Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
Wersja 56. kiedyś zwróciłem uwagę, że przestało mi pokazywać zdjęcia, przy kontaktach (tel. z Android 6.0), a teraz już przestaje mi pokazywać okładki przy niektórych mp3. Raczej nie jest to normalne. Zauważył ktoś coś podobnego u siebie?
Rubik napisał(a):Można wgrać (zamienić) wersję starszą mając już wgraną najnowszą ?
Można, tyle że jeżeli chodzi o używanie oprogramowania typu Mazda Player, to nadal nie będzie działać. Więc taki zabieg jest zupełnie bez sensu.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
O , a to dlaczego ? Coś zostaje w pamięci urządzenia ?
Właśnie chodziło mi o Mazda Player. Na własne życzenie zaktualizowali mi system przy przeglądzie , a teraz będzie problem z w/w aplikacją. Pewnie trzeba byłoby w jakiś sposób zrobić format urządzenia...
Właśnie chodziło mi o Mazda Player. Na własne życzenie zaktualizowali mi system przy przeglądzie , a teraz będzie problem z w/w aplikacją. Pewnie trzeba byłoby w jakiś sposób zrobić format urządzenia...
Coś w stylu, że jest tam kilka partycji i ta z hasłami nie była nigdy ruszana do czasu ostatnich aktualizacji. Wgranie starszej wersji również zostawi ją w aktualnym stanie.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Niestety słuch po autorze w/w oprogramowania zaginął i nie liczył bym na więcej. Są za to inne programy, niestety bardziej zintegrowane z systemem Mazdy. Plusem ich jest to, że działają również na ostatnich wersjach MZD. No ale to temat na inny wątek.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Czy osoby korzystające ze Spotify też mają problem z wyświetlaniem okładek i czasem z zawieszeniem się aplikacji, zwłaszcza przy przełączaniu do kolejnego utworu? Android 6.0.1 galaxy edge 6 plus
-
Rrdw
Okładki się nie będą wyświetlać, a to że się aplikacja wiesza to raczej wina telefonu, nie auta. U mnie tego problemu nie ma.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Witam czy da się podlaczyc telefon jako screen mirroring jak np tu https://youtu.be/cEy4teVKeLc czy zostaje grzebanie w Mazda connect w własnym zakresie?
- Od: 15 lip 2016, 14:11
Chodza sluchy, ze Mazda wydala nowa wersje 59.000.xxx datowana na 2 wrzesnia. Jeszcze nie wyciekla, ale trzymam reke na pulsie...
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Witam po długiej przerwie,
Jestem, żyję i mam się dobrze
Jak większość z Was zapewne zauważyła przez ostatnie kilka miesięcy w temacie Mazda Media Playera nie działo się kompletnie nic. Niestety ogrom spraw – związanych głównie z przeprowadzką z Warszawy do Gdańska – spowodował, że jakiś czas temu zdecydowałem się zawiesić cały projekt. Obecnie po pracy mam tego czasu coraz więcej i więcej, więc zaczynam czuć potrzebę powrotu do tematu, zwłaszcza, że w temacie Mazda Media Playera niewiele przycichło (sądząc po liczbie maili które otrzymuje każdego dnia) jak i zrobiło się dość ciekawie (z maili które otrzymuję dowiedziałem się, że aplikacja bywa "oficjalnie" polecana przez dealerów Mazdy w wielu krajach – głównie Niemcy i... Polska
). Ale do rzeczy...
Od dwóch dni zaczynam przepisywać "bebechy" aplikacji od podstaw. Wersja v56 nie jest już problemem (zastanawia mnie co Mazda szykuje w wersji v59 o której wspominał @darrecki). Całkowicie rezygnuję z opcji WiFi, gdyż podłączenie telefonu w niektórych egzemplarzach graniczy z cudem. Niestety wygląda na to, że przyczyną nie są błędy programowe, różne wersje telefonów, Android'a, itp. Jakiś czas temu jeden z użytkowników Mazda Media Player'a podesłał mi taką oto notę serwisową, wprost mówiącą o błędnym zapaprojektowaniu i ekranowaniu płytki:
>
Co gorsza moduł WiFi i moduł bluetooth to jeden układ SoC, podłączony do jednej magistrali. Mam jeden "tablet" na biurku i nie ukrywam, że nie jest to najlepiej wszystko zaprojektowane (dla zainteresowanych: sprawdzicie PING do modułu WiFi w samochodzie przed i po wyłączeniu transmisji Bluetooth
). Tak więc połączenie WiFi zostanie przerobione na połączenie USB jako jedyna opcja w nowej wersji Mazda Media Playera.
