Czy macie może namiary na firmę która produkowałaby filtry kabinowe węglowe do naszych trójek?
Zwykłych papierowych jest sporo, ale chciałbym założyć co lepiej filtrowałoby spaliny z zewnątrz.
Filtr kabinowy – węglowy
Strona 1 z 1
Czy jesteś pewien że kupiłeś w tym sklepie filtr węglowy? Jestem świeżo po rozmowie, sklep ten nie posiada takich filtrów do BM, i nie jest wstanie ściągnąć ich nawet na specjalne zamówienie – gdyż producenci z którymi współpracują nie produkują filtrów do BM w wersji 'czarnej'.
Obdzwonlem również inne wielkie sieciowe sklepy z auto-częściami i wszędzie otrzymywałem podobną odpowiedź.
Obdzwonlem również inne wielkie sieciowe sklepy z auto-częściami i wszędzie otrzymywałem podobną odpowiedź.
Panowie filtry węglowe w samochodach użytkowanych w mieście działają do miesiacą po tym okresie działają jak zwykłe, ilość węgla i możliwości absorbcji związków chemicznych jest niewielka ze względu na budowę wkładu ( nie da się zwiększyć ilości węgla a to on absorbuje chemię).
Możliwe że masz racje, ale zawsze to mniejszy strzał syfu w płuco chociaż przez jakiś czas... Wk***a mnie start ze świateł gdy przede mną rusza kilkuletni golf/passat/bmw w dieslu z wyciętym filtrem cząstek stałych...
Jeśli to kogoś interesuje to oprócz wspomnianego Zaffo, filtry z aktywnym węglęm produkuje również Cortoso, Niestety dostępność taka sama jak Zaffo.
Jeśli to kogoś interesuje to oprócz wspomnianego Zaffo, filtry z aktywnym węglęm produkuje również Cortoso, Niestety dostępność taka sama jak Zaffo.
Jeśli jeszcze kogoś interesuje, to kabinowy filtr węglowy można zakupić tutaj (Corteco): http://www.czesciauto24.pl/mazda/3-bm/2 ... cze_czesci
Do głowy wpadają pomysły od wewnątrz...

Właśnie jestem po wymianie zwykłego filtra Manna na Corteco z aktywnym węglem. Efekt in plus jest zdumiewający, gorąco polecam wsrzytkim tym którym tak jak mnie irytowała woń poprzedzających starych dieseli oraz tym którzy po prostu dbają o swoje płuca.
Zwłaszcza że nie trzeba już płacić za filtr 130 zł + przesyłka z UK albo Niemiec tylko można kupić za 61zł od lokalnych dystrybutorów.
Zwłaszcza że nie trzeba już płacić za filtr 130 zł + przesyłka z UK albo Niemiec tylko można kupić za 61zł od lokalnych dystrybutorów.
Strona 1 z 1