Cześć.
Mam prośbę do osób, które mają zamontowany moduł automatycznego składania lusterek. Proszę o sprawdzenie, czy lusterka składają się w sytuacji, gdy kończy się jazdę, a samochód zamyka się powiedzmy po ok. 20-25 min. U mnie nie działa. Opóźnienie 5, może 10 min nie szkodzi, tzn, lusterka złożą się. Serwis odpowiedział, że lusterka można złożyć w ciągu ok. 40 sek po unieruchomieniu samochodu. Nie przyjąłem wyjaśnienia, ponieważ to nieprawda. Mają szukać dalej.
Dlatego będę wdzięczny za info, jak działa u innych.
Działanie automatycznego składania lusterek
Strona 1 z 1
Dzięki.
Co do przycisku funkcyjnego to się można zgodzić. Ma działać do 40 sek. od wyłączenia silnika. Ale nie jest to prawda w przypadku modułu. Na razie szukają, a że jest premiera nowej mazdy, to nie ma komu się za to zabrać. Ciekawe, ile jeszcze takich "niespodzianek" Mazda przygotowała?
Co do przycisku funkcyjnego to się można zgodzić. Ma działać do 40 sek. od wyłączenia silnika. Ale nie jest to prawda w przypadku modułu. Na razie szukają, a że jest premiera nowej mazdy, to nie ma komu się za to zabrać. Ciekawe, ile jeszcze takich "niespodzianek" Mazda przygotowała?
W manualu jest wyraźnie napisane, że ta funkcja działa do 40 sekund po wyłączeniu silnika.
Podejrzewam, że potem jest odcinane zasilanie na część systemów, bo te magiczne 40 sekund powtarza się w kilku miejscach.
Podejrzewam, że potem jest odcinane zasilanie na część systemów, bo te magiczne 40 sekund powtarza się w kilku miejscach.
- Od: 2 lut 2017, 22:18
- Auto: CX3 150AT Machine Grey
SkyPassion + Safety
MarekPe napisał(a):W manualu jest wyraźnie napisane, że ta funkcja działa do 40 sekund po wyłączeniu silnika.
Cześć.
Wielokrotnie sprawdzałem, serwis też, że dla dodatkowego modułu czas 40 sek. nie obowiązuje. Lusterka złożą się np. po 5 min od unieruchomienia auta, ale po 10 już nie. Ponieważ Mazda ma bardzo "nowatorskie" podejście do niektórych rozwiązań, to temat odpuszczam. Szkoda mi wysiłku na przepychanie się z nimi. Poziom zrozumienia problemu i chęć jego rozwiązania jest zdecydowanie są zdecydowanie niższe niż w dotychczasowym serwisie, gdzie obsługiwano moje citroeny.
Strona 1 z 1