Mazda 323f BA Z5 97r Ruda! 17"ASA/ Kabummm....
Uu szyba trochę przyjęła.
Niee no sarna... Noo szyba przyjeła całą mase , ale tez jechałem wolno bo 60km/h zreszta w zabudowanym mi wyleciala... Jakby auto nie było tak niskie i jeszcze zanurkowało przodem przy hamowaniu i podcieło nogi sarne ślizenła sie po maske i prosto w szybe.. Uciekałem ile mogłem ale jak widac nie da sie ...
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Te wszystkie sarny, jelenie, łosie i inne zwierzaki, to jedno z gorszych co może zdarzyć się podczas jazdy. W nocy najgorzej (w sumie zwykle w nocy wyskakują). Widzą, bądź słyszą, że coś (samochód) się do nich zbliża, i zamiast się kryć bo to przecież potencjalny, groźny wróg, to kurde wybiegają naprzeciw dwóm szybko zbliżającym się do nich światełkom. I to jeszcze zawsze w ostatniej chwili. Czasem odnoszę wrażenie, że one robią to ludziom specjalnie, albo bawią się jak torreadorzy z bykami, gdzie my jesteśmy bykami, a one czerwoną płachtą i próbują nas uniknąć...
Gdyby nie zwierzęta, to bardzo lubiłbym jeździć nocą, a tak zawsze mam mieszane uczucia. Już chyba nawet nieoświetlonych pieszych się aż tak nie boję, bo o ile nie są pijani, to liczę na to, że mają odrobinę ogłady, i schodzą na tyle, że nawet nie widząc ich, zejdą na tyle, że nie robiąc kontry nic im się nie stanie. Choć oczywiście odblaski i światełka trzeba mieć! Ale ludzi o ile zachowują pozory myślenia, o tyle zwierzęta to zło wcielone w trakcie nocnej jazdy.
No ale żeby w mieście... To tym bardziej...

Gdyby nie zwierzęta, to bardzo lubiłbym jeździć nocą, a tak zawsze mam mieszane uczucia. Już chyba nawet nieoświetlonych pieszych się aż tak nie boję, bo o ile nie są pijani, to liczę na to, że mają odrobinę ogłady, i schodzą na tyle, że nawet nie widząc ich, zejdą na tyle, że nie robiąc kontry nic im się nie stanie. Choć oczywiście odblaski i światełka trzeba mieć! Ale ludzi o ile zachowują pozory myślenia, o tyle zwierzęta to zło wcielone w trakcie nocnej jazdy.
No ale żeby w mieście... To tym bardziej...
Noo nie w miescie tylko na wsi
I nie nocą... Szyba wczoraj zmieniona , nawet teraz lepsza ma pasek na gorze zaciemniony i DamianoV6 ogarnoł koleżke co przyjechał na miejsce i wymienił szybe. A ja wczesniej ogarnołem szybe pojechałem po nią drugim autem i wieczorkiem szyba na aucie i auto złozone i ogarniete.
Ale fakt jest to zło wcielone... Dzisiaja jadac z RZE cos tam mi migneło w trawie i trąbiłem i zwalnialem .
Ale fakt jest to zło wcielone... Dzisiaja jadac z RZE cos tam mi migneło w trawie i trąbiłem i zwalnialem .
Dzialam dalej z Efka. Szyba tył zaciemniona w sobote i zmieniona folia na bocznych tylnych szybach.
Noo i blacharka i lakier. Dużo roboty z tym , ale nie ma wyproś... Dzisiaj sie ostro zaparłem i juz cos widac jesli jutro zrobie takie kolejne podejsc elementy bedą gotowe na malowanie jutro i mysle ,ze cos juz obkleje i przygotuje miejsce. Aaa i wylciela tylna wycieraczka
I niech ktos doradzi jak lepiej "zlać" ten spoilerek z klapa. Bo juz kurde chodzi mi po głowie obklejenie i zaciaganie szpachłowki palcem
Proszę nie używać wulgaryzmów. Następnym razem będzie ostrzeżenie – Mr_Bartek
Noo i blacharka i lakier. Dużo roboty z tym , ale nie ma wyproś... Dzisiaj sie ostro zaparłem i juz cos widac jesli jutro zrobie takie kolejne podejsc elementy bedą gotowe na malowanie jutro i mysle ,ze cos juz obkleje i przygotuje miejsce. Aaa i wylciela tylna wycieraczka
I niech ktos doradzi jak lepiej "zlać" ten spoilerek z klapa. Bo juz kurde chodzi mi po głowie obklejenie i zaciaganie szpachłowki palcem
Proszę nie używać wulgaryzmów. Następnym razem będzie ostrzeżenie – Mr_Bartek
Nooo soooomm jakie som
ALe dzisiaj zrobilem taka lekka polerke i ładnie schodzi wszystko takze w czwartek/piatek trzeba sie z tym ogarnać 
A tu kolejna porcja zdjec z prac
Dopisano 18 lip 2016, 22:02:
Aa i efekt koncowy jak mowie po lekkiej polerce
A tu kolejna porcja zdjec z prac
Dopisano 18 lip 2016, 22:02:
Aa i efekt koncowy jak mowie po lekkiej polerce
Ehh tak gazowlotka
Mi tam ona wcale nie przesszkadza 
Efekty tego co spierdzieliłem przy malowaniu bezbarwnym
Dopisano 20 lip 2016, 22:16:
Koncowy
Efekty tego co spierdzieliłem przy malowaniu bezbarwnym
Dopisano 20 lip 2016, 22:16:
Koncowy
Ładnie kurde:)
Jak na tak spartańskie warunki malowania wyszło całkiem ładnie
A co ci ta biedna wycieraczka z tyłu przeszkadzała

A co ci ta biedna wycieraczka z tyłu przeszkadzała
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Liczy sie tez przygotowanie elementow
Ale faktem jest ,ze jakby było jeszcze wiecej osłoniete foliami i lepsze oświetlnie byłoby jeszcze lepiej choc i tak jestem zadowolony:)
Nie działalaa
Mialem to zrobic a ze wyszło lakierowanie po drodze tow wywalilem 
Nie działalaa

Aaa no mozna
Mowie przygotowanie jest mega wazne i dobrze ciśnienie i pistolet wyregulowac. Noooooo i oświetlenie
Zrobie fotki jak to w całosci wyglada niedługo.