Witam
Mam do was pytanie. Posiadam mazde 6 z silnikiem 2.3 i problemy techniczne sugerują czujnik wału korbowego (po nagrzaniu nie pali, nie równe obroty, błąd w komputerze czujnika wału korbowego i czujnika wałka rozrządu). Chciałbym wymienić zatem czujnik wału korbowego, lecz nigdzie w internecie nie mogę znaleźć gdzie jest umiejscowiony ten czujnik oraz czy wystarczy go przełożyć odkręcając 2 śrubki czy jest raczej kiepski dostęp. Proszę o rade jeśli wiecie coś na ten temat.
Pozdrawiam
uszkodzony czujnik wału korbowego wymiana
Strona 1 z 1
Witaj!
Czujnik położenia wału korbowego znajduje się zaraz pod napinaczem paska wielorowkowego. Wymiana polega na odkręceniu dosłownie dwóch śrub i wcześniejszym wypięciu wtyczki sygnałowej.
Instrukcja serwisowa podaje:
Dla zobrazowania umiejscowienia odsyłam do wątku kolegi mscorp. Opisuje wymianę napinacza paska i na fotografii zamieszczonej w wątku idealnie widać czujnik. Zaraz pod narysowanym napinaczem
a dokładniej dolną śruba mocującą
viewtopic.php?f=60&t=131607
Czujnik położenia wału korbowego znajduje się zaraz pod napinaczem paska wielorowkowego. Wymiana polega na odkręceniu dosłownie dwóch śrub i wcześniejszym wypięciu wtyczki sygnałowej.
Instrukcja serwisowa podaje:
Dla zobrazowania umiejscowienia odsyłam do wątku kolegi mscorp. Opisuje wymianę napinacza paska i na fotografii zamieszczonej w wątku idealnie widać czujnik. Zaraz pod narysowanym napinaczem

viewtopic.php?f=60&t=131607
- Od: 25 mar 2015, 09:23
- Auto: Mazda 6 GG 2002 2.3 MZR 166 KM
Strona 1 z 1