Pęknięcie elementu skrzyni przy łapie sprzęgła
Strona 1 z 1
Witam, czy ktoś podpowie jak nazywa się fachowo element zaznaczony na zdjęciu poniżej? Chodzi mi o tę śrubę ze zwężeniem i "grzybkiem" na końcu, na którym zaczepione są sprężynki na łapie sprzęgła. Niestety u mnie uległ pęknięciu, a mechanik, który naprawia nie określił mi tego dokładnie. Czy ktoś może miał podobny problem i szukał takiego elementu?
- Od: 19 mar 2016, 15:41
- Auto: Mazda 626 GF '00 2.0 115KM LPG
Niestety, nie podpowiem Ci, jak to się nazywa, ale szczerze wątpię, czy taki drobiazg gdzieś kupisz, więc nazwa nie ma pewnie większego znaczenia, a cała operacja może się zakończyć zakupem kompletnej skrzyni 
chudya napisał(a):Niestety, nie podpowiem Ci, jak to się nazywa, ale szczerze wątpię, czy taki drobiazg gdzieś kupisz, więc nazwa nie ma pewnie większego znaczenia, a cała operacja może się zakończyć zakupem kompletnej skrzyni
Ja bym się skontaktował z p. Romanem – Hencar. Wysyłają silniki raczej bez skrzyń, zatem te pewnie u nich leżą i może uda się toto wykręcić.
szerokości
grzech
grzech
Pojechałem z tym elementem (w dwóch częściach) do ASO. Gość obejrzał, zamówił, na jutro ma być w cenie 44zł. Mam nadzieję, że przyjdzie to o co mi chodzi. Zależy mi, żeby było to nowe, bo używane już miałem 
Miałem o tyle szczęście, że byłem akurat w Łodzi na urlopie, więc był i czas i do ASO blisko
Normalnie miałbym kilkadziesiąt kilometrów. Część ostatecznie kosztowała 40zł. Przy okazji obejrzałem sobie nowe Mazdy i narobiłem ochoty 
Strona 1 z 1