Uszczelka pod pokrywą zaworów
1, 2
chyba mechanik pomylil pokrywy... zamiast uszczelnic ta plastikowa przy wtryskach to zabral sie za ta o ktorej pisal vqsoft czyli miedzy aluminiowa pokrywą rozrządu a głowica i cale szczecie bo okazalo sie ze uszczelniacz walka rozrzadu byl calkowicie rozwalony co widzialem na wlasne oczy wiec dobrze ze sie za to zabral, bo pasek rozrzadu od oleju juz spuchnal i jeszcze pareset kilometrow a bylaby tragedia...
- Od: 7 wrz 2014, 20:30
- Auto: Mazda 3 -1.6 CD MR'06 2008r
Cześć,
jeśli dobrze rozumiem, możliwe jest iż spod tej czarnej pokrywy zaworów, która otacza wtryski, może się wydostawać olej?
Są tam bodajże 4 uszczelki większe i 4 mniejsze.
Czy żeby je wymienić trzeba rozmontować szynę CR czy da się ją jakoś na bok odsunąć?
Zauważyłem ostatnio sporo oleju (raczej olej bo czarne w diabli) ale zastanawiałem się czy to wtryski czy właśnie ta pokrywa.
jeśli dobrze rozumiem, możliwe jest iż spod tej czarnej pokrywy zaworów, która otacza wtryski, może się wydostawać olej?
Są tam bodajże 4 uszczelki większe i 4 mniejsze.
Czy żeby je wymienić trzeba rozmontować szynę CR czy da się ją jakoś na bok odsunąć?
Zauważyłem ostatnio sporo oleju (raczej olej bo czarne w diabli) ale zastanawiałem się czy to wtryski czy właśnie ta pokrywa.
Polecam najpierw umyć, a potem wymieniać. Chodzi Ci o pokrywę zaworów? Trzeba delikatnie odsunąć na bok listwę CR, inaczej się nie da niestety. A możesz wrzucić zdjęcie, z ciekawości?
1, 2