Turbosprężarka- regeneracja, wymiana, problemy

Postprzez mariusz.urbanski » 17 lis 2016, 10:53

To nie ten dźwięk, i mi piszczy tylko podczas jazy, albo jak na luzie mocno wcisnę pedał gazu. Takie coś co w tym filmie było słychać to niestety rok temu słyszałem i turbo wymieniłem na nowe :(

U mnie bardziej to przypomina jak pasek klinowy piszczy co czesto w zimie słychac na polskich drogach
mariusz.urbanski

Postprzez MazdaLublin » 17 lis 2016, 11:14

a to wcale nie wykluczone że pasek
nabiło się w niego ziarenek piachu i piszczy.
Forumowicz

Od: 30 wrz 2008, 21:01

Postprzez mariusz.urbanski » 17 lis 2016, 11:23

Jak wrócę z pracy to sprawdzę dokładnie, w sumie to się zakopałem poważnie zapomniałem o tym napisać, i to było przed tym jak zakleiłem wężyk podciśnienia i od wtedy piszczy. Chodź z drugiej strony piszczy z okolic turbiny ale to szkoda gdybać sprawdzę jak wrócę. Ten sposób z polaniem wody to skuteczny ?? czytałem coś na ten temat

Dopisano 17 lis 2016, 11:42:

Brat sprawdził dokładnie nie ma nic na pasku dobrze jest naciągniety dzwięk słychać wyrażnie z turbiny.
Jak myslicie może mieć to cos wspolnego z wezykami powietrza, jak wspomniałem wczesniej kleiłem je.

I pytanie czy da się wyłączyć turbine żeby auto normalnie funkcjonowało, w poprzednim czyli w Vectrze B mechanik mi ją jakoś odłączył ze auto bez niej jeździło a turbina fizycznie była zamontowana
mariusz.urbanski