Pytanko czy jak bym miał juz w złym stanie podkładki pod wtryskami w DiTD to ???
Strona 1 z 1
Po wymianie oleju olej szybko by sie zrobił czarny
bo wymieniałem ostatnio olej juz przejechałem na nim ok. 1000kilometrów a olej jest nadal żółty jeszcze. Czy to raczej nie ma nic wspólnego
Bo jezeli chodzi o silnik to wyglada na zdrowy ale taki leciutki dymek i czasem sobie chlapnie spod korka wlewu oleju 
U mnie po przejechaniu 5km już jest czarny i tak od pięciu lat.
Stosowałeś jakieś płukanki do silnika?
to ze kolo 1000 przejechalem to przesadziłem potem poszlem sprawdzic to bylo troche ponad 500km teraz nie wiem w jakim stanie jest olej dawno nie sprawdzalem ale teraz napewno najechalem juz na nim 900km pewnie teraz zczerniał dzis sprawdze z ciekawosci nie nie stosowałem płukanki. ale gdzies w necie wyczytalem ze sa diesle w których olej sie robi czarny po paru km a niektóre maja długo żółty
Jak masz CR to olej dłużej pozostaje w niezmienionej barwie. Szybko olej czerni się z zasilaniem przez normalną pompę wtryskową wtedy wytwarza się więcej sadzy która przedostaje się do oleju.
Co to jest CR?? olej wlalem elf 5w30 DID
Common Rail inna technologia wtrysku to mniej sadzy w oleju dlatego okresy między wymianami są dłuższe.
Strona 1 z 1