Mazda6 GG RF '02 150 PS Grace Green Mica :) 18" The End :(
60 zł za oklejenie + folia (którą dowiozłem)
ale trochę po znajomościach było
ona naprawdę na allegro była najciemniejsza 
smarkfonowa jakość

smarkfonowa jakość
PeKa napisał(a):masz tak kiepsko pomalowaną klapę?
ten lakier tak ma
Ale zdjęcie zrobiło też swoje, widziałem Madzię na żywo nie raz i jest glanc, poza tym nawet jakby była cytrynka po lakierowaniu, to po takiej ilości wosków, polerowań itp dawno by ją usunął
Czekam 28-go sierpnia
Czekam 28-go sierpnia

-
makmarc
skórka niestety jest chociażby po lakierniku na nadkolach z tyłu, ale spokojnie
najpierw doprowadzę ją do takiego wyglądu jaki sobie zaplanowałem, a później lecimy w konkretną korektę detailingową
ja też

przy okazji fotka z wczoraj

makmarc napisał(a):Czekam 28-go sierpnia
ja też

przy okazji fotka z wczoraj
Mogła być trochę ciemniejsza, ale i tak wygląda bardzo dobrze 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
no, od razu lepiej
chociaż skoro wycinane sa kołka (co dla mnie jest wizualna koniecznoscia przy przyciemnianiu folia, żeby nie zajezdzało tjuningową wioską) to też uważam że mogłoby być jeszcze trochę ciemniej
Co do tematu ewentualnej sprzedaży jaki się pojawił, to niestety nie chcesz nawet Rafał wiedzieć za ile byś ją musiał oddać gdybyś naprawdę musiał ją sprzedawać 

- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Socyopatic napisał(a):nie chcesz nawet Rafał wiedzieć za ile byś ją musiał oddać gdybyś naprawdę musiał ją sprzedawać
Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
- Od: 29 cze 2012, 11:06
- Auto: była:
Mazda 6
Honda Accord
jest: Subaru Outback
dokładnie na 7820 zł wycenił ją eurotax
miałem oferty na 15k od ręki, ale nieeee
poszedłem za ciosem i do lamp dorobiłem 3ci stop i odblaski w zderzaku

poszedłem za ciosem i do lamp dorobiłem 3ci stop i odblaski w zderzaku

Madzia bez problemu pokonuje kolejne kilometry i robi się trochę nudno, więc jak zwykle muszę sobie jakieś problemy znaleźć i tak oto mam do Was kilka szybkich pytań
1. Królewna znowu kopci. Za tydzień/dwa wymienię filtr paliwa i zaleję go diesel spulung od liqui moly. Ciekawe czy pomoże. W ogóle usłyszałem żeby na pełen zbiornik wlać z litr jakiejś 95, żeby oczyściła. Dobry pomysł?
2. Skaczące napięcie 12V jest zabójcze dla żarówek led, które znowu częściowo zaczynają robić stroboskop
znalazłem jakieś, które mogą pracować w zakresie od 10 do 30V, ale kosztują ponad 20zł/szt.
myślę że jednak lepiej kupić jakieś za 5zł i po prostu wymienić co jakiś czas
macie może jakieś sprawdzone i poratujecie?
3. Daszek przeciwsłoneczny u pasażera nie dolega do podsufitki. Na szczęście tragedii nie ma, bo sam nie opada, ale tą niewielką szczeliną mnie denerwuje
na allegro widziałem same używki i boję się że kupię i będzie to samo albo jeszcze gorzej. Istnieje jakiś patent na naprawienie tego "bolca", który wchodzi w daszek? Bo to on jest przyczyną, powinien być spłaszczony, a u mnie się wyrobił i lekko zaokrąglił
Muszę doprowadzić tę moją do stanu mnie satysfakcjonującego
a tymczasem tak z wieczora zdjęcie zegarów 

1. Królewna znowu kopci. Za tydzień/dwa wymienię filtr paliwa i zaleję go diesel spulung od liqui moly. Ciekawe czy pomoże. W ogóle usłyszałem żeby na pełen zbiornik wlać z litr jakiejś 95, żeby oczyściła. Dobry pomysł?

