Czateria...cd
Michał, ogłoszenie do d.....y
Nie podajesz rozstawu śrub – większość je oleje.
Nie podajesz w treści rozmiaru opon – duży błąd.
Pokuś się na – nawet niefachowe – jakie pomiary wysokości bieżnika, podaj rocznik tych opon.
Zdjęcia wrzuciłeś takie se...
I dziwisz się że nie ma chętnych?
Nie podajesz rozstawu śrub – większość je oleje.
Nie podajesz w treści rozmiaru opon – duży błąd.
Pokuś się na – nawet niefachowe – jakie pomiary wysokości bieżnika, podaj rocznik tych opon.
Zdjęcia wrzuciłeś takie se...
I dziwisz się że nie ma chętnych?
No właśnie to chciałem napisac... brak najważniejszych informacji czyli rozstaw i średnica otworu centrującego
Faktycznie przydałby się chociaż DOT opon. Jeżeli go nie ma w ogłoszeniu, to dla mnie jest to równoznaczne z tym, że kupuję tylko felgi, bo opony to zapewne szrot
Faktycznie przydałby się chociaż DOT opon. Jeżeli go nie ma w ogłoszeniu, to dla mnie jest to równoznaczne z tym, że kupuję tylko felgi, bo opony to zapewne szrot
Też bym przewinął dalej to ogłoszenie...
Wrzuciłbyś chociaż dokładne foto każdej opony (by było widać oznaczenia) i felg.
Wrzuciłbyś chociaż dokładne foto każdej opony (by było widać oznaczenia) i felg.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Też bym przewinął dalej to ogłoszenie...
Ale Tobie koła do forda nie są potrzebne
Dzisiaj korzystając z faktu, że naród zgromadzi się przed TV i nie będzie jeździł po ulicach wyruszam na miasto, raczej niczemu pod koła nie wpadnę
nemi napisał(a):Nie wiem jaki jest rozstaw śrub. Rozmiar jest w tytule, spisałem parametry z felgi, innych nie znam.
Rozstaw 4x108 (taki ma foka) i pewnie 4x100.
Dopisano 30 cze 2016, 08:18:
loockas napisał(a):Btw. Jak wygląda działanie assistance w przypadku złapania gumy? Holowanie do gumiarza?
Zależy od assistance, ale... możne być naprawa na miejscu (o ile możliwa i możliwe będzie wysłanie takiej pomocy). Mogą przyjechać z dojazdówką i jedziesz do gumiarza (o ile opona nadaje się do naprawy) lub laweta do gumiarza. Jeżeli opona nie do naprawy bierzesz papier od gumiarza, że "ni dy rydy", kupujesz oponę i wysyłasz fakturę.
Jak jeszcze jakieś pytania, to postaram się pomóc
PeKa napisał(a):Mogą przyjechać z dojazdówką
No właśnie jak Bimbak tak chciał to skończyła się rozmowa z ubezpieczycielem na stwierdzeniu, że jeśli nie ma swojego zapasu to jest sobie sam winien – oni mogą mu przyjechać założyć jego zapas. A miał jakieś pozłacane i oplatynowane assitance na full wypasie...
PeKa napisał(a): Jeżeli opona nie do naprawy bierzesz papier od gumiarza, że "ni dy rydy", kupujesz oponę i wysyłasz fakturę.
Gdzie mają takie warunki? Jakby coś to biere.
Ogólnie z tą lawetą do gumiarza to jest trochę lipa w przypadku:
loockas napisał(a):W nocy gdzieś na zapupiu możesz na assistance niezłą chwilę poczekać. Mając w samochodzie np małe dziecko sytuacja robi się mało ciekawa.
bo zawiozą Cię do najbliższego gumiarza i będziesz musiał czekać na otwarcie. Jeśli akurat będzie jakieś święto to lipa po bandzie...
brii napisał(a):PeKa napisał(a): Jeżeli opona nie do naprawy bierzesz papier od gumiarza, że "ni dy rydy", kupujesz oponę i wysyłasz fakturę.
Gdzie mają takie warunki? Jakby coś to biere.
Np. Oponeo obsługiwane przez miejsce mojego zatrudnienia
Ogólnie odpukać jak na razie nie zakupiłem dojazdówek do Mini i Volvo. Jeden jeździ na RoF a drugi ma zestaw naprawczy.
Do Volvo na pewno kupie dojazdówkę, mimo iż rozmiar jej jest niewiele mniejszy od koła pełnowymoarowego. Nie mam podwójnej podłogi w V40, będę musiał wrzucić w pokrowcu do bagażnika.
Nie weim czy jednak jakiś podnośnik zmiesci się w samym kole :/.
Do Volvo na pewno kupie dojazdówkę, mimo iż rozmiar jej jest niewiele mniejszy od koła pełnowymoarowego. Nie mam podwójnej podłogi w V40, będę musiał wrzucić w pokrowcu do bagażnika.
Nie weim czy jednak jakiś podnośnik zmiesci się w samym kole :/.
..::Born To Rise Hell::..
PeKa napisał(a):Mogą przyjechać z dojazdówką
Nie – w warunkach wyraźnie piszą, że:
organizuje i pokrywa koszt usługi wymiany – przez pomoc assistance – koła z USZKODZONĄ OPONĄ na koło zapasowe znajdujące się na wyposażeniu POJAZDU
do najbliższego WARSZTATU NAPRAWCZEGO
Czyli jak pisałem wcześniej – jeśli trafi się na warsztat który akurat nie pracuje to trzeba się nastawiać na koczowanie...
Zwrot kosztów opony tylko do wysokości ceny za jaką się kupiło i w rachubę wchodzi tylko ta sama marka o tych samych parametrach – w skrócie, jeśli na miejscu jest drożej to trzeba dopłacić, jeśli nie będzie takiej opony to goń się leszczu
Niestety nie mogło być tak pięknie jak to sobie wyobrażałem... Trzeba mieć swoje kółko i tyle w temacie.
Nie weryfikowałem tego z OWU, a jedynie zapytałem osobę za to odpowiedzialną
Wiem jednak, że były przypadki, takie jak podałem wyżej. Z czego wynikały odstępstwa nie wiem.
Osobiście jednak nie wyobrażam sobie jeździć bez zapasu. Muszę tylko zmienić pełne koło na dojazdówkę.
Osobiście jednak nie wyobrażam sobie jeździć bez zapasu. Muszę tylko zmienić pełne koło na dojazdówkę.
Astra pewnie chciała jechać prosto z lewego pasa, Zafira – jeśli poznałem dobrze, skrećić w lewo z środkowego
.
Kurde dojazdwóeki w rozmiarze 16 cali 5x108 zaczynają się od 180 PLN......a jeśli na fakturę to jakieś 200 i wyzej...
Kurde dojazdwóeki w rozmiarze 16 cali 5x108 zaczynają się od 180 PLN......a jeśli na fakturę to jakieś 200 i wyzej...
..::Born To Rise Hell::..
Możesz podjechać do mnie, mam jeszcze trochę roboty i chętnie się podzielę