Witam wszystkich,
od 4 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 kombi.
Niedawno zauważyłem, że kiedy zamykam klapę bagażnika trzecie światło stopu jakby się bujało. No i niestety wygląda jakby się obluzowało. Wszystko trzyma dobrze, ale czerwony klosz jest odchylony od karoserii i w rezultacie stop świeci na biało czerwono.
Nie wiem, czy stało się tak od słońca i plastik zmiękł.
Próbowałem to jakoś podnieść, ale niestety po dokładnym wpięciu lampy i zamknięciu bagażnika biało czerwony stop powraca.
Może ktoś coś??
mocowanie 3 (trzeciego ) światła stop
Strona 1 z 1
Spróbuj jeszcze raz to rozpiąć i przy składaniu – tam są takie zaczepy które należy wpiąć w blachę klapy.
Nie wiem czy mnie zrozumiałeś, chodzi mi o ten szary(srebrny) plastikowy element w którym zamontowana jest żarówka.
Nie wiem czy mnie zrozumiałeś, chodzi mi o ten szary(srebrny) plastikowy element w którym zamontowana jest żarówka.
Chyba zrozumiałem o co Ci chodziło. Dzisiaj jeszcze raz wyjąłem cały element. Obejrzałem i złożyłem jeszcze raz. Niestety wyglada tak,jakby na miejscu lampę trzymały tylko takie dwa elementy na rogach. To mocowanie,w którym jest żarówka po prostu luźno wchodzi w karoserię.
Dalej lampa luzna
Dalej lampa luzna
- Od: 12 wrz 2016, 17:04
- Auto: 2.0 l Diesel I4 16/OHC Turbo 121 KM3 RF-7J 2007
Czyli mowisz, że mozna klosz/obsadke z żarówka odpiac od reszty plastiku?Pozniej samą obsadke z żarówka wpiac w klapę bagażnika i założyć tę resztę,ktora maskuje lampe. Spróbuję i powiem co się stało. Dzięki
- Od: 12 wrz 2016, 17:04
- Auto: 2.0 l Diesel I4 16/OHC Turbo 121 KM3 RF-7J 2007
Strona 1 z 1