2. Skaczące napięcie 12V jest zabójcze dla żarówek led, które znowu częściowo zaczynają robić stroboskop

3. Daszek przeciwsłoneczny u pasażera nie dolega do podsufitki. Na szczęście tragedii nie ma, bo sam nie opada, ale tą niewielką szczeliną mnie denerwuje
Muszę doprowadzić tę moją do stanu mnie satysfakcjonującego

Fajna furka
Ja na twoim miejscu cieszyłbym się z braku "felerów" a widzę, że kolega na siłę ich szuka
Ale ja to rozumiem – ciągle trzeba cosik majsterkować, bo by nudno było

Ja na twoim miejscu cieszyłbym się z braku "felerów" a widzę, że kolega na siłę ich szuka

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Do wnetrza to uzywam najtanszych ledow z alledrogo(zawsze w schowku obok zapalniczki mam zapas zarowek :d) tylko ze te na ledach smd.
Postojowek ledowych nie mam po przygodach jak plastiki spuchly i mi powpadaly do lamp
Podswietlenie rejestracji to robie z paska ledowego (takiego co montujesz w domu pod szafkami:d) troche trzeba dociac i polutowac ale swieci ladnie bialo i jak na razie dluzszy okres czasu nie mam z tylu choinki 
Postojowek ledowych nie mam po przygodach jak plastiki spuchly i mi powpadaly do lamp

Rafale nie problemem jest skakające napięcie, tylko licha jakość ledów, pojawiają się zimne luty i dlatego jest dyskoteka. Weź zainwestuj w dobre ledy i będą swiecić długo. Ja za ledy na całe auto zapłaciłem coś 200-250zł, zakładałem je jakieś 2,5 roku temu i żadna do dzisiaj nie mruga i świeci bardzo dobrze.
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Co do lania Pb95 do silnika z commonrail-em to bym poszukał pewniejszych informacji i bez gruntownego sprawdzenia tematu raczej nie ryzykował. Pamiętam, że na większych mrozach sam lałem 1 litr Pb na 30 On celem rozpuszczenia wytrącającej się z zimna parafiny (stary patent), ale to było w archaicznym 1.9 TD od Renault (pracującym w moim Volvie 460). Możliwe, że Granatnikowi też podobnie kilka razy zalałem (nie pamiętam), ale że późniejsza historia silnika obejmuje padniętą panewkę, to nie zaryzykuję stwierdzenia, że na stówę nic się nie stanie... 
Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
- Od: 29 cze 2012, 11:06
- Auto: była:
Mazda 6
Honda Accord
jest: Subaru Outback
Ja jak miałem zajechane końcówki wtryskiwaczy (przechodziły tylko testy minimalnej dawki) to mechanik pytał czy przypadkowo nie zalałem zwyklej benzyny
także ja bym nie ryzykował mieszaniny 
maestro81 napisał(a):Fajna furka
dziękuję

maestro81 napisał(a):ciągle trzeba cosik majsterkować, bo by nudno było
no właśnie albo już jestem mega przewrażliwiony albo Madzia sobie drinki myli i zamiast samego napędowego jeszcze silnikowy łyka

laba napisał(a):uzywam najtanszych ledow z alledrogo
laba napisał(a):te na ledach smd
właśnie chyba też tak zrobię

co do tej 95 to jakoś też nie mam przekonania

daszek wyciągnij i w środku jest taka blaszka, którą dociśniesz później włożysz go na swoje miejsce i jak nowy
nie kupuj nie ma sensu 
- Od: 13 mar 2012, 15:40
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 MZR-CD 150KM 2002 rok
viewtopic.php?f=331&t=169015
Mazda 6 GH 2.5 L5-VE 170 KM 2008
viewtopic.php?f=331&t=200456&view=unread#unread