Czateria...cd

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Xenocyd » 6 lip 2016, 19:18

Neonixos666 napisał(a):Odbiór własny jest szybszą opcją ale potem zapach pizzy tydzień utrzymuje się w aucie :P

MXem można wozic bez strachu o zapach ;)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 maja 2007, 12:01
Posty: 2277 (102/158)
Skąd: czymiasto
Auto: Mietek

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 19:26

Pod warunkiem dobrej pogody :P
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Xenocyd » 6 lip 2016, 19:29

Jak pada to trzeba jechać 80 km/h – nie wpada do środka wtedy.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 maja 2007, 12:01
Posty: 2277 (102/158)
Skąd: czymiasto
Auto: Mietek

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 19:43

Xenocyd napisał(a):Jak pada to trzeba jechać 80 km/h – nie wpada do środka wtedy.


Tylko ciężko tak w mieście trzymać 80 na blacie <lol>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Xenocyd » 6 lip 2016, 19:55

No jest to problem, szczególnie na czerwonym świetle.
Wtedy wyłażę z auta dach podnieść.
Przez zamontowany rollbar nie sięgam ręką żeby zrobić to w sekundę bez wychodzenia :(
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 maja 2007, 12:01
Posty: 2277 (102/158)
Skąd: czymiasto
Auto: Mietek

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 20:03

chce kupić jakiegoś angola na części, co polecacie? :P
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Dominator » 6 lip 2016, 20:05

Wyzarl bym teraz jakas pizzę, tak mnie nakreciliscie, jednak żona karmi piersią i obydwoje jadamy obecnie delikatniejsze potrawy ;)
Neonixos, vauxhall w UK to szit więc tanio kupisz.
...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sty 2011, 23:36
Posty: 4920 (66/68)
Skąd: Bielsko-Biała/KR/KTA
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 20:12

Pamiętaj żeby żona nie przesadzała z dietą i jadła w miarę różnorodnie wtedy maleństwo będzie lepiej jadło stałe pokarmy.

Nie koniecznie Opla może jakąś Mazdę albo Toyotę.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Dominator » 6 lip 2016, 20:18

Znaczy się włącza coraz wiecej składników, ale smażone, mocno przyprawione i produkty pokroju cebuli kapusty out.
Po co Ci angol na części. W sensie chcesz dorobić? To kup coś co jest drogie w czesciach <czarodziej>
...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sty 2011, 23:36
Posty: 4920 (66/68)
Skąd: Bielsko-Biała/KR/KTA
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 20:23

Dominator napisał(a):Po co Ci angol na części. W sensie chcesz dorobić? To kup coś co jest drogie w czesciach <czarodziej>


No chce dorobić mam miejsce u rodziców żeby go trzymać, tylko nie wiem co kupić. Myślę nad jakimś japońcem w dieslu bo do nich zawsze jakieś chłodnice czy inny osprzęt drogie a blachy też pójdą. Z drugiej strony może lepiej coś z grupy VW bo więcej aut i może szybciej się to sprzeda.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Dominator » 6 lip 2016, 20:29

Kup jakieś sprawne małe tsi tfsi z vaga. Byle silnik był sprawny. Ale blachy zejdą.. pomysł z japoncem w dieslu też ok. 3bk lub 6gg tanie są.
...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sty 2011, 23:36
Posty: 4920 (66/68)
Skąd: Bielsko-Biała/KR/KTA
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 20:34

no właśnie tak myślę pomału bym rozbierał i sprzedawał, zawsze to trochę by się dorobiło do wypłaty.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Beny » 6 lip 2016, 20:41

M6?Dominik jak chcesz zarobić na sprzedawniu zardzewiałych blach hahaha
Xedos 9 w polifcie dobrze sie sprzedaje na części :)
Obrazek
Przemek...
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 8 wrz 2006, 16:22
Posty: 8675 (86/81)
Skąd: KCH
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez Dominator » 6 lip 2016, 21:06

Beny napisał(a):M6?Dominik jak chcesz zarobić na sprzedawniu zardzewiałych blach hahaha

You win <czarodziej>
Xedosow to chyba mało w UK.
...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sty 2011, 23:36
Posty: 4920 (66/68)
Skąd: Bielsko-Biała/KR/KTA
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez loockas » 6 lip 2016, 21:20

Bartek1986 napisał(a):My robimy pizza na prawdziwy neapolitańskim cieście.


Jeżeli mam być szczery to wcale najlepszej pizzy nie jadłem we Włoszech :P Takie prawdziwe, we włoskich ristorante :P to były dobre ale jako zakąska do piwa :) Nigdy nie zapomnę lodowatego spojrzenia kelnera z knajpy przy Campo di Fiori jak poprosiłem o sos lub chociaż ketchup. Miał minę jakbym go opluł :) Jednak polskie rzemieślnictwo w temacie pizzy skutecznie mnie zepsuło :P

Za to bardzo fajne "pizze" we Włoszech jedliśmy na wagę, z małych budek przypominających nasze budy z kebabem czy hamburgerami. Pizze zrobione z przeróżnych składników, nawet z ziemniaków :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 maja 2007, 00:55
Posty: 10350 (317/595)
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 21:50

Mi najlepiej smakuje pizza z pizzerii około 35km ode mnie. Piec jest opalany drewnem, wsio widać jak jest robiona i wypiekana. W smaku lekka, ciasto idealne dodatków tyle ile trzeba. U mnie w Szczytnie próbowałem chyba wszystkich ale takiej nie ma tu.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez rafik89 » 6 lip 2016, 22:40

Nie dziwię się temu kelnerowi. We Włoszech sos już jest na pizzy, smaruje się nim ciasto przed położeniem reszty składników. Proszenie o jakiś inny sos jest traktowane jak obraza dla kucharza i insynuowanie mu, że nie umie zrobić tej pizzy. Nie wolno i ch... :P
Forumowicz
 
Od: 1 lis 2010, 23:17
Posty: 342 (0/8)
Skąd: wrocław, czasem krotoszyn
Auto: Citroen C5 1.6 HDi, 2006 rok

Postprzez loockas » 6 lip 2016, 22:42

rafik89 napisał(a):We Włoszech sos już jest na pizzy, smaruje się nim ciasto przed położeniem reszty składników


W zasadzie w każdej pizzy tak jest :)

rafik89 napisał(a):Proszenie o jakiś inny sos jest traktowane jak obraza dla kucharza i insynuowanie mu, że nie umie zrobić tej pizzy.


Tak, wiem o tym :) Ale co ja poradzę, że uwielbiam pizze ociekającą dobrym sosem pomidorowym i czosnkowym :)

U włoskiego turka pod Mediolanem nie było problemu z sosami. Ostrzegł tylko, że są bardzo ostre ale nie żałował :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 maja 2007, 00:55
Posty: 10350 (317/595)
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez rafik89 » 6 lip 2016, 22:47

No ja też lubię mieć jeszcze coś na wierzchu, najbardziej sos czosnkowy. Ale nie aż tak żeby kapało, lubię jeść pizzę rękami i wolę palców nie brudzić.
Forumowicz
 
Od: 1 lis 2010, 23:17
Posty: 342 (0/8)
Skąd: wrocław, czasem krotoszyn
Auto: Citroen C5 1.6 HDi, 2006 rok

Postprzez loockas » 6 lip 2016, 22:50

Jak ktoś twierdzi, że Polacy mieli farta w meczu ze Szwajcarią, to co można powiedzieć o Portugalii, która wygrywając przed chwilą pierwszy mecz zagra w finalne? :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 maja 2007, 00:55
Posty: 10350 (317/595)
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park