Zakup samochodu używanego – budżet do 25.000 zł
Ja bym szedł w Alfę, JTD to dobre silniki, ale jak małe przebiegi to warto pochylić się nad benzyną.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
1.8 ze świeczką szukać w 159
mysiak napisał(a):Ze smaczków, z którymi serwisy sobie nie radzą warto wspomnieć jeszcze o podwójnych zawiasach w drzwiach.
Obejrzałem z ciekawości te zawiasy i nie ma tam nic nietypowego – są zwykłe zawiasy...
W Avantime nie dość, że drzwi mają dwa zespoły zawiasów to z tego co kojarzę są one hydrauliczne. Mimo wszystko ASO sobie pewnie z nimi radzi a ceny usług w ASO tego koncernu są OK 
Kolega, który miał wybierać pomiędzy AR 159 a BMW E39, nasłuchał się od znajomych, że 159 to zło wcielone i przy pomocy innego znajomego znalazł E60 2006 rok, 2.5 diesel w manualu. Auto stoi pod Grudziądzem, nie jest jeszcze nigdzie wystawione. Sprowadzone z Niemiec, było uszkodzone – wymienione drzwi z tyłu i błotnik też od zadniej strony. Sprzedający twierdzi, że to rok 2006, po sprawdzeniu VIN wyszło, że rejestracja i produkcja są 2005. Twierdzi również, że jak auto nie sprzeda się w PL, to wraca do Germanii... do kupienia chyba za 28 tysięcy. Nie wiem, co o tym sądzić... poza tym, że w tej kwocie wolałbym Accorda 2.4.
-
ZdzichuZ
Chyba przestanę doradzać znajomym co do kupna samochodu – jak i tak nie słuchają. Kolega miał kupić 5 E60. Czarną, dobrze wyposażoną, najlepiej w skórze. Kupił E90, grafitową, w jasnej (wręcz białej) materiałowej tapicerce, golas kompletny. Auto świeżo sprowadzone, ale opłaty musi zrobić kolega, bo sprzedający bez działalności... co najlepsze – umowa na Niemca. Bać się bardzo takiego rozwiązania?
-
ZdzichuZ
Panowie, podepnę się:
Szukam wygodnego auta średniej klasy, z dużym silnikiem benzynowym, do zagazowania. Budżet do 25k, ale chętnie coś tańszego (więcej zostanie na serwis). Wieku i przebiegów się nie boje. Suvy, kombi, sedany, wszystko wchodzi w grę byleby były 4 drzwi i klima. Najchętniej automat, ale manual też przejdzie. Na razie spodobał mi się Galant 2.5 i Legacy 2.5, ale znaleźć coś co nie potrzebuje worka pieniędzy żeby dobrze jeździć jest trudno. Wczoraj znalazłem Sonate 3.3, ale przeraża mnie trochę obsługa tego silnika, 2 łańcuchy rozrządu itp... polećcie coś
Szukam wygodnego auta średniej klasy, z dużym silnikiem benzynowym, do zagazowania. Budżet do 25k, ale chętnie coś tańszego (więcej zostanie na serwis). Wieku i przebiegów się nie boje. Suvy, kombi, sedany, wszystko wchodzi w grę byleby były 4 drzwi i klima. Najchętniej automat, ale manual też przejdzie. Na razie spodobał mi się Galant 2.5 i Legacy 2.5, ale znaleźć coś co nie potrzebuje worka pieniędzy żeby dobrze jeździć jest trudno. Wczoraj znalazłem Sonate 3.3, ale przeraża mnie trochę obsługa tego silnika, 2 łańcuchy rozrządu itp... polećcie coś
Bart0n napisał(a):Szukam wygodnego auta średniej klasy, z dużym silnikiem benzynowym, do zagazowania. Budżet do 25k, ale chętnie coś tańszego (więcej zostanie na serwis). Wieku i przebiegów się nie boje. Suvy, kombi, sedany, wszystko wchodzi w grę byleby były 4 drzwi i klima. Najchętniej automat, ale manual też przejdzie. Na razie spodobał mi się Galant 2.5 i Legacy 2.5, ale znaleźć coś co nie potrzebuje worka pieniędzy żeby dobrze jeździć jest trudno. Wczoraj znalazłem Sonate 3.3, ale przeraża mnie trochę obsługa tego silnika, 2 łańcuchy rozrządu itp... polećcie coś
Jeśli nie przeszkadza Ci segment wyżej to Vel Satis 3.5V6 zamyka temat.
brii napisał(a):Vel Satis 3.5V6
Kiedyś jechałem Laguną I ze swapniętym 3.5V6... odpychało się zacnie. Ale Vel Satis zwyczajnie mi się nie podoba
mysiak napisał(a):Outlander
Super samochód, nawet oglądałem jednego. 2.0 136KM nadawałby się do gazu, ale jest trochę słaby do tej budy :/ 2.4 byłby idealny, ale słyszałem, że gazu nie znosi.
ZdzichuZ napisał(a):GS 300
Podoba mi się, wiesz coś więcej o tym modelu?
W tej cenie będzie GS 300 II gen (97 – 2004). Poza tym, co można przeczytać w internetach i opinią znajomego co w temacie aut Toyoty siedzi, to nie mam żadnych doświadczeń / informacji. Kumpel twierdzi, że silnik dobry do gazu, skrzynia i silnik bardzo wytrzymałe. Wg mnie problemem może być podaż.
-
ZdzichuZ