Mazda6 2.0 Pb/LPG, 2008, (allegro: 6408174175), 39.500 zł, Bydgoszcz.
Strona 1 z 1
Nie ma co się skupiać za bardzo na 1 zdaniu napisanym (rzuconym) przez handlarza w ogłoszeniu.
A słyszałeś kiedyś o tym, żeby ktoś z jeździł samochodem sprowadzonym z Estonii?
Ja bym pionierem w tej dziedzinie nie chciał być, i próbować na swojej skórze. W przypadku innych krajów mniej więcej wiadomo na co zwracać uwagę, jeśli chodzi o Estonię to dostaniesz papiery i ...
Tutaj można sprawdzić historię serwisową:
viewtopic.php?f=92&t=150511&start=2020&hilit=dsr
A słyszałeś kiedyś o tym, żeby ktoś z jeździł samochodem sprowadzonym z Estonii?
Ja bym pionierem w tej dziedzinie nie chciał być, i próbować na swojej skórze. W przypadku innych krajów mniej więcej wiadomo na co zwracać uwagę, jeśli chodzi o Estonię to dostaniesz papiery i ...
Tutaj można sprawdzić historię serwisową:
viewtopic.php?f=92&t=150511&start=2020&hilit=dsr
Pytanie jest takie po co w tak młodym aucie z tak małym przebiegiem wymieniać olej w skrzyni
Chyba że było coś naprawione po stłuczce w układzie napędowym to też bym olej nowy wlał
Chyba że było coś naprawione po stłuczce w układzie napędowym to też bym olej nowy wlał
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
jachu36 napisał(a):U mnie olej w skrzyni był wymieniany przy 108 tys i nie widzę w tym nic nie normalnego.
W mojej przy 99 tysiącach – książkowo chyba jest właśnie wymiana przy 100.000

e-tomek napisał(a):A słyszałeś kiedyś o tym, żeby ktoś z jeździł samochodem sprowadzonym z Estonii?
Ja bym pionierem w tej dziedzinie nie chciał być, i próbować na swojej skórze
Też bym odpuścił temat...
A co to za różnica czy z Estonii czy z innego kraju.Jak auto zadbanie i serwisowane potwierdzone w ASO to chyba nie ma znaczenia skąd ono jest.Można kupić trupa z bogatych Niemiec a cacko z biednej Rumuni czy Albanii.
Poza tym chciałbym żeby drogi w Polsce były takie jak w Estonii....
Sprawdzaj historię u Marianka,bierz miernik ze sobą i jedź oglądaj.Weź se sobą kogoś kto będzie miał chłodną głowę i będzie podchodził do auta z pewną rezerwą.
PS.
Auto kupiono jako nowe w salonie Mazdy w Estonii.
Chyba tak jest napisane w ogłoszeniu...
Poza tym chciałbym żeby drogi w Polsce były takie jak w Estonii....
Sprawdzaj historię u Marianka,bierz miernik ze sobą i jedź oglądaj.Weź se sobą kogoś kto będzie miał chłodną głowę i będzie podchodził do auta z pewną rezerwą.
PS.
jachu36 napisał(a):PS.
I ...
"sprowadzone przez brokera do Polski na zamówienie- na wszystko stosowne dokumenty."
Chodzi o to, że z Niemiec to np. wiesz jakie papiery, itp. ... a Estonia – tutaj ufasz handlarzowi i papierom, które przedstawi. Nie chodzi o sam samochód, ale procedury, novum, i tak do końca nie wiadomo jak to z tym samochodem było / jest.
Ja rozumiem, że auto zostało sprowadzone przez brokera jako nowe – w 2008 roku i przez 8 lat jeździ w Polsce zarejestrowane w Polsce. Wieć żadne dokumenty inne niż przy zakupie auta krajowego nie powinny być potrzebne – dowód i książka pojazdu.
Olej w skrzyni w GH według ASO – 100 000 lub 5 lat – zależy co pierwsze.
PS. Niektórzy z polecanych sprzedawców z forum zaczęli od jakiegoś czasu szukać aut w Estonii – tak więc nie nastawiał bym się negatywnie do tego kraju.
Olej w skrzyni w GH według ASO – 100 000 lub 5 lat – zależy co pierwsze.
PS. Niektórzy z polecanych sprzedawców z forum zaczęli od jakiegoś czasu szukać aut w Estonii – tak więc nie nastawiał bym się negatywnie do tego kraju.
- Od: 12 kwi 2011, 22:37
- Auto: Mazda 6 2.2 MZ-CD, 2009, 185 KM
W sumie racja = widać kawałek blach i tam raczej polska rejestracja, także te kwestie odpadają, chociaż był tutaj link do jakiejś "książki serwisowej online" i tam była chyba jakaś historia z Estonii – że trochę jeździł w tym kraju, albo mi się już wątki mieszają 

Strona 1 z 1