Światła Full LED
Często mi się zdarza że jadący z przeciwka strzelają mi długimi na zasadzie nie świeć baranie długimi. A to tylko te LED-y. Czy ktoś ma podobnie ze swoimi LED-ami? Nie wiem czy one powinny aż tak mocno świecić. Wiele osób jak widzi jak świecą też mi mówi czy nie mam długich włączonych. Ustawienia mam na auto z wykorzystaniem czujnika zmierzchu.
- Od: 17 lis 2016, 12:49
- Auto: Mazda CX-3 SKYACTIV-G 120KM 6MT 4x2 + LED
Wg. mnie przewrażliwieni frustraci
Mnie osobiście raz ktoś blindnął, ale jechał pod górkę wiec musiałem go oślepiać..
Sosenka, u mnie na kloszach pojawilo się to samo, może trochę bardziej przypomina litere H niż Twoje wykrzykniki..
Mnie osobiście raz ktoś blindnął, ale jechał pod górkę wiec musiałem go oślepiać..
Sosenka, u mnie na kloszach pojawilo się to samo, może trochę bardziej przypomina litere H niż Twoje wykrzykniki..

90% ludzi jeździ ze źle ustawionymi lampami albo z zepsutymi... jak zobaczą ten blask bijący z super ledów to aż są oślepieni...
Tłutku, pan w Aso mi pokazał na testówce, że to taka uroda ledów. Szczerze to ja teraz to zauważyłam, po ponad roku użytkowania samochodu ... dziwne

Tłutku, pan w Aso mi pokazał na testówce, że to taka uroda ledów. Szczerze to ja teraz to zauważyłam, po ponad roku użytkowania samochodu ... dziwne
Uroda LEDów jest niezaprzeczalna. Wybaczcie posiadacze zarówkowego oświetlenia, ale zapalone LEDy dodają wiele i myślę ze warto dopłacić do tej opcji.
Jasność tych świateł faktycznie może oślepiać, choć nie przypominam sobie aby ktoś sie burzył na drodze.
Z tymi zaciekami coś jest na rzeczy. Nie wiem czy koleżanka nie dała sie spuścić po brzytwie. To że testówka tez tak ma świadczy o tym ze problem nie jest odosobniony. Problemy z światłami M3 tylko to potwierdzają ( coś tam juz wymieniali na gwarancji).
Jasność tych świateł faktycznie może oślepiać, choć nie przypominam sobie aby ktoś sie burzył na drodze.
Z tymi zaciekami coś jest na rzeczy. Nie wiem czy koleżanka nie dała sie spuścić po brzytwie. To że testówka tez tak ma świadczy o tym ze problem nie jest odosobniony. Problemy z światłami M3 tylko to potwierdzają ( coś tam juz wymieniali na gwarancji).
Lukk75 napisał(a):Problemy z światłami M3 tylko to potwierdzają ( coś tam juz wymieniali na gwarancji).
... a to ciekawe

W tym wątku o CX-5 te lampy troszkę inaczej wyglądają...
Czy mogę mieć prośbę do kolegów z forum, którzy mają u siebie LEDy o sprawdzenie jak wyglądają u nich klosze po zaświeceniu świateł mijania? czy też macie takie ślady?
Czy mogę mieć prośbę do kolegów z forum, którzy mają u siebie LEDy o sprawdzenie jak wyglądają u nich klosze po zaświeceniu świateł mijania? czy też macie takie ślady?
Witam
Spełniam prośbę
, oczywiście przy wyłączonych światłach klosze są czyściutkie bez żadnych smug. Na foto widać że jest ten sam objaw u mnie.
Pozdrawiam
Spełniam prośbę
Pozdrawiam
Witam.
U mnie też tak jest (tak jak na waszych zdjęciach). Smugi pokazują się po zapaleniu świateł mijania
na dziennych znikają z daleka też ich nie widać.
Na zagranicznych forach też są takie zdjęcia więc nie wiem co o tym myśleć.
Wygląda na to że soczewka z robi załamanie na kloszu i powstaje taki efekt wizualny. Tak jak pisze Toruńczyk ledy się nie grzeją od zewnątrz tylko od wewnątrz więc klosz jest zimny i obecna aura powoduje nalot na kloszu który potęguje to wrażenie ale nie wiem.
Szkoda że chłopaki z forum gdzie wymieniano klosze w maździe 3 nie zamieścili zdjęć do porównania.
Pozdrawiam
Lucek
Dopisano 19 lis 2016, 09:35:
Witam.
Link do oficjalnego filmu mazdy europe
Wygląda na to że, faktycznie ten typ tak ma
Pozdrawiam
Lucek
U mnie też tak jest (tak jak na waszych zdjęciach). Smugi pokazują się po zapaleniu świateł mijania
na dziennych znikają z daleka też ich nie widać.
Na zagranicznych forach też są takie zdjęcia więc nie wiem co o tym myśleć.
Wygląda na to że soczewka z robi załamanie na kloszu i powstaje taki efekt wizualny. Tak jak pisze Toruńczyk ledy się nie grzeją od zewnątrz tylko od wewnątrz więc klosz jest zimny i obecna aura powoduje nalot na kloszu który potęguje to wrażenie ale nie wiem.
Szkoda że chłopaki z forum gdzie wymieniano klosze w maździe 3 nie zamieścili zdjęć do porównania.
Pozdrawiam
Lucek

