Witam
Ostatnio podczas jazdy coś się stało ze zmienianiem stacji przyciskami z kierownicy. Działało i "ot tak" teraz nie mogę przełączać pomiędzy stacjami ponieważ gdy raz wcisnę przycisk to za każdym razem słychać szum a na wyświetlaczu widać "FM CH2". Dodam, ze problem znika gdy zmienię stacje przyciskiem z panelu konsoli. Przełączanie utworów z CD z kierownicy natomiast działa. Załączam filmik dla dokładnego zobrazowania jak to wygląda:
https://www.youtube.com/watch?v=xfurQCBSsI4
Co może być przyczyna tego problemu ?.
(Mazda 3 BK 2004) Problem z radiem i przyciskami zmieniajacymi na kierownicy
Strona 1 z 1
Chętnie też poznam opinie na ten temat bo ja tak mam od zawsze i teraz się zastanawiam czy tak ma być, czy jednak mam jakieś złe ustawienia radia 
Wygląda na to, że nie masz zaprogramowanych stacji w radiu na FM2
Jeżeli długo przytrzymasz strzałkę na kierownicy to będzie tak samo Ci szukało jak szukasz stacji w radiu 
Prawdopodobnie przełączyłeś sobie radio z FM1 na FM2, a tylko na FM1 masz zaprogramowane stacje
Naciśnij przycisk FM1/2 na radiu i problem prawdopodobnie zniknie lub zaprogramuj sobie stacje pod FM2 
Prawdopodobnie przełączyłeś sobie radio z FM1 na FM2, a tylko na FM1 masz zaprogramowane stacje
michaskow napisał(a):Wygląda na to, że nie masz zaprogramowanych stacji w radiu na FM2Jeżeli długo przytrzymasz strzałkę na kierownicy to będzie tak samo Ci szukało jak szukasz stacji w radiu
Prawdopodobnie przełączyłeś sobie radio z FM1 na FM2, a tylko na FM1 masz zaprogramowane stacjeNaciśnij przycisk FM1/2 na radiu i problem prawdopodobnie zniknie lub zaprogramuj sobie stacje pod FM2
Dzięki, rada pomogła i już ogarnąłem radio

-
sokol12
Strona 1 z 1