Mazda3 2.0 Pb, 2009, (otomoto: 6009184497), 34.900 zł, Wrocław.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Luui » 2 gru 2016, 16:41

Proszę was o szybkie odpowiedzi – jutro może pojadę oglądać tę Mazdę.
Co o niej sądzicie? Stan? Opis? Cena?
Według mnie trochę tanio jak na 2.0 – nie uważacie?

http://otomoto.pl/oferta/mazda-3-salono ... yFWoB.html
Forumowicz

Od: 28 lip 2016, 10:48
Auto: Mazda 3 BL 2009 WhitePearl
1,6 105KM PB

Postprzez SVVR » 2 gru 2016, 18:11

Wygląda super, jedz szybko i oglądaj...
Początkujący

Od: 26 cze 2016, 11:01
Auto: 3 BL 2.0 Automat HB

Postprzez Luui » 2 gru 2016, 18:18

Wygląda wszystko OK jedynie cena wydaje mi się za niska za ten samochód jeśli porównamy z cenami innych aut chyba że przebieg tak obniża cenę nie zależy mi czy kupie teraz czy za pół roku byle trafić naprawdę dobry model 2.0 lub nawet 1.6 już mi bez różnicy
Forumowicz

1,6 105KM PB

Postprzez e-tomek » 2 gru 2016, 19:23

W przypadku samochodów, to za bardzo nie można się napalać.

Ale w XXI w. google niech będzie Twoim przyjacielem :)
Tutaj jest to auto:
http://herfter.de/go.to/modix/3,1,qbbnv ... wagen.html
Pisz czym prędzej do tego gościa z salonu z zapytaniem co to było za auto, czy nie było jakieś "reparierte unfallwagen", itp. – może odpisze i będziesz wtedy miał dobre źródło, bo cena w Niemczech zastanawiająca. Ewentualnie jak masz miernik, tester, to jedź i oglądaj, bo jak coś było, to wyjdzie.

Przebieg obniża? – przecież to jest bardzo dobry przebieg jak na sprzedaż.

I jak widać – dostali zimówki, których już w bagażniku na "swoich" – tych z Niemiec – zdjęciach nie mają :D

Dopisano 2 gru 2016, 19:34:

Ja bym nigdy samochodu z:
"system bezkluczykowego odpalania auta Keyless – Go"
nie kupił <nie powiem>
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez Luui » 2 gru 2016, 19:35

Jak wy potraficie pomóc :D oglądałem to auto na mobile chyba 2 dni temu i tak było cena 33tyś ale ten tył taki bardziej biały mi się wydawał jak by był malowany może to zdj a może faktycznie był mam miernik sprawdzę z tego co widzę bardzo szybko zszedł ale jak ktoś mi auto przywiózł praktycznie pod dom to warto jechać i sprawdzić :p

tz teraz po twoim linku tak skojarzyłem chociaż podobne było i tak się wcześniej zastanawiałem

czemu z takim systemem nie kupować ?
Forumowicz

1,6 105KM PB

Postprzez rafs24 » 2 gru 2016, 19:40

Luui napisał(a):czemu z takim systemem nie kupować ?

Bo łatwo je ukraść :|
Forumowicz

Od: 23 kwi 2016, 07:15
Auto: Mazda 3 BM 2016, HB, 2.0 Sky-G 120KM, 6MT, Skyenergy + Xenon, Blue reflex

Postprzez Luui » 2 gru 2016, 19:59

Tak podejrzewałem
Raczej nie kupie chyba że będzie naprawdę super jutro się okaże
Forumowicz

1,6 105KM PB

Postprzez Marianek » 3 gru 2016, 07:18

I standartowo dopisek ;)
Ogłoszenie ma charakter informacyjny i stanowi zaproszenie do zawarcia umowy (art. 71 Kodeksu cywilnego); nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 § 1 Kodeksu cywilnego. W celu sprawdzenia zgodności oferty oraz uzyskania wszelkich informacji prosimy o kontakt.

