Wymiary samego radiatora 560x360x16 mm. Ja podpasowałem od audi A3 po 2003 roku lub golf V. Nowy zamiennik firmy AC plus kosztował 220 zł. Do tego zmiana wszystkich 4 mocowań plus przeróbka rurek, zastosowano także węże elastyczne. Generalnie najlepiej ściągnąć zderzak, bo na założonym zakładanie chłodnicy, przymierzanie itd nie jest za przyjemne (pocięta skóra dłoni)
Zamiennik chłodnicy klimatyzacji TA
Strona 1 z 1
Witam, po wielkich bojach udało się usprawnić klimatyzację. Mój model jest przedliftowy, nie wiem jak później to wyglądało, ale są 2 wersje chłodnic, standard i powiększona. U mnie występowała standard (po numerze vin w carspeedzie).
Wymiary samego radiatora 560x360x16 mm. Ja podpasowałem od audi A3 po 2003 roku lub golf V. Nowy zamiennik firmy AC plus kosztował 220 zł. Do tego zmiana wszystkich 4 mocowań plus przeróbka rurek, zastosowano także węże elastyczne. Generalnie najlepiej ściągnąć zderzak, bo na założonym zakładanie chłodnicy, przymierzanie itd nie jest za przyjemne (pocięta skóra dłoni)
Przeróbka mnie kosztowała 150 zł plus za założenie 100 zł. To dlatego że tyle facet rzeźbił z wkładaniem itd. Potem nabicie. Jak na razie mrozi zobaczymy ile to potrzyma, jak się posypie na pewno dam znać.
witam. Mam troszke balaganu przy osuszaczu i mianowice potrzebny jest nowy a jest to czesc dosyc ciezko dostepna. Wiec tu moje pytanie czy jest mozliwosc wstawienia osuszacza od innego auta? XEDOS 9 2.5. 2001r.
Myślę że ten który ogarnia ci klimatyzację powinien sam sobie z tym poradzić i dopasować inny osuszacz, taki który się zmieści pod zderzak... wbrew pozorom jest sporo zamienników dziwnych które pasują, ale wiedzą o tym tylko ludzie w warsztatach od klimatyzacji, mają albo powinni mieć kontakty u różnych dostawców.
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Witam,
Kupiłem używaną chłodnicę klimatyzacji, która okazała się trupem.
Czy do xedosa 9, 2,5 l, skrzynia ręczna, rok 1998, można założyć chłodnicę klimatyzacji z millenii? Na przykład taką:
http://www.ebay.com/itm/A-C-Condenser-S ... SH&vxp=mtr
Głównie chodzi o rozmieszczenie mocowań ale ciekaw jestem również wymiarów radiatora.
pozdrawiam
zibike
Kupiłem używaną chłodnicę klimatyzacji, która okazała się trupem.
Czy do xedosa 9, 2,5 l, skrzynia ręczna, rok 1998, można założyć chłodnicę klimatyzacji z millenii? Na przykład taką:
http://www.ebay.com/itm/A-C-Condenser-S ... SH&vxp=mtr
Głównie chodzi o rozmieszczenie mocowań ale ciekaw jestem również wymiarów radiatora.
pozdrawiam
zibike
Wiem, że były 2 rodzaje chłodnic, nie wiem czy właśnie nie różniły się w zależności od skrzyni. 100 dolarów plus przesyłka i cło, jeszcze vat to wyjdzie chora suma, lepiej zaadoptuj od Audi A3, u mnie już 3 sezon mam takie rozwiązanie i trzyma cały czas ciśnienie, a kosztowało dużo mniej.
O, dzięki za odezwę. Czytałem Twój wpis o chłodnicy z Audi. U mnie to chyba nie przejdzie: musi być plug&play, sam tego nie zrobię a zakład nie podejmie się "rzeźby" – dorabiania mocowań czy rurek. Stąd pytanie o chłodnicę z milleni.
zibike
zibike
Różnica po między AT a MT :
A/T jest mniejsza/niższa a od MT...już na samochodzie. Dlaczego, ponieważ chłodnica oleju od A/T jest pod tą od AC, a w Xedosie z MT tej chłodnicy od skrzyni nie ma...bo jest nie potrzeba. Ale da się zaadoptować chłodnicę z MT do AT poprzez przeniesienie chłodnicy oleju bardziej do przodu, tak jak w moim przypadku.
A/T jest mniejsza/niższa a od MT...już na samochodzie. Dlaczego, ponieważ chłodnica oleju od A/T jest pod tą od AC, a w Xedosie z MT tej chłodnicy od skrzyni nie ma...bo jest nie potrzeba. Ale da się zaadoptować chłodnicę z MT do AT poprzez przeniesienie chłodnicy oleju bardziej do przodu, tak jak w moim przypadku.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
O, wreszcie jakiś konkret 
U mnie jest sytuacja odwrotna: do manuala chcę zainstalować chłodnicę z wersji z automatem (w dodatku z milleni, chcę kupić na e-bay w USA). Jak rozumiem jest to możliwe? Chodzi o to, żeby mocowania były takie same i końcówki rurek w tych samych miejscach.
A tak swoją drogą, jak wpływa mniejsza chłodnica na wydajność klimatyzacji?
zibikke
U mnie jest sytuacja odwrotna: do manuala chcę zainstalować chłodnicę z wersji z automatem (w dodatku z milleni, chcę kupić na e-bay w USA). Jak rozumiem jest to możliwe? Chodzi o to, żeby mocowania były takie same i końcówki rurek w tych samych miejscach.
A tak swoją drogą, jak wpływa mniejsza chłodnica na wydajność klimatyzacji?
zibikke
Tego Ci nie powiem ponieważ ten Xedos którego widzisz jeszcze nie nabiłem
Z resztą on wymaga więcej pracy niż tylko klima...
Mocowania itd wszystko jest identyczne.
Mocowania itd wszystko jest identyczne.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Witam. Oto zamiennik chłodnicy klimatyzacji wraz z osuszaczem, ściągnięte ze stanów. Mam nadzieje, że wszystko będzie pasować.
Nie wiem jak jest dokładnie w przedlifcie ale w polifcie chłodnica jest ciut inna. Wymiary dokładnie nie wiem, ale EU mają mocowanie przygotowane do chłodniczki oleju ASB po lewej przy osuszaczu i rurka jakoś inaczej leży.
Do porównania niżej chłodnica od polifta europejskiego.
Ile Cię kosztowała?
Do porównania niżej chłodnica od polifta europejskiego.
Ile Cię kosztowała?
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Razem ze wszystkim 850, chłodnica z osuszaczem.
Możliwe, że od manualnej też pasuje. W każdym razie na pewno to jest od Millenii (w końcu kupiona w USA) bo u mnie jest taka sama. A Millenia też nie miała chłodniczki oleju
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Strona 1 z 1