Dominator napisał(a):Ale pewnie trzeba kombinowac z karta gwarancyjna i podbijac na lewo, co by miec gwarancje?
Ponoć może być nawet problem przy zakupie spoza oficjalnej sieci dealerskiej.
To jest opinia, którą ja kierowałem się przy zakupie:
Klimatyzator w bardzo dobrej cenie no i markowy LG. Jednak kupowanie go przez sklepy internetowe to bzdura, ponieważ kupuje się to urządzenie bez gwarancji, a dokładniej w książce gwarancyjnej nie ma pieczątki dystrybutora. Instalatorzy nie chcą się tam podbijać (bo nie są dystrybutorami) tylko jest osobne miejsce dla autoryzowanego instalatora. Więc w razie awarii lub wady fabrycznej zostaje się na lodzie. Takie urządzenia kupuje się u autoryzowanych instalatorów wraz z montażem i nie ma problemów z gwarancją. Pozdrawiam.
PS: można sprawdzić na stronie LG ilu jest dystrybutorów i instalatorów w Polsce.
Skontaktowałem się z LG i wskazali mi lokalnego sprzedawcę.
Przy okazji oto jedna opinia w zakresie samodzielnego montażu, który od razu wyklucza gwarancję:
[...]Minus całego tego zakupu to to ze sprzedający piszą ze montaż łatwy i można go samemu zrobić, o tuż totalna bzdura! trzeba mieć fachowców którzy mają do tego odpowiednie narzędzia, ustawiają ciśnienie , gaz itp. Dodatkowy koszt to montaż w cenie nie mniej niż 1000zł Katowice / Mikołów. Miałem dwie różne firmy montujące i tak samo kasowali. Jestem bardzo zadowolony z obu firm i klimy!
Więcej opiniiDodam jeszcze, że w przypadku tego modelu warto zadbać o prawidłowo wypełnioną gwarancję, bo na "serce" urządzenia jest 10 lat gwarancji.