Czateria...cd
A ja nie wiem, mam dogadane to E39 Touring, ale za każdym razem widzę A8 D2 bez kropki rdzy to mi się nogi uginają, to jest prawdziwe auto marzeń dla mnie. Mimo że totalnie bezsensowne i potrzebuję właśnie kombi to nie mogę się otrząsnąć z tego co audi wymyśliło w 1994 roku.
Stała pod ścianą prężąc kakao
JohnnyB napisał(a):A blachy masz skośne ?
Chyba można to zareejstrować z kiera po drugiej stronie w PL ?
Skośne
Żeby zarejestrować to musze wysłać auto na lawecie do UK i najpierw tam je zarejestrować..
Na szczęście kolega co ma busy Polska-Anglia z ludźmi i paczkami mi to machnie za 500zł w obie strony
No i czekałem, aż to ogarnął tam na miejscu tak żebym nie musiał tam lecieć i już jest to ogarnięte

Dopisano 13 lip 2016 23:31:
Mogę to też zrobić nie ruszając auta z Lublina pomijając pewne przepisy, ale chce to zrobić legalnie

Beny napisał(a):Brać zakładać nie żałować,ceny zadbanych miat też chyba idą w górę?
No nie mam zamiaru żałować, normalnie za B8 i prokit bym musiał rzucić ponad 1/3 więcej.
Drożeją na potęgę zadbane NA, szczeglnie przedliftowe z początku produkcji. Najlepiej nie modyfikowane – takie chodzą już za 20-25k.
NB aktualnie są gdzieś w okolicach swojego dna cenowego i rozrzut jest ogromny. Kolega kupił polifta NB za mniej niż 10k – oczywiście golas i z bolączkami, ale c`mon, jeżdżacy roadster bez dziury w podłodze
Panocki, da się (legalnie mieć system) w lapku po wymianie HDD?
System W7Pro instalowany przez sprzedawcę (sprzęt używany). Po przejściu na W10 (dokładnie zbiegło się to idealnie w czasie) dysk głupieje i potrafi międlić po 30 minut na 99% – kompa nie da się kompletnie wtedy używać.
Chciałem wymienić dysk (już na SSD) ale problemem jest system.
Jak to zrobić żeby nie musieć kupować samego systemu? Da się?
Niestety, po wpisaniu klucza, MS każe kontaktować się ze sprzedawcą :/
System W7Pro instalowany przez sprzedawcę (sprzęt używany). Po przejściu na W10 (dokładnie zbiegło się to idealnie w czasie) dysk głupieje i potrafi międlić po 30 minut na 99% – kompa nie da się kompletnie wtedy używać.
Chciałem wymienić dysk (już na SSD) ale problemem jest system.
Jak to zrobić żeby nie musieć kupować samego systemu? Da się?
Niestety, po wpisaniu klucza, MS każe kontaktować się ze sprzedawcą :/
A kiedy zainstalowałeś 10?
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Grzyby napisał(a): Da się?
Czemu by się miało nie dać? Wymieniasz dysk, instalujesz już Win10 i nawet klucza nie będziesz musiał podawać.
Wczoraj robiłem taką podmianę w laptopie znajomego.
Grzyby napisał(a):Po przejściu na W10 (dokładnie zbiegło się to idealnie w czasie) dysk głupieje i potrafi międlić po 30 minut na 99% – kompa nie da się kompletnie wtedy używać.
viewtopic.php?p=3183569#p3183569
loockas napisał(a):Proszę...https://www.microsoft.com/pl-pl/softwar ... ndows10ISO
No ale jak?
Przecież jak wsadzę nowy dysk to nie będzie na nim W7 ani W8.
Chyba że piszesz o tym?
Musisz utworzyć dysk USB, DVD lub plik ISO?
Jeśli musisz zainstalować lub ponownie zainstalować system Windows 10 przy użyciu dysku USB lub DVD, możesz skorzystać ze znajdującego się poniżej narzędzia do tworzenia nośnika, aby utworzyć własny nośnik instalacyjny z wykorzystaniem dysku flash USB lub dysku DVD. To narzędzie udostępnia formaty plików zoptymalizowane pod kątem szybkości pobierania i może służyć do tworzenia plików ISO.
A nie będzie chciał czasem przy instalacji klucza?
Grzyby napisał(a):No ale jak?
Masz tam ISO do pobrania lub apkę to stworzenia pendrive z systemem. To jest obraz do instalacji na czysto Windowsa 10. Klucza nie będzie chciał, bo już masz aktywowany Win10 za pomocą klucza z WIn7. Podczas instalacji poprosi o klucz, ale dajesz pomiń i po uruchomeniu już system, podpinasz się do Internetu i Ci powinien aktywować system. Gdyby jednak jakimś cudem się to nie udało, to wpiszesz klucz z naklejki ten z Win7 i powinno banglać, ale jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło.
Tak wysokiej i rozciągniętej w czasie fali autentycznej nienawiści do Windowsów jakie spowodował Win10 jeszcze w historii nie było. Ile kasy natłukły dzięki tej aktualizacji zewnętrzne działy IT i producenci oprogramowania to się przeliczyć nie da 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Jak widać po ilości problemów które generuje wciąż jest to nowość. A jak patrzę z boku na politykę MSu to "lifty" w postaci kolejnych updateów będą tylko dorzucać problemów.
Póki nic mnie nie zmusza nie oddam 7ki, tak samo jak do ostatniego tchu nie chciałem opuścić XPka a wcześniej 98SE
Póki nic mnie nie zmusza nie oddam 7ki, tak samo jak do ostatniego tchu nie chciałem opuścić XPka a wcześniej 98SE

