Przednie czujniki parkowania COBRA – Mazda 2.0 147

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez marcdeq » 25 lip 2016, 22:55

Witam,
mam mały problem z czujnikami parkowania. Montowane w ASO Mazdy, moduł z tego co widzę to COBRA 0168 (choć znalazłem informacje że jest to niby tylny parktronic), nie wiem czy na przód nie jest inny, ale nie widzę drugiej skrzynki. W czym problem?
Kupiłem nowy akumulator, po jego zamontowaniu czujniki z tyłu działają normalnie, a przednie czujniki pikają nieustanie i nie reagują. Wcześniej działały normalnie. Myślę, że jest to kwestia ich skonfigurowania. I tu pytanie, czy ktoś miał już taki problem? Znalazłem manual przednich czujników tego typu http://automobiles.fredericbazin.fr/cob ... E2078A.pdf jednak schemat instalacji który tam jest napisany u mnie nie działa. Czujniki ciągle pikają nieustanie :)

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Pozdrowienia
marcdeq

Postprzez MikeAndreas » 19 kwi 2017, 11:08

Witam.

Trochę późno odpisuję, ale dopiero wyszukałem ten wątek.

Piszesz, że cięgle piszczą.
Pytanie czy po włączeniu piszczą od razu (tak jak by przeszkoda była blisko).
Czy może:
Włączasz i masz taką sytuację.
Słyszysz raz lub dwa razy lub więcej "pik", a po tym jest ciągły sygnał "beeeeeeeeep"?
Początkujący

Od: 19 kwi 2017, 11:03
Auto: VW Bora 1.9TDi