Samo GUI, jak i dostępne opcje w pierwszej wersji po przerwie nie ulegną wielkiej zmianie – chcę skupić się na stabilności i problemach z zarządzeniem pamięcią. Sama apka zapewne delikatnie zmieni nazwę, by mogła trafić do GooglePlay za jakieś symboliczne 2Euro
Pozdrawiam,
Łukasz Skalski
Jestem, żyję i mam się dobrze
Od dwóch dni zaczynam przepisywać "bebechy" aplikacji od podstaw. Wersja v56 nie jest już problemem (zastanawia mnie co Mazda szykuje w wersji v59 o której wspominał @darrecki). Całkowicie rezygnuję z opcji WiFi, gdyż podłączenie telefonu w niektórych egzemplarzach graniczy z cudem. Niestety wygląda na to, że przyczyną nie są błędy programowe, różne wersje telefonów, Android'a, itp. Jakiś czas temu jeden z użytkowników Mazda Media Player'a podesłał mi taką oto notę serwisową, wprost mówiącą o błędnym zapaprojektowaniu i ekranowaniu płytki:
>
Co gorsza moduł WiFi i moduł bluetooth to jeden układ SoC, podłączony do jednej magistrali. Mam jeden "tablet" na biurku i nie ukrywam, że nie jest to najlepiej wszystko zaprojektowane (dla zainteresowanych: sprawdzicie PING do modułu WiFi w samochodzie przed i po wyłączeniu transmisji Bluetooth
Samo GUI, jak i dostępne opcje w pierwszej wersji po przerwie nie ulegną wielkiej zmianie – chcę skupić się na stabilności i problemach z zarządzeniem pamięcią. Sama apka zapewne delikatnie zmieni nazwę, by mogła trafić do GooglePlay za jakieś symboliczne 2Euro
Pozdrawiam,
Łukasz Skalski
Łukaszu, są 2 opcje. Kontynuujesz swój poprzedni wątek albo tworzysz nowy, wyłącznie dla swojego projektu. Ten wątek jest dla oprogramowania firmowego.
Po cichu liczę, że w v59 będzie Android Auto i CarPlay. Są zdjęcia "6" z Chin z CarPlay (o ile autentyczne), niestety bez AA – w Chinach Google jest zablokowane. Jest nota do v59, że każde sprzedawane nowe auto powinno mieć przeprowadzoną aktualizację przed odbiorem przez klienta.
Tak czy siak powodzenia z MMP!
Po cichu liczę, że w v59 będzie Android Auto i CarPlay. Są zdjęcia "6" z Chin z CarPlay (o ile autentyczne), niestety bez AA – w Chinach Google jest zablokowane. Jest nota do v59, że każde sprzedawane nowe auto powinno mieć przeprowadzoną aktualizację przed odbiorem przez klienta.
Tak czy siak powodzenia z MMP!
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Mam pewne problemy z radiem – pisałem o tym w wątku o Mazda z USA – wgrałem system 56.000.513B, czy mogę zrobić downgrade do ...512A, żeby sprawdzić czy roziązuje moje problemy i co może oznaczać te rozszerzenie B lub A na końcu?
- Od: 21 sie 2016, 21:55
- Auto: Mazda 3 BM 2,0 165 km automat 2015r
Mnie najbardziej irytuje że kupiłem produkt wybrakowany, mianowicie obsługa głosowa działa tylko w j. angielskim co nie powinno mieć miejsca bo samochód sprzedawany jest w Polsce. Nie mam pojęcia czy trwają prace nad spolszczenie tej funkcji mam nadzieje że kiedyś to zmienią.
- Od: 23 gru 2013, 11:27
- Auto: Mazda 3 2,0 165KM SkyEnergy