to dobry olej i raczej warto na min dalej jezdzic pomimo braku dpfa
pozdr.
E
Wymiana oleju w silniku bez DPF
1, 2
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Dzięki za odpowiedź, tylko nie wiem czy się dobrze rozumiemy, w jego opisie jest napisane że jest on dedykowany do silników benzynowych i diesli z wyjątkiem silników diesli 2.0 i 2.3 wyposażonych w dpf. A moje auto fabrycznie własnie takie jest. Czy usunięcie dpf'a powoduje że mogę go stosować?? Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi 
- Od: 27 sie 2012, 22:07
- Auto: mazda 6 2.0 121km 2006
do wersji dpfa jest dexelia
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
ale dlaczego?
E
E
wiem, ale to nie wyklucza stosowania oleju Dexelia do dpfa
ja zalecam dalej ten olej.
widzialem wielokrotnie silniki od srodka i to po sporym przebiegu i zawsze pierscienie, tloki itp byly czyste, bez sporych ilosci nagaru i innych osadow eksplatacyjnych.
pozdr.
E
ja zalecam dalej ten olej.
widzialem wielokrotnie silniki od srodka i to po sporym przebiegu i zawsze pierscienie, tloki itp byly czyste, bez sporych ilosci nagaru i innych osadow eksplatacyjnych.
pozdr.
E
Oczywiście, można stosować olej przeznaczony do DPF, ale trzeba wziąć pod uwagę, że jest on droższy, bo chociażby musi zostać pozbawiony "mineralnych zanieczyszczeń" powodujących generowanie większej ilości popiołów przy spalaniu. Oleje przeznaczone do silników bez DPF np. z normą A5/B5 również mogą cechować się wyższą jakością np. firmy Amsoil, Valvoline i innych.
ok. jasne
ale te cechujace się wyższą jakością np. firmy Amsoil, Valvoline i innych
bede drpzsze niz Dexelia
pozdr. E
ale te cechujace się wyższą jakością np. firmy Amsoil, Valvoline i innych
bede drpzsze niz Dexelia
pozdr. E
1, 2