Dopisano 19 lis 2016, 09:35:
Witam.
Link do oficjalnego filmu mazdy europe
Wygląda na to że, faktycznie ten typ tak ma
Pozdrawiam
Lucek

Pisałem wcześniej że moje LED-y rzekomo oślepiają kierowców jadących z przeciwka. Byłem wczoraj w ASO i stwierdzili z były fabrycznie troszkę za wysoko ustawione i że to skorygowali. Teraz świecą zupełnie inaczej. Niżej i sporo słabiej. Nie wiem czy tak jest ok. Zmieniły się również wyświetlane kontrolki dla określonych ustawień przełącznika świateł. Przy okazji zaktualizowali mi soft od alarmu i ponoć jest nowa wersja Mazda Connect – wersja 56.... Aktualnie mam już 56.... ale ta jest nowsza. Wgranie trwa ponoć około półtorej godziny.
Ktoś może się odnieść do załączonych fotek co do kontrolek i moich świateł
Ktoś może się odnieść do załączonych fotek co do kontrolek i moich świateł
Andrep, Lucek dzięki
widać jestem panikara 
Krzysiek, ja na tych zdjęciach nie widzę nic nienormalnego... jak miałeś wcześniej?
zwróć uwagę czy lampka Ci gaśnie gdy światła mijania się wyłączają w trybie auto.
Jak Ci skorygowali te światła? ręcznie jakoś czy w ustawieniach?
Krzysiek, ja na tych zdjęciach nie widzę nic nienormalnego... jak miałeś wcześniej?
zwróć uwagę czy lampka Ci gaśnie gdy światła mijania się wyłączają w trybie auto.
Jak Ci skorygowali te światła? ręcznie jakoś czy w ustawieniach?
Wcześniej było tak że wybrana ikonka na przełączniku odpowiadała ikonce na wyświetlaczu czyli ruszyłem przełącznikiem zmieniała się wyświetlana ikonka na taką jaką wybrałem przełącznikiem.
Krzysiek79 napisał(a):Wcześniej było tak że wybrana ikonka na przełączniku odpowiadała ikonce na wyświetlaczu czyli ruszyłem przełącznikiem zmieniała się wyświetlana ikonka na taką jaką wybrałem przełącznikiem.
To ja od zawsze mam tylko ikonkę, którą pokazujesz na zdjęciach. Tylko przy długich i przeciwmgłowych mam inne dodatkowe.
nock napisał(a):
Chyba ręcznie, bo w ustawieniach to samemu przecież mógł.
Bardziej mi chodziło o to czy oni się podłączają do komuptera jakimś softem i to regulują czy manualnie majstrując przy reflektorach
Musiałem jeszcze dopytać o pewne kwestie. Chodziło o "mechaniczne obniżenie" świateł
Jeśli chodzi o tą kontrolkę zieloną to tak jak pisała Sosenka , u mnie też tak jest w każdym położeniu natomiast gaśnie (w automacie) jak czujnik włączy światła dzienne a wyłączy mijania ( nie świeci żadna kontrolka)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moja wersja softu to 56.00.230
[quote="andrep"]Witam
Ja mam taki jak w załączniku od samego początku ( a odbierałem pod koniec maja), i który jest nowszy? Powinien być Twój bo ostatnio wgrywany , ale ta numeracja ...
Ja mam taki jak w załączniku od samego początku ( a odbierałem pod koniec maja), i który jest nowszy? Powinien być Twój bo ostatnio wgrywany , ale ta numeracja ...
Auto odbierałem w marcu rocznik 2016r. i miałem wersję opr. ...230 . Nawigację dokupiłem w czerwcu i wtedy już ASO miało i wgrało mi wersję ...513 . Jak dobrze pamiętam to poprzednia wersja oprogramowania "nie czytała" nazw ulic .