Uszkodzony klosz...czy będzie pasował z wersji EU do UK ?
Strona 1 z 1
Jestem szczesliwym posiadaczem Xedos9 lecz mam mały problem a mianowicie: klosz lewej przedniej lampy jest uszkodzony. Glowny problem z tym kloszem jest taki ze mieszkam w Anglii i jak do tej pory nie znalazlem nigdzie oferty sprzedazy takiej lampy lub klosza (uzywanej oczywiscie). Moje pytanie to czy klosz z "normalnej" wersji Xedosa mozna zamontowac i uzywac w wersji angielskiej (lewostronny ruch)? Jestem laikiem i nie wiem czy róznice w budowie lampy obejmuja takze inne uksztaltowanie klosza?
- Od: 7 cze 2006, 20:12
- Auto: Xedos9 2.5 '97
Raczej nie powinno być różnicy....ale, Masz tu fotke klosza. Może uda ci się porównać z twoim...czy jest jakaś różnica.

Ostatnio edytowano 10 cze 2006, 13:54 przez Italiano, łącznie edytowano 1 raz
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Swiatła są odwrotnie, ruch jest przecież lewostronny. Zatem musiałbys prawdopodobnie zamienic soczewki, tzn. światła mijania (bo dla soczewki klosz nie ma znaczenia). Natomiast światła długie świecą symetrycznie, więc tutaj klosz jest też symetryczny.
black_5 napisał(a):na takim zdjeciu wyglada tak samo jak moja ciezko cos zauwazyc
Przeczytaj to co napisałem powyżej...
Klosz będzie identyczny, jedynie soczewka (która jest ZA kloszem, na zdjęciu z prawej strony bedzie inna).
Jesli wstawisz soczewkę ze starej lampy do lampy "kontynentalnej" to będziesz miał to samo.
Strona 1 z 1