System bez kluczykowy jest dobry i wygodny, bez wielkiej paniki. Tak samo się kradnie jak kluczykowy imo kluczykowy nawet szybciej.
Po za tym ta Mazda to nie ta półka żeby bez kluczykowy w niej przejmować. Tego typu złodzieje celują w BMW,Merca, 4 kółka. Jak maja ukraść to ukradną i tyle, co innego my sami możemy im utrudnic.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez marek_Lno » 3 gru 2016, 12:35

Potwierdzam , system bezkluczykowy to bajka w użytkowaniu .
Mam coś takiego pierwszy raz i bardzo sobie chwale. Kluczyk trzymasz w kieszeni non stop i nie ma już tego gmerania po kieszeniach w poszukiwaniu kluczyka aby wejść do auta. Fajna sprawa . Ja jestem tym rozwiązanie zachwycony.
Ukraść można każde auto bez względu na kluczyk. Wydaje mi się ,że zczytać kod z kluczyka z pilotem centralnego zamka można nawet łatwiej bo "sieje"z daleka a bezkluczykowa wersja działa w obrębie ok. metra od samochodu.
Mam podobną wersję Madzi tyle ,że bez tych wypasionych foteli .
Udanych zakupów życzę :)
Początkujący

Od: 30 wrz 2016, 15:08
Auto: Mazda 3 BL 2,0 DISI Sport 2009

Postprzez e-tomek » 3 gru 2016, 13:00

Marianek – nie obraź się, ale ja za bardzo nie lubię wchodzić w dyskusje na poziomie już zaawansowanym, jeśli nie jestem specjalistą w danej dziedzinie, bo muszę wtedy dopiero się "uczyć" – szukać informacji, itp. A Ty piszesz już konkretne stwierdzenia:
"Tak samo się kradnie jak kluczykowy imo kluczykowy nawet szybciej"
"Tego typu złodzieje celują w BMW,Merca, 4 kółka"
także ... teraz nie wiem, czy to są informacje zaawansowane poparte badaniami, testami, specjalistyczną wiedzą, itp., czy takie tylko sobie własne gdybanie?

marek_Lno – i to samo:
"Wydaje mi się ,że zczytać kod z kluczyka z pilotem centralnego zamka można nawet łatwiej bo "sieje"z daleka a bezkluczykowa wersja działa w obrębie ok. metra od samochodu."
kurdę, stary, udzielasz się w takiej tematyce, a nie znasz podstawowego sposobu na kradzież auta z systemem bezkluczykowym:
https://www.youtube.com/watch?v=0AHSDy6AiV0
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/d ... aut/9e7h2h
Poza tym jak otworzą system "kluczykowy" – to jeszcze muszą "złamać" stacyjkę, w przypadku bezkluczykowego ... nie ma praktycznie żadnego zabezpieczenia, poza sygnałem – który, jak widać, można bez problemu skraść.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez marek_Lno » 3 gru 2016, 13:59

e-tomek , dzięki za sprowadzenie mnie na Ziemię hehe , rzeczywiście trochę się zatrwożyłem po Twoich linkach. Pozostaje mi jednak cieszyć się wygodą i mieć nadzieje że nikt nie skusi się na moje autko.
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 30 wrz 2016, 15:08
Auto: Mazda 3 BL 2,0 DISI Sport 2009

Postprzez Marianek » 3 gru 2016, 19:04

e-tomek napisał(a):"Tak samo się kradnie jak kluczykowy imo kluczykowy nawet szybciej"
"Tego typu złodzieje celują w BMW,Merca, 4 kółka"
także ... teraz nie wiem, czy to są informacje zaawansowane poparte badaniami, testami, specjalistyczną wiedzą, itp., czy takie tylko sobie własne gdybanie?

