Wymiana radioodtwarzacza
Cześć
Dziś zabrałem się za montaż radia 2din.
Dzięki materiałom na forum wszystko ładnie rozebrałem i odłączyłem. Niestety ugrzązłem na etapie mocowania półkieszeni.
Może mi ktoś pomóc i napisać co do czego trzeba poskładać żeby to się wszystko trzymało kupy?
Mam zakupione:

Po włożeniu na sucho półramki 2din jest jeszcze sporo miejsca wokół:
Nie wiem co do czego poprzyczepiać, czy coś muszę jeszcze dokupić, jakieś otwory wiercić żeby tą kieszeń stabilnie przyczepić???
Nie mam bladego pojęcia co dalej
Możecie mi w tym pomóc?
Dziś zabrałem się za montaż radia 2din.
Dzięki materiałom na forum wszystko ładnie rozebrałem i odłączyłem. Niestety ugrzązłem na etapie mocowania półkieszeni.
Może mi ktoś pomóc i napisać co do czego trzeba poskładać żeby to się wszystko trzymało kupy?
Mam zakupione:

Po włożeniu na sucho półramki 2din jest jeszcze sporo miejsca wokół:
Nie wiem co do czego poprzyczepiać, czy coś muszę jeszcze dokupić, jakieś otwory wiercić żeby tą kieszeń stabilnie przyczepić???
Nie mam bladego pojęcia co dalej

Możecie mi w tym pomóc?
Tu nie chodzi o to czy wystaje czy nie.
Moje pytanie jest takie: do czego tą pół kieszeń muszę przymocować?
Kieszeń musi być do czegoś przykręcona aby można było bezpiecznie wsunąć radio.
Razem z pół kieszenią są jakieś blaszki.
Możecie opisać jakoś krok po kroku co z czym do czego skręcić aby to było dobrze złożone?
Brakuje tego na forum bo jest jak pisałem, jak rozmontować deskę, wyjąć radio stare a potem każdy pokazuje już zamontowane radyjko a opisu ważnej kwestii brak
Także jeszcze raz: do czego tą pół kieszeń muszę przymocować?
Dopisano 21 paź 2018, 21:34:
>>Rozwiązane<<
Na spokojnie w niedziele usiadłem do tematu.
Ramkę 2din należy przełożyć przez nowy panel kokpitu.
Często i gęsto półkieszeń dodana do radia nie będzie pasować.
W moim wypadku zmieściła się ramka kupiona dodatkowo, wyprodukowana przez małe rączki w PRC.
Ramka od Kenwooda była za duża.
Pierwotnie myślałem, że półkieszeń ta czy inna jeden pies ale niestety tak nie jest.
Poniżej zamieszczam dwa zdjęcia dla potomnych:
1. Przełożona półkieszeń
2. Przykręcone blaszki mocujące radio po wsunięciu w półkieszeń;
Niby błacha sprawa a dla mnie było to zagadką bo wcześniej miałem w innym aucie radio 1din i tam było wszystko spasowane na tip-top.
Radia jeszcze nie zamontowałem ale mam nadzieję że teraz to już tylko Plug and Play
Dzięki za uwagę.
Moje pytanie jest takie: do czego tą pół kieszeń muszę przymocować?
Kieszeń musi być do czegoś przykręcona aby można było bezpiecznie wsunąć radio.
Razem z pół kieszenią są jakieś blaszki.
Możecie opisać jakoś krok po kroku co z czym do czego skręcić aby to było dobrze złożone?
Brakuje tego na forum bo jest jak pisałem, jak rozmontować deskę, wyjąć radio stare a potem każdy pokazuje już zamontowane radyjko a opisu ważnej kwestii brak

Także jeszcze raz: do czego tą pół kieszeń muszę przymocować?
Dopisano 21 paź 2018, 21:34:
>>Rozwiązane<<
Na spokojnie w niedziele usiadłem do tematu.
Ramkę 2din należy przełożyć przez nowy panel kokpitu.
Często i gęsto półkieszeń dodana do radia nie będzie pasować.
W moim wypadku zmieściła się ramka kupiona dodatkowo, wyprodukowana przez małe rączki w PRC.
Ramka od Kenwooda była za duża.
Pierwotnie myślałem, że półkieszeń ta czy inna jeden pies ale niestety tak nie jest.
Poniżej zamieszczam dwa zdjęcia dla potomnych:
1. Przełożona półkieszeń
2. Przykręcone blaszki mocujące radio po wsunięciu w półkieszeń;
Niby błacha sprawa a dla mnie było to zagadką bo wcześniej miałem w innym aucie radio 1din i tam było wszystko spasowane na tip-top.
Radia jeszcze nie zamontowałem ale mam nadzieję że teraz to już tylko Plug and Play
Dzięki za uwagę.