Słabe światła mijania w BL
Po przejechaniu w nocy nie widze różnicy, no może minimalnie lepiej świecą po spolerowaniu.
Też następne jakie kupie to będą OSRAM COOL BLUE HYPER +
Ale widze że są one w dwóch wersjach: 4500K+20% oraz 5000k+50% z tego co czytałem to jest barwa światła. Oczywiście mam zamiar kupić te mocniejsze
Gdzie kupujecie żarówki? Na allegro czy stacjonarny sklep?
Te chce kupić:
http://allegro.pl/2x-h11-osram-xenon-lo ... 44418.html
Też następne jakie kupie to będą OSRAM COOL BLUE HYPER +
Ale widze że są one w dwóch wersjach: 4500K+20% oraz 5000k+50% z tego co czytałem to jest barwa światła. Oczywiście mam zamiar kupić te mocniejsze
Gdzie kupujecie żarówki? Na allegro czy stacjonarny sklep?
Te chce kupić:

cds, nie wiem czy zauważyłeś ale są to żarówki off road czyli nie możesz ich używać na drogach publicznych. W necie masz dużo zdjęć i filmików. Widać ewidentnie, że mają niebieską barwę ewidentnie rzucając się w oczy.
Słyszałem o przypadkach gdzie sprawdza wypadku wykręcił się od odpowiedzialności twierdząc, że został oślepiony przez niehomologowane oświetlenie.
Ths
Słyszałem o przypadkach gdzie sprawdza wypadku wykręcił się od odpowiedzialności twierdząc, że został oślepiony przez niehomologowane oświetlenie.
Ths
e-tomek napisał(a):tomeq – jak tamte Tobie tak padały, to Osramy też szybko padną.
No dwa lata raczej na pewno nie wytrzymają, ale jakby z rok wytrzymały to według mnie stosunek cena-jakość była by do przyjęcia bo głównie stawiam na bezpieczeństwo.
Ma ktoś doświadczenia ile te OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED +110% wytrzymają?
tomeq83 napisał(a):e-tomek napisał(a):tomeq – jak tamte Tobie tak padały, to Osramy też szybko padną.
No dwa lata raczej na pewno nie wytrzymają, ale jakby z rok wytrzymały to według mnie stosunek cena-jakość była by do przyjęcia bo głównie stawiam na bezpieczeństwo.
Ma ktoś doświadczenia ile te OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED +110% wytrzymają?
U mnie to było 9 miesięcy, dlatego jak na sezon jesienno – zimowy, to jak najbardziej.
Sam zaraz będę zamawiał, ale komplet normalnych w bagażniku zawsze wożę. Na zimę wrzucam Unlimited, po zimie nie czekam nawet, kiedy same padną – bo padną na pewno, tylko zmieniam na normalne ... później na zimę znowu Unlimited ... i tak w kółko
Już założyłem te osram nightbreakery. Na pewno świecą jaśniej, momentami widzę snopy/wiązki światła coś jak jadąc we mgle. Czy świecą dalej-nie wiem. Robiłem zdjęcia dla porównania przed i po zmianie ale telefonem komórkowym nie da się w nocy zdjęcia zrobić 
Oby wytrzymały jak najdłużej. Przyjmuję taktykę e-tomka.
Oby wytrzymały jak najdłużej. Przyjmuję taktykę e-tomka.
Też to przechodziłem, dlatego zamontowałem sobie mocniejsze halogeny – osram night breaker laser, dają zdecydowanie więcej światła. Problem się skończył.
- Od: 4 lut 2016, 14:51
Tak, to światła mijania. Jednocześnie nie rażą kierowców jadących z naprzeciwka.
- Od: 4 lut 2016, 14:51
A gdzie napisał, że wsadził je do 3BL?
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
e-tomek miałeś rację co do żywotności, po 4 miesiącach jedna OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED +110% właśnie mi padła, ciekawe kiedy druga...
Fajnie świeciły, dużo jaśniej niż zwykłe i myślałem, że do wiosny na nich pociągne. Niestety nie kalkuluje się. Na pewno ich nie kupię ponownie, tunsgramów też nie polecam bo padły podobnie. Może w końcu zrobią coś trwalszego.
Fajnie świeciły, dużo jaśniej niż zwykłe i myślałem, że do wiosny na nich pociągne. Niestety nie kalkuluje się. Na pewno ich nie kupię ponownie, tunsgramów też nie polecam bo padły podobnie. Może w końcu zrobią coś trwalszego.