Nie pracuje w Policji, informacje jak co się kradnie w sieci jest mnóstwo, zresztą sam pokazujesz też filmiki i linki, podobne można znaleźć tradycyjne. Nie uważam że to temat zaawansowany, bez przesady. Nie obrażam się, nie ten typ człowieka ze mnie :)
Filmik i link podany może zadziała tylko jak będziesz w pobliżu kluczyka. W domu wystarczy że klucz jest w szafce która eliminuje sygnał i już będzie trudniej ukraść niż auto ze stacyjką na ten patent, Torebka kobiety w salonie i to samo. W sklepie ganianie ze skanerami, nadajnikami itd <diabełek> <diabełek> Taniej i prościej już brać na łamaka, szybka podkładka kompa i już jedziesz , albo odczekać gdy gość zaparkuje w dogodniejszym miejscu. Albo butelka za koło albo kartka z tyłu na wycieraczkę.
Na inne do którego nie potrzeba kluczyka i kopiowania jego sygnału sprzęt kosztuje złodziei trochę więcej dlatego kradną co innego, na pewno nie zwykłą Mazde BL.
Jednego nie zmieni, taki czy taki jak chcą ukraść ukradną koniec i kropka.
Na marginesie mam bez kluczykowy, znajomi mają i nikt nie ma z tym problemu ani żadnej schizofrenii maniakalnej. Z tego jeden kolega 4-5 razy jest w Polsce czasem nawet i na Ukrainie, o dziwo jeszcze auto ma.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Luui » 3 gru 2016, 22:52

Już po wstępnym oglądaniu i powiem tak sprzedawca bardzo ale to bardzo nie miły miał sie za jakiegoś znawce bóg wie czego potraktował mnie jak jakiegoś gówniarza który się nie zna na samochodach i którego nie stać na taki samochód do tego nie chciał za nic podać VIN samochodu bo twierdził że to bzdura jest i tam nic nie idzie sprawdzić z ceny nie chciał zejść ani złotówki samochód nawet nie umyty w środku brudny a na allegro piszę pedantycznie zadbany oczywiście był poniszczony, tylny zderzak zupełnie inny kolor jak reszta tego miernikiem nie dało się sprawdzić bo to plastik ale możecie się przyjrzeć na zdjęciach w podawanych wyżej linkach

tylny zderzak był trzaśnięty taki jak by pajączek na tylnym zderzaku podejrzewam że był malowany i ktoś gdzieś cofając wyrżnął gdzieś a potem to przemalował i po czasie wyszedł znam to z swojego auta

Na końcu mówił że nie znajdę żadnego na placu samochodu który był malowany a wcześniej zmierzyłem miernikiem samochód obok i wyszło 260 mikronów tak z ciekawości jeden pierwszy random pomiar mogę powiedzieć

Pokazywałem również link który mi podesłał e-tomek i zdj gdzie są zapasowe opony z pytaniem gdzie się podziały to odpowiedz dostałem że tak jak tu samochód stoi taki go dostali...

Ogólnie mogę rzec najgorszy sprzedawca z jakim miałem do czynienia w całym swoim życiu tak się zachowywał że chciałem powiedzieć mu parę słów i stamtąd wyjść po 5 minutach powiedzieć dziękuje jeśli ktoś zainteresuję się tą mazdą stanowczo odradzam nie przypominam sobie żeby pisało bezwypadkowy na Mobile.de tam był po 33 tyś samochód a tu zobaczcie ten sam model za 40 tyś
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Mazda- ... 18738.html

tylko większy przebieg a wiadomo nikt nic za darmo nie da i nikt nic tanio dobrego nie sprzeda wniosek nasuwa się jeden..

Ogólnie na koniec mówiąc szkoda gadać co tam się wyprawiało za dużo tego by wszystko pisać
Forumowicz

1,6 105KM PB

Postprzez talk_about85 » 3 gru 2016, 23:21

Poswiec te kilkanascie minut i napisz co gosc wiecej tam wyprawial. Mysle ze nie tylko ja z checia to przeczytam. Zostanie dla potomnych.
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007

