Zamykanie zamkiem od środka – niepoprawne dzialanie.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mati685 » 31 lip 2016, 11:12

Witam,
Od 2 tygodni jestem nowym posiadaczem M3 BK. Mam problem z zamykaniem pojazdu od środka tymi dźwigienkami przy klamce. Z tego co wyczytałem to zamykając od strony kierowcy, powinny zaryglować się wszystkie zamki. U mnie niestety nic się nie dzieje. Z kolei reszta drzwi działa, normalnie się zamyka, ale otworzyć można je tylko pociągając za klamkę zewnętrzną. Dźwigienka na otwieranie nie reaguje.
Spotkał się ktoś z takim problemem?
Początkujący

Od: 24 lip 2016, 04:02
Auto: Mazda 3 BK

Postprzez donbartolesko » 14 wrz 2016, 12:04

A próbowałeś zamykać dźwigienka od strony pasażera?? Może masz drzwi od anglika??
No i zamkniecie od środka powinno uniemożliwić otwarcie z zewnątrz, po to jest.

Jak kolega pozwoli to ja w tym wątku zadam jeszcze jedno pytanie. Jak zamknąć bagażnik w 3ce BK hatchback gdy akumulator jest odłączony. Drzwi zamykam owymi dźwigienkami przy klamce i zatrzaskuje, później otwieram z kluczyka.
Forumowicz

Od: 1 sty 2009, 23:09
Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM

Postprzez yezior » 15 wrz 2016, 23:38

Nie da sie. Trzeba zamknac wazystko z pilota przed odlaczeniem aku.
Forumowicz

Od: 25 sie 2010, 23:35
Auto: II BK'04 II Z6 II HB II
my target

Postprzez Arkdor » 25 wrz 2016, 19:41

Miałem ten sam problem, u mnie trzeba było rozłączyć którąś z małych kostek przy bezpiecznikach pod schowkiem i podłączyć ja ponownie z włączonym zapłonem. Wtedy słychać takie kliknięcie i zamek się programuje.
Arkdor

Postprzez mati685 » 26 wrz 2016, 19:23

U mnie problem jest inny. Bardziej mechaniczny. Rozebrałem drzwi i klamkę. Jak ręką linkę poruszam to wszystko działa, ale z tego pstryczka nie. Problemem wydaje się linka. Wyciągnięta? Czy ktoś miał podobny problem, albo wie jak tu coś usprawnić?
Początkujący

Od: 24 lip 2016, 04:02
Auto: Mazda 3 BK