Lista zakupów, którą musisz zrobić to:
– oprawki na żarówki 2-włóknowe W21/5W
– 2x żarówka W21/5W
– 2 metry kabla dwużyłowego
I jeśli masz narzędzia jakieś w domu to powinno być wszystko.
Nie wzorowałem się wprost na jakiejś prezentacji czy opisie, przeczytałem wątek o przerobieniu świateł
viewtopic.php?f=103&t=49077&hilit=przer%C3%B3bka+%C5%9Bwiate%C5%82Niestety zdjęcia tam nie były widoczne na mojej przeglądarce ale tam się dowiedziałem wszystkiego co potrzebowałem, chłopaki liczyli obciążenia na bezpiecznikach itp i była tam gruba rozkminka.... Ja zrozumiałem, że elektryka wytrzyma.
Światła pozycji i stopów są na osobnych bezpiecznikach, z resztą światła postojowe z przodu mam na LEDach (2x1W zamiast 2x5W) więc mam „odciążony” bezpiecznik i dokładając dwie pozycje z tyłu (2x5w) praktycznie niewiele zmieniam bo w stosunku do fabryki podnoszę obciążenie tylko o 2W. Podłączyłem więc postojowe pod światłą oświetlenia rejestracji a przeciwmgielne prawe zasiliłem z lewego... Tu jest większe obciążenie bo aż 21W ale tak rzadko używam przeciwmgielnych z tyłu, że zrobiłem je w sumie dla zasady.... żeby mieć symetrie , zapas na bezpieczniku i tak dali spory bo z przodu są mocne żarówki.
W sumie co Ci mogę polecić to zakup oprawek razem z wtyczkami, wtedy jest to w pełni profesjonalnie , rozłącznie, ale bez wtyczek też się da
Ja szukałem długo wtyczek i oprawek i w końcu kupiłem całe lampy (z oprawkami i wtyczkami) w błotnik z wersji hatchback przed liftem. Jest ich dużo na sieci i są tanie... stan mnie nie interesował byle wtyczki były... wyszło w sumie 40 zł za komplet wtyczek i oprawek... mam teraz klosze lamp do sprzedania hehe bo są w bardzo ładnym stanie . Otwór w prawej lampie zrobiłem dremelem bo chciałem precyzyjnie. W lewej wystarczą dwa ruchy nożykiem i po robocie.
Zdjęć nie robiłem żadnych bo jest ich sporo po różnych wątkach i nie sądziłem że to kogoś zainteresuje. Jak będziesz potrzebował więcej info to pisz.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie...