Witam,
Posiadam Mazdę 3 w kolorze białej perły. Pytanie dotyczy zderzaka tylnego. Zauważyłem, że jego kolor nieznacznie się różni od całej reszty, jest bardziej kremowy. Niektórzy mówią, że pewnie było uderzone z tył, a niektórzy twierdzą że to poprzez plastik, który nabiera nieco innego odcienia. Jakieś opinie na ten temat?
Zderzak tył
Strona 1 z 1
Poczytaj wątek z BM viewtopic.php?f=494&t=174641&view=unread#unread
Jak masz autko używane to pewnie trudno będzie stwierdzić czy zderzak był malowany/wymieniany czy tak wyjechał z fabryki.
Jak masz autko używane to pewnie trudno będzie stwierdzić czy zderzak był malowany/wymieniany czy tak wyjechał z fabryki.
Już gdzieś pisałem... Takie zjawisko nazywamy elektrostatyką. Lakierując jednocześnie elementy metalowe i plastikowe na tych drugich ziarno miki czy metalu inaczej się układa przez co inaczej załamuje światło. W rezultacie widzimy inny odcień tego samego koloru.
Co do Twojego auta- o ile różnica zderzaka tylnego w stosunku do błotnika tylnego jest taka sama z jednej i drugiej strony,porównaj sobie z przodem (zderzak/błotnik,lewa i prawa strona). Jeżeli jest to samo-pewnie fabryka,jeśli nie -jakiś rzemieślnik.
Co do Twojego auta- o ile różnica zderzaka tylnego w stosunku do błotnika tylnego jest taka sama z jednej i drugiej strony,porównaj sobie z przodem (zderzak/błotnik,lewa i prawa strona). Jeżeli jest to samo-pewnie fabryka,jeśli nie -jakiś rzemieślnik.
-
rav 75
Różnice zawsze są,przykładem może być zdjęcie nr3 auta e-tomka gdzie widać inny odcień (bardziej żółty) na spoilerze. To normalne,nie ma się czym przejmować. Z biegiem czasu może (choć nie musi) się bardziej uwidocznić. My,lakiernicy,musimy widzieć takie różnice...
-
rav 75
Drobne różnice u mnie na niebieskim było widać.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Strona 1 z 1