Po ponad 3,5 letnim bezproblemowym i bezkonfliktowym małżeństwie z M6 GG 2004r postanowiłem ,że się z nią rozwiodę i poszukam nowej młodszej
Jednak na początku wybór następczyni nie był tak oczywisty.Miotałem się między innymi takimi jak Lexus IS oraz Citroen C5.Niestety tego pierwszego prawie w ogóle się nie zagazuje a drugiego znaleźć z silnikiem benzynowym w wersji Exclusiv prawie nie osiągalne.
Po rozważeniu i przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw wybór padł właśnie ma kolejną Madzię...
Nieco informacji o aucie:
Model: 6 GH Sedan w wersji Dynamic Sport
Silnik: L5 z instalacją LPG STAG
Rok: 2008
Kolor: Galaxy Grey Mica 32S
Przebieg: kupiona z udokumentowanym przebiegiem 108 tys pełnym DSR od polecanego na tym forum AndrzejCarpasja . Kraj pochodzenia Szwecja
Szóstka ma niemal pełne wyposażenie za dużo trzeba by było się rozpisywać.Z ważniejszych to – Bixenon z AFS, Bose, felgi 18", dwustrefowy climatronic, podgrzewane fotele, półskóry itd itp.
Mam nadzieję że "starsi" doświadczeniem właściciele modeli GH pomogą i podpowiedzą coś w sprawie "modzenia" przy aucie.
Z moich planów i modyfikacji na przyszłość to na pewno:
Instalacja LPG ZROBIONE
Rozpórka kielichów przód ZROBIONE
Wymiana na sprężyny Eibach Pro-Kit Mazda ZROBIONE
Wymiana ogumienia letniego na Goodyear Asymmetric 3 225/45/15 ZROBIONE
Konserwacja podwozia i profili zamkniętych ZROBIONE
Wygłuszenie kompleksowe auta( podłoga,dach,nadkola,bagażnik,drzwi oraz maska), ZROBIONE
Wymiana radia na stację multimedialną ZROBIONE
Wymiana seryjnego oświetlenia wewnętrzne na LEDowe ZROBIONE
Wymiana końcówek wydechu ULTER 90mm N1-90RS ZROBIONE