piotrlct napisał(a):Czy Mazda stosowała już bezpośredni wtrysk we wcześniejszych modelach?
Tak, na przykład Mazda 6 GH FL 2.0 DISI .
www.mazdaspeed.pl
darrecki napisał(a):Michale, zobacz kilka wątków poniżej Twojego, znajdziesz tam to, o co pytasz.
viewtopic.php?f=139&t=188393
viewtopic.php?f=139&t=176885
piotrlct napisał(a):Mi również Mazda 3 chodzi od dawna po głowie, ale czekam na wersję po lifcie. Mam nadzieję, że poprawią wygłuszenie bo po jeździe próbnej mam wrażenie, że hałas wiatru opływającego auto jest podobny jak w moim Lanosie, gdzie mam sparciałe uszczelki na drzwiach. Na autocentrum są bardzo dobre opinie użytkowników o tym modelu. Jednak Ci pisali swoje wrażenia po kilku tysiącach kilometrów. Mnie interesuje opinia ludzi, którzy mają za sobą około 100 tys. Jak po takich przebiegach sprawuje się auto. Technologia jest dość nowa. Tak naprawdę dopiero będzie wszystko wychodzić po kilku latach eksploatacji. Obawiam się troszkę bezpośredniego wtrysku. Taka konstrukcja może mieć problem z odkładaniem się nagaru na dolocie i zaworach ssących. Poza tym inżynierowie strasznie odchudzili tłoki i korbowód. Nie wiem jak to będzie się miało z wysokim sprężaniem w silniku po kilku latach. Czy elementy te po 100 tys. nie dostaną w?
Czy Mazda stosowała już bezpośredni wtrysk we wcześniejszych modelach?
Znajomy w tamtym roku dostał za 1 PLN
– gwarancję 5 lat
– opony zimowe
– dywaniki
– dodatkowe zabezpieczenie
ojciecmajster napisał(a):Na autocentrum to Ci Dacię Logan polecą (82% na tak).
piotrlct napisał(a):Głęboko wierzę, że poprawili wygłuszenie w aucie, gdyż jest to chyba największy minus tego auta.
brii napisał(a):Nic z tych rzeczy – marketingowcy i PR nigdy nie dają informacji o tym, że coś było źle więc nie napiszą, że teraz jest super-duper-wyciszenie. Mogą poprawić wygłuszenie i się nie przyznać albo tego w ogóle nie ruszyć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości