Witam szanowne grono
Jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 3 o pojemności skokowej ślinika 2.0, w dni dzisiejszym pojawił się z nią problem. Polega on na tym, iż z komory silnika dobiega metaliczny dźwięk najczęściej w okolicach 3 tys obrotów. a pojazdem szarpie na wolnych obrotach. Po podłączeniu interface diagnostycznego, ukazał się błąd P0302. Co może być powodem tej usterki
Błąd P302 i metaliczny dźwięk
Strona 1 z 1
Co do błędu i szarpania to cewka albo świeca
A co do hałasu to może być wyciągnięty łańcuch albo za mało oleju było no ale teraz to może być już za puźno na dolewki.
A co do hałasu to może być wyciągnięty łańcuch albo za mało oleju było no ale teraz to może być już za puźno na dolewki.
Dzięki za odpowiedź rzeczywiście było mało oleju, chociaż wątpię aby to była przyczyna metalicznego dźwięku. Pojawia się przy przyspieszaniu w okolicach 3 tys, a po odpuszczeniu gazu przestaje być słyszalny. W chwili obecnej błąd 302 zmienił się na 300, czyżby posypały się wszystkie świece ? T
Dopisano 28 lis 2016, 18:26:
Problem zdaje się być większy niż sądziłem, po wykręceniu świecy drugiego cylindra okazało się, iż elektroda masy została wbita w elektrodę w korpusie świecy. Co mogło być przyczyną takiego zdarzenia.
Dopisano 28 lis 2016, 18:26:
Problem zdaje się być większy niż sądziłem, po wykręceniu świecy drugiego cylindra okazało się, iż elektroda masy została wbita w elektrodę w korpusie świecy. Co mogło być przyczyną takiego zdarzenia.
-
krychu82
Strona 1 z 1