Postprzez Barrtek » 3 gru 2016, 23:29

To że zderzak w innym kolorze to w ogłoszeniu widać, a to że brudny w środku to dyskwalifikuje auto? Przez takie myślenie handlarze piorą tapicerki, plakują plastiki, kupują elementy w kolor i sprzedają "perełki". Vin to sobie mogłeś sam z tabliczki spisać lub zrobić zdjęcie telefonem. Sprawdzałeś auto miernikiem? Ta Mazda ma 7 lat i możliwość kolizji/obcierek wynikających z użytkowania jest wysoka. Jak chcesz nie malowane z czystym środkiem to polecam sobie nowe w salonie kupić. Powodzenia życzę w zakupie auta.
Forumowicz

Od: 6 lis 2013, 19:44
Auto: Mazda 6 GH

Postprzez Luui » 4 gru 2016, 12:37

Barrtek źle mnie zrozumiałeś skoro ktoś piszę pedantycznie zadbany to niech będzie chociaż czysty w środku czyli posprzątany a nie pełno brudu kurzu piachu jak ktoś piszę bezwypadkowy to niech będzie nie walnięty a tym czasem tylny zderzak miał na bank coś robione Vin i może faktycznie mogłem sobie spisać ale wymagam też pokazania mi vinu z dokumentów i tablic jeśli jest wtedy zgodność dopiero potem mogę to sprawdzić bo mam większą pewność oglądałem nie jedną mazdę i zdecydowanie ta w najgorszym stanie już moje auto 16 letnie jest w lepszym stanie jak tamto jeśli chodzi o środek

może teraz go posprzątają albo dadzą na jakiś detailing

Jeśli chodzi o samo auto widać że ktoś słabo dbał o ten samochód i nie wiadomo gdzie jeździł przedni zderzak ma dużo odprysków rażących dla oko kolor tylnego zderzaka odbiega od reszty a na szczelinie między zderzakiem a tą częścią gdzie jest wlew paliwa tylko że z drugiej strony widać brązowy kolor tak jak by wychodziła tam rdza

blacha miała oryginalny lakier sprawdzałem miernikiem na moje ktoś wjechał w coś tyłem albo ktoś mu wjechał w tył z niedużą prędkością i samochód po kolizji a piszę bezwypadek jakoś oglądając go niedawno na mobile nie przypominam sobie żeby była opcja "BEZWYPADKOWY"

Mimo że auto ma 7 lat jeszcze nie spotkałem się z tak zaniedbaną mazdą jeśli ktoś chcę niech kupuje ja bym za 30 tyś tego nie kupił :)

A powiedzcie mi mazdy nie posiadają książeczek ?
Forumowicz

1,6 105KM PB

Postprzez rafs24 » 4 gru 2016, 13:00

Mazda od połowy 2006 roku wszystko wpisuje w elektroniczny system serwisowy zwany DSR.
Forumowicz

Od: 23 kwi 2016, 07:15
Auto: Mazda 3 BM 2016, HB, 2.0 Sky-G 120KM, 6MT, Skyenergy + Xenon, Blue reflex

Postprzez Luui » 4 gru 2016, 14:00

Teraz mi się przypomniało wie ktoś od czego jest ten taki czarny gumowy jak by przycisk na prawej tylnej lampie ??

widać to na zdj w ogłoszeniu
Forumowicz

1,6 105KM PB

Postprzez toomaas » 4 gru 2016, 15:25

Luui napisał(a):Barrtek jak ktoś piszę bezwypadkowy to niech będzie nie walnięty a tym czasem tylny zderzak miał na bank coś robione

Proponuję sobie poczytać co oznacza bezwypadkowy i nie mylić z bezkolizyjny :D
Forumowicz

Od: 25 cze 2009, 17:50
Auto: Mazda CX-5 2016 2.0 SKYACTIV-G 165KM 4x2 6MT

Postprzez some1 » 4 gru 2016, 16:21

Luui napisał(a):Teraz mi się przypomniało wie ktoś od czego jest ten taki czarny gumowy jak by przycisk na prawej tylnej lampie ??

widać to na zdj w ogłoszeniu

Guzik do keyless.
Forumowicz

Od: 4 lip 2010, 17:47
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF TOP '07