brii napisał(a):Bez urazy ale to jest powód dla którego ludzie którzy nie mieszkają w PL nie powinni mieć prawa decydowania o PL – znam trochę ludzi którzy od 20 lat w PL nie byli a cały czas wspierają PiS i okolice. Liczę na to, że naprawisz swój błąd i zagłosujesz inaczej a nie olejesz sprawę i zostawisz nas tutaj na miejscu z naszym piekiełkiem...
Brii dlatego ja i moja rodzina oraz sporo znajomych nie głosowała, nigdy nie głosowała, nie nam decydować o tych co żyją w Polsce. Ostatni raz głosowałem w referendum za wstąpieniem do UE w konsulacie. Ale chyba pora zmienić to
Bartg napisał(a):Szkoda tylko, że Unia przyczepia się, bo wybrali nie tak jak trzeba sędziów do Trybunału Konstytucyjnego, a jak nadal w Polsce przy sprowadzaniu samochodu z innego kraju Unii obowiązuje podatek od luksusu to już nikogo to nie boli w Brukseli.
Bartq bo nie ma do czego niestety
Za rok czekają was kolejne podatki, a może i wprowadzą od luksusu posiadania samochodu. Jak się stanie jakaś kraksa z autem sportowym bardzo medialna to będzie powód dowalenia ekstra na wysokie moce jeszcze. Zacznijcie ciężej pracować to może wam się kwota wolna od podatku zwiększy.
Widzę spory potencjał w swapach, na zachodzie sporo silników leży na szrotach, w Polsce pewnie nie mniej.
Co do ubezpieczenia i rejestracja zagranica, mam na myśli tych co mieszkają blisko niej. Nie ma żadnego problemu mieszkać, wynajmować , kupić tam dom, mieszkanie i pracować w Polsce. Jak ktoś dobrze się obróci to i podatki ze swojej pracy zapłaci w kraju sąsiednim.