Czujnik ciśnienia paliwa
Strona 1 z 1
Witam, miałem problemy z silnikiem. Falowanie obrotów, dlawienie itp. Okazało się że winowajca to czujnik ciśnienia paliwa. Serwis krzyknął 550 zł. 350 zl czujnik oryginał ( ok oryginał tyle kosztuje) ale robocizna 200 zł... Gdzie on się znajduje że aż tyle za wymiane?
- Od: 7 wrz 2014, 20:30
- Auto: Mazda 3 -1.6 CD MR'06 2008r
Hej,
poczytaj tu: viewtopic.php?f=469&t=122356&start=120 albo tu: viewtopic.php?f=469&t=191053&p=3160738&hilit=czujnik+ci%C5%9Bnienia+paliwa#p3160738
Czujnik z cytryny nowy płaciłem 250zł z wymianą we Wrocławiu.
poczytaj tu: viewtopic.php?f=469&t=122356&start=120 albo tu: viewtopic.php?f=469&t=191053&p=3160738&hilit=czujnik+ci%C5%9Bnienia+paliwa#p3160738
Czujnik z cytryny nowy płaciłem 250zł z wymianą we Wrocławiu.
baszawez napisał(a):Witam, miałem problemy z silnikiem. Falowanie obrotów, dlawienie itp. Okazało się że winowajca to czujnik ciśnienia paliwa. Serwis krzyknął 550 zł. 350 zl czujnik oryginał ( ok oryginał tyle kosztuje) ale robocizna 200 zł... Gdzie on się znajduje że aż tyle za wymiane?
Witam , co to znaczy oryginalny czujnik, Mazdowski nie istnieje, to silnik koncernu PSA, ja płaciłem za czujnik Boscha ( Citroen, Peugeot i Fiat) coś około 280zł, robiłem wymianę sam , całośc 2 godziny , ale nie jest lekko , zwłaszcza ta opaska blaszana na EGR
Dzisiaj wymieniałem elektrozawór solenoidowy i zastanawiałem się, czy nie łatwiej byłoby dostać się do tego czujnika od kanału? 
danrok napisał(a):Dzisiaj wymieniałem elektrozawór solenoidowy i zastanawiałem się, czy nie łatwiej byłoby dostać się do tego czujnika od kanału?
Nie ma szans , on jest zaraz nad skrzynią biegów , z dołu nawet zapałki nie włożysz, z boku też , a trzeba mieć jeszcze miejsce na ruch kluczem i to tylko oczkowym (27), tylko od góry jest możliwość
Jaro My napisał(a):Nie ma szans , on jest zaraz nad skrzynią biegów , z dołu nawet zapałki nie włożysz, z boku też , a trzeba mieć jeszcze miejsce na ruch kluczem i to tylko oczkowym (27), tylko od góry jest możliwość
No to klops. Przynajmniej kanału nie trzeba

uszol90 napisał(a):może wystarczy zdemontować podstawę akumulatora i robi się trochę więcej miejsca ?

uszol90 napisał(a):można przecież zakupić klucz nasadowy długi, w sklepach nie barkuje a znów nie kosztuje majątku...
Do tego przegub cardana i po problemie ?:)
To jeszcze spróbuj wypiąć kostkę elektryczną

Strona 1 z 1