Co do 2.8TT to ja mam mieszane uczucia i na pewno bym go nie kupił w FWD. Te jego seryjne 250-280 KM są wystarczające ale nie jest to jakieś ajwaj dla podstawowego 2.0T przecież a jest DUUUUUŻO bardziej upierdliwy serwisowo, Poprzeczne V6 Biturbo i się komora robi na prawdę mała. Już się nakląłem na swoje wolnossące V6, ale nikomu nie zabraniam. Sprawdziłem sobie spalanie na drogach pozamiejskich i trochę miasta, komp pokazuje 8,7 mi wyszło coś koło 9 z dystrybutora czyli przekłamanie w normie
Czateria...cd
Tak rzuciłem orientacyjnie, mi ten kolega powiedział że dłubnął mu znajomy za pińcet, ogólnie jest parę osób co stroi Trionic, a sprzęt kosztuje ponoć 2,5k więc zwraca się przy piątym programie, ale tak generalnie to się nie dowiadywałem jeszcze. Szare wtryski szukam 
Co do 2.8TT to ja mam mieszane uczucia i na pewno bym go nie kupił w FWD. Te jego seryjne 250-280 KM są wystarczające ale nie jest to jakieś ajwaj dla podstawowego 2.0T przecież a jest DUUUUUŻO bardziej upierdliwy serwisowo, Poprzeczne V6 Biturbo i się komora robi na prawdę mała. Już się nakląłem na swoje wolnossące V6, ale nikomu nie zabraniam. Sprawdziłem sobie spalanie na drogach pozamiejskich i trochę miasta, komp pokazuje 8,7 mi wyszło coś koło 9 z dystrybutora czyli przekłamanie w normie
Stała pod ścianą prężąc kakao
Beny napisał(a):Wie ktoś czy strumienica łuskowa w miejsce katalizatora wyciszy metaliczny dźwięk wydechu?Kata w aucie brak jest prosta rurka z obudowa imitujące kata2,5 V6 Kl silnik.
Nie.Bedzie wręcz gorzej.Poszukaj na allegro firmy kadex z Częstochowy i zamów za jakies 50zl tlumik rozprezny uniwersalny(musisz zaznaczyc ze nie chcesz strumiennicy a tlumik) Jakość naprawde spoko a cena smieszna ,wybór kształtów i rozmiarów spory a dźwięk wróci do serii.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Bimbak napisał(a):Paradoksalnie włoszka może okazać się mniej awaryjna bo wydaje mi się że trudniej o niezajechanego dużego łosia.
Czytając na forum Volvo podobno nie jest tak źle, o dziwo trudniej trafić fajne S60 z tego co piszą.
Było ostatnio złote S60 T5 tylko automat i bez gazu, super zadbane, nigdy nie bite blachy W7 BOOM
cena 20k, akurat w obecnej dobie kryzysu nie chciałem wydawać tyle na auto bez LPG ale nie jest to niemożliwe trafić ładne S60.
link do archiwum
http://allegro.pl/volvo-s60-t5-250km-na ... 19388.html
link do archiwum

JohnnyB napisał(a):Mój szef ma 9-3 2.8t 280KM
To jest ten sam motor co w Oplu czy to inna bajka?
Gib napisał(a):ten sam kibel
Nie wiem czy kibel. Auto odpycha się mocno, jeździ to przyjemnie i nie czułem dyskomfortu. Koleś ma firmę która obraca kilkadziesiąt baniek kasy rocznie i dobrze mu się tym jeździ, na tyle aby auto miało u niego kilka lat i nie czuł potrzeby zmiany....
..::Born To Rise Hell::..
Silnik bardzo fajny bez wątpliwości odpycha się zacnie, jedynie tak jak Gib pisał serwis we własnym zakresie odpada no i dlatego koszt eksploatacji są spore. Jak widać Szefa stać na utrzymanie i bardzo dobrze 
Wycofuję ten kibel! Sam nie wiem dlaczego tak na niego napsioczyłem, a nawet się nie znamy 
Tęsknię trochę za niedźwiedzią siłą V6 na niskich obrotach, w saabie jazda na 5b 60 km/h powoduje już lekkie wibracje silnika. No i ciężko coś lewarek chodzi.
Czemu nie mam cupholdera tego nie zrozumiem nigdy chyba, czyżby to wspaniałe udogodnienie wymagało dopłaty?
Tęsknię trochę za niedźwiedzią siłą V6 na niskich obrotach, w saabie jazda na 5b 60 km/h powoduje już lekkie wibracje silnika. No i ciężko coś lewarek chodzi.
Czemu nie mam cupholdera tego nie zrozumiem nigdy chyba, czyżby to wspaniałe udogodnienie wymagało dopłaty?
Ja muszę wywalić bezsensowną przystawkę na telefon i kupić w końcu schowek z miejscem na kubki bo też mnie to denerwuje jak nie mam gdzie postawić puszki 
Gib napisał(a):Czemu nie mam cupholdera tego nie zrozumiem nigdy chyba, czyżby to wspaniałe udogodnienie wymagało dopłaty?
A pokaż zdjęcie środka.
W Saabie był taki wciskany, pionowy który po wyjeździe dopiero się rozkładał, jeśli dobrze pamiętam.
Może masz tam miejsce na telefon albo coś w tym stylu.
Spoko z tym kiblem. Jak dla mnie auto odpychało się dobrze. A kolesia stać na serwis.
Cała familia jeździ Saabami. "Staremu" Saab na Modlińskiej ściągnął ostatnie 9-5 NG 2.8V6 AWD w 2013 roku ze Szwecji nówkę. Chyba ostatnie nowe NG sprzedane w Polsce.
..::Born To Rise Hell::..
Gib napisał(a):na niskich obrotach, w saabie jazda na 5b 60 km/h powoduje już lekkie wibracje silnika.
Niestety przy takich obrotach to jak byś wolnossące 1.8
nemi napisał(a):flaków

Jak to zobaczyłem to przez chwilę myślałem nawet czy by nie pocisnąć przycisku "zgoś ten post"
loockas napisał(a):wstaw uniwersalny.

Układy wydechowe są przez producentów często nieźle zoptymalizowane, bo po wrzuceniu katalizatora odzyskałem dolną część obrotomierza
Krzemol1994 napisał(a):Ja sobie życia bez niego nie wyobrażam.
Przez ostatnie dwa tygodnie nie mogłem używać i chciałem się pochlastać, wczoraj zrobiłem 600km na wyłączonym i prawie pogryzłem kierownicę
loockas napisał(a):Zawsze jak już się ładnie ustawię na prawym pasie, dobiorę prędkość to znajdzie się jakiś życzliwy jadący 3km/h wolniej
To ustaw o 3km/h wolniej albo go wyprzedź
Nigdy nie sądziłem, że się będę cieszył na widok takiego komunikatu
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
W Ducato już ponad 20K i oby jak najdłużej nic się nie zapalało. 
Pewnie po zmianie oleju nie będzie już musiał obserwować obrotmierza, co nie jest fajne jak musisz pilnować, żeby trzymać się w dolnej połowie jego skali – zawsze jak zaczyna się choć trochę fajnie trzeba zmienić bieg