loockas napisał(a):Ten system już ma ponad rok, żadna nowość.
Mi się wydaje, że finalna wersja to wyszła bardzo niedawno o ile już wyszła. Rok temu to testinga wypuścili a wersja finalna to miała być jak się skończy darmowa aktualizacja, która była do tej pory darmowa bo to właśnie była wersja "testing"...
Trusted computing – Yes or No?
Jeszcze raz w temacie serwisu expresu.
Dostałem info że się nie poczuwają do serwisu gwarancyjnego....zgodziłem się na naprawę i z przesyłką itp. wyszło 590 PLN. Mieli dziś odesłać, ale zadzwonili że młynek przyszedł ale nie przyszły jakieś uszczelki od przedostającej się wilgoci.
Rozebrałem ten ekspres i w okolicy młynka, absolutnie nie ma żadnych uszczelek.......jak nic leca w kulki.
A co do Windy, Grzyb, chyba nie ogarniasz tego jakoś mocno, sam to kiedyś chyba tłumaczyłeś, nie można być od wszystkiego. Już byś dawno zamknął temat jak byś wezwał jakiegoś studenciaka z "pogotowia komuterowego" który za 50 PLN by co to przeinstalował.....
Dostałem info że się nie poczuwają do serwisu gwarancyjnego....zgodziłem się na naprawę i z przesyłką itp. wyszło 590 PLN. Mieli dziś odesłać, ale zadzwonili że młynek przyszedł ale nie przyszły jakieś uszczelki od przedostającej się wilgoci.
Rozebrałem ten ekspres i w okolicy młynka, absolutnie nie ma żadnych uszczelek.......jak nic leca w kulki.
A co do Windy, Grzyb, chyba nie ogarniasz tego jakoś mocno, sam to kiedyś chyba tłumaczyłeś, nie można być od wszystkiego. Już byś dawno zamknął temat jak byś wezwał jakiegoś studenciaka z "pogotowia komuterowego" który za 50 PLN by co to przeinstalował.....
..::Born To Rise Hell::..
Xenocyd napisał(a):to "lifty" w postaci kolejnych updateów będą tylko dorzucać problemów
Ale ten system już tak będzie wyglądał. Nie będzie kolejnych wersji, będą tylko aktualizacje mniejsze lub większe
brii napisał(a):Mi się wydaje, że finalna wersja to wyszła bardzo niedawno o ile już wyszła.
Problemem są jak zwykle stare komputery. W firmie z racji MAPS'a korzystamy z Win10 jak tylko się pojawił. Pomijając kilka problemów hardwareowych to nie ma z tym systemem większych problemów. Te które są najczęściej wynikają z niewiedzy użytkowników. Niestety Win10 jest imho mega rozbity na "stary" windows i "nowy" windows. Najlepszym przykładem jest chyba panel sterowania, który wystepuję w dwóch wersjach.
W domu mam 3 komputery z Win10, użytkowane przez osoby nieinformatyczne i nikt nie narzeka. Wręcz przeciwnie, są zadowoleni bo podobno pracuje się lepiej. Ja zdążyłem Win10 poużywać raptem 3 miesiące, mnie nie urzekł, ale krok jaki zrobili w stosunku do poprzednich wersji jest ogromny. Widać przynajmniej kierunek w jakim MS będzie szedł, bo po Win8/8.1 trudno było cokolwiek wywnioskować.
Osobiście nie spotkałem się jeszcze z nowym komputerem, który miałby problemy z Win10. Oczywiście nie mówię to o marketówce za 1500zł. Imho komputery nie powinny już wychodzić bez dysków SSD w standardzie.
Gib napisał(a):A ja nie wiem, mam dogadane to E39 Touring,.
Sprawdziłem w Google jak to wygląda. Pewnie to wciąż dobry wóz, ale dizajn z muzeum wzornictwa przemysłowego. A8 dużo lepiej zniósł upływający czas.
Nie wiem czy to BMW jest sexy w 2016 roku, pewnie broni się jakością i silnikiem