Akcesoria do Mazdy z UK – pytanie

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez arkbul76 » 10 wrz 2016, 12:21

Witajcie,
jestem nowym uczestnikiem tego forum i jeśli popełnię jakieś przewinienie w związku z postem to proszę o wyrozumiałość i upomnienie:–)
A przechodząc do tematu wątku mam do Was pytanie – kupiłem Mazdę 3 Enso i chciałem sobie "uatrakcyjnić" jej wygląd poprzez dołożenie spojlerów: bocznych, przedniego i tylnego, jednakże ceny tych spojlerów w ASO Mazdy totalnie mnie rozłożyły:–)
Zacząłem trochę szperać po internecie i znalazłem dwa sklepy z UK które oferują oryginalne akcesoria do Mazdy za dużo rozsądniejszą cenę niż Nasze ASO (nawet z kosztami przesyłki do Polski wychodzi dużo taniej). Poniżej strony (linki) tych sklepów:
Jennings Motor Group
https://www.jenningsmotorgroup.co.uk/sh ... ant-black/

Car Accessories Plus
https://www.caraccessoriesplus.co.uk/pr ... BME50AH0PZ

Mam do Was pytanie – czy macie jakieś doświadczenie z tymi sklepami? Czy oferowane akcesoria są naprawdę oryginalne? Czy warto u Nich kupować i ewentualnie w którym?

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i informację

Pozdrawiam serdecznie
Początkujący

Od: 10 wrz 2016, 11:57
Auto: Mazda 3 Enso, 2016, 2000 cm3, 120 KM, skrzynia biegów manualna

Postprzez darrecki » 11 wrz 2016, 10:56

Powyższe ceny faktycznie są atrakcyjne w porównaniu do chociażby ebay. Aczkolwiek osobiście nie słyszałem o żadnym z w/w sklepów. Jakbym miał wybierać jeden z nich to był by to jennings.
Moderator Globalny

Od: 14 cze 2006, 01:01
Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D

Postprzez arkbul76 » 12 wrz 2016, 17:06

Dzięki darrecki za odpowiedź.
Warto zaryzykować i skusić się jednak na dostawę z UK.
W polskim serwisie Mazdy komplet spojlerów (boki, przód i tył) kosztują 5560 zł (bez montażu)
a w UK w JMG wychodzi 740 funtów z dostawą do Polski (czyli ok 3850 zł) a w Car Accessories Plus wychodzi 660 funtów z dostawą (czyli ok 3450 zł)
Jak by nie było wychodzi ok 2000 zł różnicy.
Sprawdzałem większość oryginalnych akcesoriów do Mazdy 3 i w każdym przypadku w UK jest taniej niż u Nas czy np w Niemczech.
A mi się zawsze wydawało że w UK jest drożej :–)
Z tego co poczytałem w internecie to ten sklep Car Accessories Puls jest OK, mają w sumie dobre opinie chociaż JMG jest bardziej znany

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Początkujący

Postprzez Wojtek » 14 wrz 2016, 11:39

Oba sklepy są dobre i prowadzą oryginalne akcesoria... :)
Bardziej znanym jest jennings, ale przez to jest droższy...

Jest jeszcze SGPTECH...

http://mazda-3.sgpetch.co.uk/pages/acce ... T-exterior

Całość pakietu w czerni:
– spoiler przód, spoiler dachowy, dyfuzor, nakładki progowe wraz z zestawem do ich montażu, lusterka są tam w cenie 1000 GBP (cena z VAT, bez przesyłki do PL)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez marcin7913 » 16 wrz 2016, 10:28

Ja natomiast poszedłem inną drogą i pojechałem do firmy która obkleja auta i kazałem obkleić progi na wzór tych spojlerów. Koszt 250 pln a efekt wizualny moim zdaniem jest ok. Zresztą jest pokazane w mojej galerii. Teraz pozostaje obniżyć auto dla lepszego efektu.
Forumowicz

Od: 11 gru 2014, 15:07
Auto: Skyactiv + SRT

Postprzez arkbul76 » 18 wrz 2016, 21:19

Dzięki Wojtek za upewnienie :–)
to moje pierwsze doświadczenie z zamawianiem akcesoriów z UK i wolę się upewnić :–)
Kiedyś musi być w końcu ten pierwszy raz :–) jeszcze raz wielkie dzięki

Dopisano 18 wrz 2016, 21:22:

Dzięki marcin7913 za radę, powiem Tobie że też rozważałem opcję oklejenia (np czarną folią typu karbon) ale zastanawiam się jak to wygląda w rzeczywistości...
Jak mogę zobaczyć zdjęcia w Twoje galerii bo na Twoim profilu nie widzę zdjęć :( albo nie mam jakichś uprawnień albo umiejętności :–):–)
Możesz mi "tu" jakoś wrzucić te foty?
Początkujący

Postprzez darrecki » 18 wrz 2016, 23:07

Wojtek to forumowe guru, jak on coś powie to tak właśnie jest. Czasami tylko z zasadami przesadza :) A co do obklejania progów jestem zdecydowanie na nie.
Jak chcesz zobaczyć zdjęcie kolegi Marcina, kliknij na jego profil, wybierz opcję "posty" czy coś tak (nie ma ich dużo) i tak znajdziesz jego wątek w dziale "Nasze Mazdy"
Moderator Globalny

Od: 14 cze 2006, 01:01
Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D