Czateria...cd
Rozmiar felgi nie znaczy prawie nic. Wszystko zależy od rozmiaru koła. W jednym aucie przy seryjnym obwodzie koła 16" będzie betonem, a w innym 18 nie będzie.. Wczoraj jeździłem e61 na 18" i jest mega komfortowo.

Jeśli fabrycznie wychodzi auto na 17 z balonem to 18 nie robi wielkiej przepaści.
Nie wielkość tylko typ zacisku bardziej. Najczęściej problemem nie jest wielkość tarczy tylko nie przemyślana budowa zacisku.

Bartek1986 napisał(a):Nie wielkość tylko typ zacisku bardziej. Najczęściej problemem nie jest wielkość tarczy tylko nie przemyślana budowa zacisku.
Dlatego jedna felga pasuje a druga o tym samym rozmiarze a innej budowie może już nie pasować. Tak jest chyba z większymi zaciskami od M6 niekiedy wystarczy 16" a niekiedy felga nie wchodzi.
Fajny motor, fajne auto tylko skrzynia za słaba. Tutaj problemu nie ma – skrzynia nowa.
Kurde..nie mogę uwierzyc ze taką furę wyrwałeś za tak ludzką kasę...
Ja chyba jednak nie najlepiej czuje się w kompakcie. Jak tylko nadarzy sie okazja, wracam do Segmentu D albo do SUV'a. Musze powozić kawałkiem fury a nie taką popierdułką...aczkolwiek popierdułka spala 5 litrów w trasie przy sprawnej jeździe
Kurde..nie mogę uwierzyc ze taką furę wyrwałeś za tak ludzką kasę...
Ja chyba jednak nie najlepiej czuje się w kompakcie. Jak tylko nadarzy sie okazja, wracam do Segmentu D albo do SUV'a. Musze powozić kawałkiem fury a nie taką popierdułką...aczkolwiek popierdułka spala 5 litrów w trasie przy sprawnej jeździe
..::Born To Rise Hell::..
Ja przesiadłem się do Signum i nie chce nic mniejszego, żona też powiedziała ze mniejszego samochodu nie będzie 
JohnnyB napisał(a):Kurde..nie mogę uwierzyc ze taką furę wyrwałeś za tak ludzką kasę...
Za każdym razem jak wspomina o tym volvo, to przypominam sobie ile za nie zapłacił... Eh
JohnnyB napisał(a):Jak tylko nadarzy sie okazja, wracam do Segmentu D albo do SUV'a.
Rozumiem Cię doskonale. Mam podobnie jak wsiadam za kółko ibizy. Może Laguna to nie Mercedes, ale póki co to najwygodniejsze auto jakie posiadałem. Następne nie może być gorsze
loockas napisał(a):Może Laguna to nie Mercedes,
ale też tyle nie kosztuje a w takiej cenie to komfort masz prawie gratis
loockas napisał(a):Rozumiem Cię doskonale. Mam podobnie jak wsiadam za kółko ibizy. Może Laguna to nie Mercedes, ale póki co to najwygodniejsze auto jakie posiadałem. Następne nie może być gorsze
Powoziłem przez kilkanaście ostatnich lat segment D. Zmieniłem D na C z racji parkowania w cienkich uliczkach w W-wie. 2 miechy te,u zmieniłem syl pracy na zdalny, wizyty w biurze nie częściej jak 2-3 razy w tygodniu i wjeżdzam na parking obiektu – mógłbym tam spokojnie Ram'a1500 zaparkować......Eh....
jak bym teraz brał auto to nie rozważałbym w ogólę segmentu C.....
Beny napisał(a):Kurde powozicie nowymi furami i jeszcze narzekacie
Absolutnie nie narzekam, jestem tylko nieco zawiedziony. No nic, ma sie toczyć jeszcze kilkadziesąt tysiecy bez wieskzych awarii.
Beny napisał(a):Moje za rok będzie pełnoletnie
Też miałem takie auta. Wszystko zależy od możliwości finansowych i potrzeb aktualnych.
Ja traktue auto mocno zarobkowo. Mogę pozwolić sobie na wdatek miesieczy jeżli auto jest nowe i robie 3-4 tyś km miesiecznie bez wieskzy awarii – mialo byc bez zawarii ale pierwszą miełaem ale sam naprawiłem.