O jakiej prędkości odczytu/zapisu masz kartę do kamerki?
Mazda6 GH L5-VE '08 2.5 TOP by Weelkoo – Eibach / 19" 9RR + 18" Work / 2x Lip / Sebring / Folia
Proszę wstaw próbki wideo w dzień i w nocy 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Może nie od Marcina, ale są to surowe pliki prosto z kamerki.
1080/60-słonecznie
1080/60-dzień
1080/60-noc
1080/30-noc
Nagrania nie są moją własnością. Zostały zapożyczone ze strony Wideorejestratory24.
1080/60-słonecznie
1080/60-dzień
1080/60-noc
1080/30-noc
Nagrania nie są moją własnością. Zostały zapożyczone ze strony Wideorejestratory24.
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
Bardzo ładnie rejestruje ta kamerka, jasno, wyraźnie i szeroko
Szkoda tylko, że nie ma GPS'a...
Ja mam Overmax'a CamRoad 6.1 i też jestem zadowolony z jakości zapisu i w dzień i w nocy, choć ta YI ma fajny szerokokątny obiektyw co daje jej przewagę...

Szkoda tylko, że nie ma GPS'a...
Ja mam Overmax'a CamRoad 6.1 i też jestem zadowolony z jakości zapisu i w dzień i w nocy, choć ta YI ma fajny szerokokątny obiektyw co daje jej przewagę...
Pracowita niedziela – samochód wymyty, następnie pomalowałem na nowo jedną listwę chromowaną zderzaka (poprzednie malowanie miało niewielkie mankamenty), zamontowałem kamerkę, pomalowałem zaciski (oraz osłony na tylnej osi) a na koniec świeża warstwa QD
No to wracając do montażu kamerki – jest zamontowana w pobliżu lusterka od strony pasażera, najwyżej jak to było możliwe tak by w kadr nic nie wchodziło (a konkretnie obudowa lusterka). Przy takim montażu kierowca nie widzi kamerki w ogóle, w całości chowa się za lusterkiem wstecznym – nie ograniczamy nawet nieznacznie pola widzenia

Okablowanie wygląda tak:

więc tak, od kamerki kabel zasilający puściłem za uchwytem, tuż przy obudowie lusterka i wprowadziłem tam za podsufitkę:

od podsufitki kabel przechodzi przy łączeniu z słupkiem i wchodzi za uszczelkę:

Uszczelką schodzi na dół i jest wpuszczony pod schowek z wykorzystaniem istniejącego łączenia między plastikami:

pod schowkiem jest plastikowa osłona na klipsach (na zdjęciu powyżej widać jak jest odpięta na jednym boku) – odpiąłem ją i tamtędy kabel puściłem w okolice tunelu środkowego, gdzie wchodzi pod plastik ponownie:

na wysokości fotela pasażera wychodzi z pod plastiku i wprowadzony jest do schowka w podłokietniku.

niestety kabel jest na styk, docelowo chciałem żeby wychodził w kierunku schowka dalej – może zastosuję jakąś przedłużkę krótką
Co do samego zasilania – dołączona do kompletu ładowarka nie bardzo chce współpracować z GH, nie pierwsza zresztą. Gniazdka w GH mają dość głęboko osadzone pin'y i czasem ładowarki nie sięgają do nich – tak jest w tym przypadku, jak docisnę ją palcem to pojawia się napięcie, jak zabiorę palec – ładowarka odskakuje i napięcie znika. Wykorzystałem więc swoją ładowarkę Philipsa 
Co do materiału wideo – sample jakieś będą jutro popołudniu ale bez szału, bo na YT kompresja sporo zjada
zelka już wrzucał przykładowe nagrania, w sieci jest tego naprawdę sporo. GPS nie ma, jest za to bardzo użyteczne WiFi – z poziomu dedykowanej apki mamy podgląd na żywo, możliwość zarządzania ustawieniami oraz przeglądania i pobierania na telefon nagranych klipów (bez ściągnięcia pliku nie można go odtworzyć, widać tylko kilka przykładowych klatek). Jakość jak na cenę przyzwoita, do tego nie zaobserwowałem utraty ostrości po postoju blisko 6h w pełnym słońcu (przy czym słońce nie świeciło bezpośrednio na kamerę).
Teraz przechodząc do drugiego wydarzenia dnia dzisiejszego a więc zacisków
Miałem jeszcze srebrną farbę do odświeżenia tarcz ale zabrakło dnia, więc skończyło się na zaciskach i odświeżeniu osłon tarcz na tylnej osi. Zaciski pomalowane lakierem Foliatec w kolorze GT Blue, ale równie dobrze mógłby się nazywać "Błękit Mazdaspeed" – kolor niemal idealnie zgrywa się z kolorem na klubowych ramkach
ale co ja będę pisał, skoro są zdjęcia 

