli płacić
.
Nagle się okazało, że będę aplikować o jeszcze jedno stanowisko. Ciekawe, czy też mnie zaproszą na rozmowę. Tylko bym nie programował – nie wiem czy chcę z tym zerwać w sumie... Lubię to mimo wszystko.
Do odważnych świat należy, byle tylko mniej nie chcieli płacić
Kufa co za dzień. Najpierw zamarzł mi ręczny, po kilku godzinach odpuścił. Zajechałem na stację 1km od domu, aku zdechł. Ojciec odpalił mnie z kabli i myślałem, że gorzej być nie może. No cóż, myliłem się... Wieczorem gość z naprzeciwka chyba nie był za bardzo ogarnięty i w pupie miał, że jadę z naprzeciwka i radośnie walił sobie środkiem, a to boczna, mniej uczęszczana droga była. Musiałem trochę zjechać no i wjechałem w taką dziurę, że od razu wiedziałem co będzie grane... Efekt to dwie felgi do prostowania i dwie opony na śmietnik. Kupione dwa miesiące temu nówki Uniroyale 
Też nie zaliczam tego dnia do udanych na szczęście już długo go nie zostało. Zawsze mogło być gorzej 
Dziś jadąc po wioskach na co drugim podwórku uniesiona maska Passata w TDI z prostownikiem na silniku
Dziś jadąc po wioskach na co drugim podwórku uniesiona maska Passata w TDI z prostownikiem na silniku

13 był. Może dlatego. Kiedyś zupełnie nie myślałem, że 13 to coś złego, aż w piątek 13 ukradli mi auto. Od tego momentu jestem trochę bardziej przesądny
.
Ja zaliczam ten dzień do bardzo udanych za to – kolega dostał pracę i tym sposobem dał pstryczka w nos Wikingom. Podwójnie dobrze
.
Ja zaliczam ten dzień do bardzo udanych za to – kolega dostał pracę i tym sposobem dał pstryczka w nos Wikingom. Podwójnie dobrze
Beny napisał(a):Zna ktoś jakiegoś magika który robi pompy wysokiego ciśnienia do Opla 2.2 dit?
Mogę zapytać na forum opla jak bardzo potrzebne tylko napisz jaki model bo chyba w astrze i vectrze były inne.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Podatnika jakiego podatku?
Tak samo dobry pomysł jak leczenie się za pomocą onetu
W ogólnym zarysie coś tam się znajdzie, ale o szczegółach i wyłączeniach nic a to potrafi całkowicie zmienić obraz sytuacji.
nemi napisał(a):a bankier.pl było o tym wczoraj jeśli dobrze pamiętam
Tak samo dobry pomysł jak leczenie się za pomocą onetu
W ogólnym zarysie coś tam się znajdzie, ale o szczegółach i wyłączeniach nic a to potrafi całkowicie zmienić obraz sytuacji.
Ostatnio edytowano 14 gru 2016, 09:16 przez brii, łącznie edytowano 1 raz