Silnik nie chce odpalić ,a jak już załapie to 200 ob/min i gaśnie
Strona 1 z 1
Proszę o pomoc .mazda 323 f ditd .Jechalem do pracy ,nagle jak by ktoś wyłączył silnik ,spadła z obrotów i mocy . Skręcała się tylko do 2tys. Na każdym biegu ,jakoś dojechałem do pracy ,ale ku z niej nie wróciłem .podczas jazdy mrugało mi kontrolka świecy żarowej ,zczytalem kod 0216 .I tak zabrałem się za sprawdzanie po kolei wszystkiego co opisywaliscie na forum. A wiec,rozrządu -ok, zawór scv-ok zawór tcv-ok(cyka na zaplonie rezystencja 11ohm)Nawet wyjąłem wtryski ,bo sądziłem ze któryś się zapiekl ,ale ok ,ładnie podają mgielke sprawdzałem na silniku . I tu mi już się pomysły wyczerpały ,proszę pomocy
-
bodek73
Sprawdziłbym jeszcze czujnik na wale wraz z wiązką do niego, wiązkę pod pompą vacum oraz czujnik pozycji pompy wtryskowej.
czujnik położenia wału wygląda na ok ,po sprawdzeniu miernikiem (oczywiście go wyjąłem),reagował na ruchy śrubokrętem przy jego głowicy,czyli (chyba) ok.Wiązki pod pompą oryginał jeszcze nie ruszane,przetarć ani żadnych uszkodzeń nie widać.Co do czujnika pozycji pompy to nie wiem gdzie ona się znajduje ,może mi powiesz w którym miejscu ona się znajduje.Dziękuje.
Dopisano 5 lis 2016, 21:53:
czujnik położenia pompy zlokalizowany tylko jak go sprawdzić za pomocą miernika
Dopisano 5 lis 2016, 21:53:
czujnik położenia pompy zlokalizowany tylko jak go sprawdzić za pomocą miernika
-
bodek73
Strona 1 z 1