Myślę, że fajny akcent i kolor robi robotę
No to wracając do montażu kamerki – jest zamontowana w pobliżu lusterka od strony pasażera, najwyżej jak to było możliwe tak by w kadr nic nie wchodziło (a konkretnie obudowa lusterka). Przy takim montażu kierowca nie widzi kamerki w ogóle, w całości chowa się za lusterkiem wstecznym – nie ograniczamy nawet nieznacznie pola widzenia

Okablowanie wygląda tak:

od podsufitki kabel przechodzi przy łączeniu z słupkiem i wchodzi za uszczelkę:

Uszczelką schodzi na dół i jest wpuszczony pod schowek z wykorzystaniem istniejącego łączenia między plastikami:

pod schowkiem jest plastikowa osłona na klipsach (na zdjęciu powyżej widać jak jest odpięta na jednym boku) – odpiąłem ją i tamtędy kabel puściłem w okolice tunelu środkowego, gdzie wchodzi pod plastik ponownie:

na wysokości fotela pasażera wychodzi z pod plastiku i wprowadzony jest do schowka w podłokietniku.

niestety kabel jest na styk, docelowo chciałem żeby wychodził w kierunku schowka dalej – może zastosuję jakąś przedłużkę krótką
Co do materiału wideo – sample jakieś będą jutro popołudniu ale bez szału, bo na YT kompresja sporo zjada
Teraz przechodząc do drugiego wydarzenia dnia dzisiejszego a więc zacisków

Myślę, że fajny akcent i kolor robi robotę

- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Muszę przyznać, że faktycznie fajnie się wkomponowało w charakter autka – mod na 

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Zaciski prezentują się pięknie, a kolor to robi mega mega robotę
Swojej też muszę zafundować malowanie zacisków bo wyglądają żałośnie, tylko nie mam pomysłu na kolor i jakoś zawsze czasu mało...
Mod na duży plus
Co do podłączenia kamerki też miałem iść z kablem tą drogą co Ty, jednak zdecydowałem się na podłączenie zasilania pod lusterko wsteczne. Jest równie estetycznie, kabla nie widać, a po przekręceniu kluczyka kamera włącza się automatycznie i to właśnie na tym mi zależało. Jedynie co jest na minus to to, że musiałem skrócić kabel zasilający jednocześnie go "niszcząc" i w tej chwili nie ma możliwości przeniesienia kamerki do innego auta bez zakupu zamiennej ładowarki do kamery.

Swojej też muszę zafundować malowanie zacisków bo wyglądają żałośnie, tylko nie mam pomysłu na kolor i jakoś zawsze czasu mało...
maestro81 napisał(a):mod na
Mod na duży plus
Co do podłączenia kamerki też miałem iść z kablem tą drogą co Ty, jednak zdecydowałem się na podłączenie zasilania pod lusterko wsteczne. Jest równie estetycznie, kabla nie widać, a po przekręceniu kluczyka kamera włącza się automatycznie i to właśnie na tym mi zależało. Jedynie co jest na minus to to, że musiałem skrócić kabel zasilający jednocześnie go "niszcząc" i w tej chwili nie ma możliwości przeniesienia kamerki do innego auta bez zakupu zamiennej ładowarki do kamery.
AloHa
Kabelki estetiko
U Gejszy jest 12v po kluczyku w podsufitce i tam schowana jest też ładowarka
Ja doszukałem się jednego "minusa" takiego umiejscowienia kamerki , kierowca jej nie widzi( zasłania lusterko) i jak by coś chciał pogmerać na szybko to nie mam dostępu bez kombinowania i odpinania
Zaciski ładnie się komponują z całością
Kabelki estetiko

