Mazda 323 BG B3 '94 / LOWERED BG (str. 13 – short video)
zemoj napisał(a):Bez tej dokładki był ładniejszy clean look. Moim zdaniem na minus.
Wiem też chciałem zachowac goły zderzak ale wkurzało mnie to że linia dokładek progowych szła niżej niż przedni zderzak i z profilu nie wyglądało to...dlatego taki ruch
Pyton napisał(a):jeszcze od przodu jakos to wyglada. Za to z boku jest nieciekawie. Duzo lepiej bylo bez dokladki
Tu masz 2 mazdy z forum które mialy założone dokładki chyba z gofa
Dokładka z golfa odpadłaby pewnie przy pierwszym wyjeździe z parkingu podziemnego..potrzebowałem czegoś giętkiego
Piotr_ napisał(a):Albo dokładeczka od laguny
Nad tą opcją też myślałem ale obawiałem się czy wytrzyma ciągłe szurania i wyginania.
- Od: 15 gru 2013, 21:33
- Auto: Mazda 323 BG B3 / LOWERED BG
dokładka z laguny jest pase 
Pojawił się mały problem przed samym wyjazdem na Japfest. Niepotrzebnie zostawiłem auto na 2 dni na zaciągniętym recznym dodatkowo wcześniej było na myjce iii zablokował mi się hamulec w bębnie..prawdopodobnie okładziny zapiekły się lub coś podobnego...przejechałem 1m do tyłu i 1m do przodu koło nadal zablkowane (tylko lewe)..po spuszczeniu ręcznego gdy chce go naciągnąć pojawia się mocny opór juz na 1cm wychylenia lewarka od samego dołu. NIe wiem czy rozbierać bęben czy próbować na pałe jechać.
Auto stoi na parkingu podziemnym gdzie nawierzchnia jest mało szorstka...możliwe że na asfalcie puściłoby kto wie 

Otworz beben jesli po dwoch dniach cos takiego ma miejsce cos musi byc na rzeczy
Zapiekł się rozpierak.
Zdejmij koło, uderz młotkiem kilka razy po bębnie...powinno puścić.
Jak masz wenę, ściągnij bęben wyjmij rozpierak i go dobrze rozruszaj używając jakiegoś środka smarnego.
Szczęki się nie zapiekają
Zdejmij koło, uderz młotkiem kilka razy po bębnie...powinno puścić.
Jak masz wenę, ściągnij bęben wyjmij rozpierak i go dobrze rozruszaj używając jakiegoś środka smarnego.
Szczęki się nie zapiekają
Poszło
Już przy samym zdjęciu koła poluzował się hamulec ..wyczyszczone z grubsza w środku i jeździ 
Na dole pare fotek z wyjazdu na JAPFEST. Mega fajna impreza
Z chęcią wróciłbym tam za rok. Pozdro dla chłopaków Maździorzy, których udało mi się poznać 
ale widzę Pan miał deseczki przygotowane , no szkoda to kolejna mazda która dokonała żywota
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
DARO MAZDA 323 napisał(a):widzę Pan miał deseczki przygotowane
Już czekał na tych z Japfestu
Szybkiego powrotu do zdrowia.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
"Marian awaria."
"Jason nie [tiiit] mnie nawet, bo nie jestem w nastroju do żartów."
"Serio awaria, stoję na autostradzie 100km przed Krakowem, stałem przed bramkami i coś jebnęło w [tiiit]."
I w ten sposób spotkaliśmy się w nocy w Tarnowie, przyjeżdżając po Jasona jedyną sprawną Mazdą w ekipie (bo na gwarancji). Idealny plan na niedzielny wieczór po przesranym weekendzie
.
PS Warto było mimo wszystko przyjechać, bo na lawecie Mazda wygląda jednak najdostojniej. Asfalt niegodzien czuć dotyku jej opon.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
"Jason nie [tiiit] mnie nawet, bo nie jestem w nastroju do żartów."
"Serio awaria, stoję na autostradzie 100km przed Krakowem, stałem przed bramkami i coś jebnęło w [tiiit]."
I w ten sposób spotkaliśmy się w nocy w Tarnowie, przyjeżdżając po Jasona jedyną sprawną Mazdą w ekipie (bo na gwarancji). Idealny plan na niedzielny wieczór po przesranym weekendzie
PS Warto było mimo wszystko przyjechać, bo na lawecie Mazda wygląda jednak najdostojniej. Asfalt niegodzien czuć dotyku jej opon.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Następnym razem w tak dalekie podróże wybieram się na lawecie
Okazało się że powodem wybuchu chłodnicy był niedziałający wiatrak ... no i miało prawo przegrzać się
Na szczęście wszystko jest już wymienione i auto czeka na odbiór. Znowu –$$$
Ostatnio na dniach razem z ekipą strzeliliśmy parę ujęć w ruchu. Szybki montaż i coś fajnego udało się sklecić
BG doczekała się krótkiego promo

Fajne fajne
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen