Przekaznik TAIL RELAY sie grzeje i przepala

Postprzez NOWY30 » 3 wrz 2016, 11:48

Problem tego typu ze nie mam swiatel pozycyjnych przod tyl, brzeczyk nie dziala,podswietlenie tablicy. Cos jest nie tak z przekaznikiem tail relay. Wymienialem juz go kilkakrotnie i usterka powracala po kilku dniach, nieraz miesiacu. Po wymianie przekaznika swiatla swieca. Ale przekaznik bardzo sie grzeje, i z czasem problem wraca. Jak sie w niego puknie to swiatla zaskocza. a jak zgasisz i ponownie wlaczysz to juz nie swieca. Normalnie przekaznik cyka, ale nie styka wewnatrz Od temperatury odksztalca sie blasza i nie styka. Jak ja lekko sie odegnie to na jakis czas jest ok. O co chodzi. Dzis bylem u elektromechanika i pomierzyl wszystkie prady w skrzynce i wyszlo ok. Tez dziwi bo nie wie dlaczego tak sie grzeje.Autko posiadam 4 lata a problem meczy mnie juz 8 miesiac. Nadmienie ze nic do tej pory nie grzebalem, przy radiu itp. Prosze o jakas pomoc
NOWY30

Postprzez torbert » 3 wrz 2016, 13:11

Proponuję pojechać jeszcze raz do elektro mechanika żeby zmierzył też natężenie prądu jakie płynie przez przekaźnik bo jak dla mnie to ma on porostu zbyt duże obciążenie
Forumowicz

Od: 2 lis 2013, 12:58
Auto: 323F '95 kf

Postprzez NOWY30 » 3 wrz 2016, 13:56

Wlasnie natezenie tez sprawdzal i wyszlo ok. Dlatego sie dziwil ze sie dalej grzeje.
NOWY30