U Gejszy jest 12v po kluczyku w podsufitce i tam schowana jest też ładowarka
Ja doszukałem się jednego "minusa" takiego umiejscowienia kamerki , kierowca jej nie widzi( zasłania lusterko) i jak by coś chciał pogmerać na szybko to nie mam dostępu bez kombinowania i odpinania
Zaciski ładnie się komponują z całością

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
no to przykładowy materiał z wczoraj:
miejcie na uwadze, że nie dość, że pod ostre słońce to YT mocno zabija detale kompresją. Dla porównania klatka z oryginalnego materiału:
jakość w 1080p30 i 1296p30 jest nieco lepsza no ale płynność inna
tu z kolei pierwsza klatka po uruchomieniu samochodu, który wraz z kamerką stał 6h w 30' upale, bezpośrednio w słońcu:
miejcie na uwadze, że nie dość, że pod ostre słońce to YT mocno zabija detale kompresją. Dla porównania klatka z oryginalnego materiału:
jakość w 1080p30 i 1296p30 jest nieco lepsza no ale płynność inna
nie mogę się dopatrzyć rejestracji jadących z przeciwka
kwestia psucia yt czy na nagraniach też nie widać?

kompresja – nawet w takich warunkach większość tablic jadących z naprzeciwka aut widać (aczkolwiek nie wszystkie)
Bardzo ładnie siadł ten kolor zacisków do całości 

- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
kolejny serwis olejowy wypadnie po powrocie z wczasów mniej więcej, więc zakupy już poczynione – Amsoil 5W30 ponownie wraz z kompletem filtów Knechta 
filtr powietrza i kabinowy w sumie już wpadły
6'tka śmiga a ja tymczasem rozglądam się za jakimś ciekawym kompletem nakrętek, bo jak się okazało ostatnio przy wymianie opon w jednej mi przekręcili gwint, tymczasem wpadła więc nakrętka z kompletu zimowego. W ciągu tygodnia jeszcze będzie woskowanie i w piątek lecimy na południe Europy
filtr powietrza i kabinowy w sumie już wpadły

dziś kolejne paczki
z nakrętkami szybko poszło – opinia znajomego wykluczyła 90% nakrętek dostępnych na rynku, odrzuciłem te, które ceną zbliżały się do kwot czterocyfrowych i zostało raptem kilka opcji do wyboru. Odrzuciłem otwarte, wąskootworowe oraz niedostępne i ostały mi się praktycznie tylko TPI, które zamówiłem wczoraj a dziś dotarły 
Dodatkowo od Mazparts dotarła paczka z kompletem nowych wycieraczek Denso
Dodatkowo od Mazparts dotarła paczka z kompletem nowych wycieraczek Denso

jedna i druga paczka mi się podoba
te tpi są wąskootworowe czy standardowe? Bo wyglądają na dość szerokie

Weelkoo napisał(a):Dodatkowo od Mazparts dotarła paczka
Widzę, że nie tylko ja kupuję coś u chłopaków.
Sam się nad nimi dość mocno zastanawiałem lub tymi od Japan Racing. Cenowo wychodzi dość podobnie. Miałeś na uwadze nakrętki od JR? Jeśli je odrzuciłeś, podaj proszę powód.
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
rafalmazda6 napisał(a):Bo wyglądają na dość szerokie
Standardowe – na klucz 19, średnica stożka u podstawy – 24mm
zelka napisał(a):Miałeś na uwadze nakrętki od JR?
brałem pod uwagę – dla mnie na plus JR, że dłuższe (przy aktualnych felgach na plus) no i mają kilka kolorów (tu tylko czarne albo srebrne, choć i tak chciałem czarne//grafitowe), na minus (znów, dla mnie) że jednak otwarte. No i przede wszystkim – nie odrzuciłem ich, po prostu nie znalazłem dostępnych na teraz